06 April, 2009

550

Pagi ni masuk lewat sikit ke pejabat. Terpaksa menyinggah di Seksyen 15. Ada temujanji dengan Pusat Servis Unta. pB sampai kat situ pun dah terlewat 10 minit. Jalan ada sikit jem lar itu depan CSR Sugar Batu Tiga (kilang gula).
Kali ni servis untuk 70 ribu km . Lima tahun guna UNTA , baru berjalan 70 ribu. Ok kan tu ..... UNTA ni tak banyak berjalan. Guna untuk perjalanan jauh jer . Kalau dekat dekat , guna aja kereta merah tu. Lagi pun kereta merah tu kereta oto , so , tak ler sakit kaki dok tekan brek. UNTA pB manuallll ajaaaaaa. Tak macam UNTA Bro Zino tuuuuu.....


Tempat mendaftar.
Semuanya dah ready masa mendaftar tu ,
cuma sign borang jer.

Kemudahan wii fii disediakan.
Kalau tak ada pC , guna aja pC yang disediakan.
Kalau bawak anak anak , kemudahan PS2 pun
ada disediakan.


Makanan dan minuman disediakan.
Yang penting , ianya PERCUMA

Tempat menunggu yang cantik
mata memandang ....



Biasalah , sekarang semua guna
tibi besau besau ....


Sambil makan , sambil tengok kereta
sedang diservis.


Kusyok sungguh pakwe ni dok pekena
nasi lemak dan nescaffe tarik.


Berapa kena?? Itu belum tau lagi... Tengah hari ni baru nak gie ambil.






22 comments:

manlaksam said...

Oooooo....servis unta ya!
Pok Mae pakai kaldai aje......UNTA mahal sangat.

sya said...

Kak sya dulu ada gak Unta ni.. tapi bila pisah ngan ex terpaksa jugak pisah ngan unta ni hu hu hu!!

kad0k. said...

wahh..unta sikalang pon ada servis2 jugak kak ye?...unta spesis baru kotttt?..:p

Kak Elle said...

nice place ... pB dapat tak my sms smlm?I will be in KL this weekend and next weekend.

pB said...

KAK ELLE
Mmg cantik.
pB dpt sms tu.
Dan pB pun dah hantar email pada Ummi365 bertanyakan ttg gathering tu.

Hope can see you ....

pB said...

KADOK
UNTA ni tak minum air.
Unta ni minum mintak itam.

He he he

pB said...

KAK SYA
Kalau gitu , tukar lah akak.
Nanti kita boleh TT sama sama.

pB said...

POK MAE
pB tukae naik jah. Hok tukar baya tu , che aBear.

Hu hu huh

zino said...

baru 70,000 km!!!!!! amboi manja nya UNTA dia hehe.. zino punya pun manual...memang suka manual..

tapi tempat service tu cantik bebenar.. selesa utk tunggu.. biasa memang kena tunggu lama kan? hehe

UNTA zino setiap kali servis formen tu tegus.. kuat sangat berjalan hehe..

aNIe said...

Wah!! Bestnya...tempat servis unta tu canggih ye...akak dulu pi servis keta...sampai nak tersengguk2 dibuatnya dok mengadap TV yang budak2 dah conquer...mengadap citer kartun je...

pB said...

KAK ANIE
Hi hi hi
Jangan jelessss.

pB tinggalkan aja UNTA tu kat situ.
Bila siap , depa tu call. Ofis dengan tempat tu , dekat jer.

Tempat mainan budak budak pun ada , akak.

pB said...

BRO ZINO
Manual jugak ker??
Ingatkan Auto.
Rasanya Bro Kamato guna Auto.

Hi hi hi.
Manja ekss...
Masa minyak mahal hari tu , langsung tak keluar kandang.

Tadi pB hantar pukul 830 pagi. Jam 1100 pagi , depa dah call, suruh pie ambik.

catz_mafia said...

pb,
Unto? yang den tau angso, kancil, kijang, unta ni den tak pernah jumpo laie..

eden naik kuro-kuro g skolah..

Alex Lacey said...

memang best lah tpt servis dio....semuo ado...macae astro hehehe

izman said...

unta sekarang memang canggih tempat servis dia yer...

Kujie said...

eee... sempat lagi snap gambar

kak jie selalu takut2 nak snap gambar, kenapa ye?

tak boleh jadi blogger tegar ni.

apa rahsia anda?

hahahaha

pB said...

KAK JIE
Tak ada rahsia apa apa pun.
Takut tu memang ada. Tapi , belasah ajaaa.

Kdg kdg tu , buat buat hantar sms. Padahal dok snap kiri kanan.
Kah kah kah.

pB said...

IZMAN
Itu kat Shah Alam.
Tempat lain , pB tak tahu lar pulak.

May B Kay El lagi canggih dan lawa.

Yunus Badawi said...

Untung unta ni dpt tuan macam pB. Keldai saya baru sebulan dah 5000 km.

Makan/minum kat tempat servis tu free tapi bil servis beratus ringgit. Depa cover kat situlah kot.

pB said...

YB
Kesian Keldai tu , jalan punyalar jauh ....

Kali ni pB kena RM170

zareda said...

zar pun baru servis miss V zar tu.. kat Balakong aje.. memang makan minum semua pree kan...

Neeza Shahril said...

nasi lemak tu free gak ke??

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...