06 April, 2009

551

Orang yang sifat cemburunya sedang bersarang ,
kadang kala jadi kurang prihatin.

Kurang prihatin pada keadaan orang sekelilingnya.

Percakapannya kadang kadang tidak bertapis.
Tidak memikirkan perasaan orang lain.


Maaf kan pB

17 comments:

Mak Su said...

jgn biarkan cemburu menguasai kita, kan

catz_mafia said...

pB,
Sabar.. cemburu tu tandanya sayangkan? sabarlah..

tchersally said...

cemburu umpama serbuk perasa dlm mknn..tanpanya akan hambar hidangan tersebut..terlebih..merbahaya utk kesihatan..sebaik2nya secukup rasa..agar hidangan menjadi lazat..

..sabar ya..

zareda said...

cemburu kat sapa ni??

aNIe said...

Pb...heheheh..mcm sama je tgh bercerita tentang cemburu...

PB cemburu pada saper? Meh bisik2 ngan akak...

zino said...

cemburu sikit2 tu ok lah jangan lelebih haha...

ima said...

pb cemburu atau dicemburui oleh orang lain...apa2 pun sabar itu mengatasi segala-gala.

Shifu67 said...

sentiasa meminta maaf... kerana kita tak tahu di mana batas kekhilafan diri

Neeza Shahril said...

cemburu tanda sayang kak..
tapi kalau cemburu tu bercampur dengan kata2 pedas, boleh terbakar kan ;)

sabar ya kak...

Anonymous said...

Cemburu some say ia mengiratkan sesuatu ikatan kasih dan sayang n some say ia memusnahkan sesuatu ikatan kasih dan sayang n i say cemburu biarlah sederhana agar ikatan kasih dan sayang akan kekal berpanjangan...-IP-

Ummibatrisya said...

cemburu kadang-kadang baik,

tapi selalunya tidak baik,

tapi kena cemburu jugak, kalau tak, tak best pulak jadinya :)

sya said...

Jangan biarkan cemburu bersarang di mata dan di hati .. nanti gelap mata dan hati satu mende pun tak nampak dah

pB said...

KAK SYA
Masih dlm proses mencuba untuk lenyapkan perasaan cemburi itu.

pB said...

UMMI
Masalahnya cemburu itu , cemburu pada perkara yang pelik pelik ...

Cemburu pada manusia , cemburu pada kebendaan , cemburu pada rezeki.

Mungkin itu bukan cemburu , tapi lebih kepada P.H.D

xiiinam said...

makan dalam ni pB........

pB said...

CIKGU LAH
Sekali skala makan dalam, tak per.
Kalau selalu sgt, parah jugak

Luna said...

gitulah adatnya kak PB..

on the positive side, Allah dorongkan org tu depan kita supaya kita mnjadikan sifat tsebut sbg sempadan.

bersyukurlah Allah pilih kita jd org baik bkn org yg menyakiti hati org lain.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...