20 May, 2009

581





Lelaki mahu lebih seks.



Ramai mungkin beranggapan lelaki mahukan lebih hubungan seks dengan isterinya disebabkan keadaan fizikal mereka (keperluannya). Tetapi, apa yang mengejutkan, kajian yang dilakukan Shaunti Feldhahn menunjukkan bahawa alasan lelaki mahukan lebih seks kerana ingin rasa dihormati oleh isteri mereka. Lelaki cuma suka andai diri mereka diperlukan. Biasanya, memenuhi keinginan seks lebih menjurus kepada nafsu dan perasaan ingin disayangi oleh si lelaki.

Seks bukan hanya hubungan kelamin antara suami dan isteri tetapi lebih daripada itu. Apabila suami merasakan si isteri mengingini mereka secara seksual, ia amat memberi kesan pada keseluruhan kehidupan mereka. Ia membuatkan mereka lebih yakin dan bahagia. Namun, di sebaliknya wujud pula kesan negatif.

Apabila suami berasa dirinya ditolak, dia berpendapat isterinya bukan sahaja menolaknya daripada segi fizikal, tetapi menidakkan peranannya sebagi suami dan juga lelaki. Sebab itu, melakukan hubungan seks adalah satu keutamaan dalam perkahwinan dan ia juga sangat penting.

Ada sapa nak komen ker ??????????

36 comments:

Mr PenyuBiru said...

err.. nak komen ke tak..err..takpelah..bagi org len dulu komen.hehe

MOKCIK AZWA said...

ni kena bagi orang lelaki komen dulu ...malu2 penyu pulak penyubiru kita nie.... larikksss...

Ummibatrisya said...

betul ke?

macam azwa kata, kena bagi orang lelaki komen :)

aNIe said...

Orang lelaki memang selalu menganggap seks begitu penting dlm rumahtangga...hingga kadang2 mereka lupa bahawa rumahtangga bukan hanya semata2 berkisar pada seks...oleh kerana taksubnya pada seks mereka lupa akan perkara2 kecil yang diperlukan isteri untuk sebuah rumahtangga bahagia...

Anonymous said...

Siapa yg tak inginkn sex??? Lebih2 lagi baru kahwin, dan aktiviti sexual seharusnya akan brterusan sehingga akhir hayat kecuali ada malfunctn bagi si hero yg dah lemah/mati puc* atau si heroin yg dah monop* Hubungn sexual memerlukan komitmen kedua2 pihak baru ada rasa nikmat dan bahagia bersama2 kalu tak dia jadik one sided affair so tak adil bagi pihak yg satu lagi so ape2pun kita kena ukur diatas kemampuan fizikal dan mental yg mantop baru bolih perform dgn baik..! -PucukPaku-

kad0k. said...

no komen. hahahahha

pB said...

kadOk

Awat Kadok ????
No komen lak ....

Kak Elle said...

hahaha .... antara nya reason - good for exercise.....

Yunus Badawi said...

mmg ada lelaki yg begitu. Aku tidak! wakaka

lupekanje said...

terpulang pada individu lelaki itu..

errr...tu je..

vy said...

Salam all

bersyukurlah anda semua masih lagi boleh menikmati SEKS sampai tak daya sampai nak muntah sampai jemu!

kesian org org yg SUSAH nak menikmatinya kan...

yg sakit jantung
yg mati pucuk sebab kencing manis
yg kena buatan orang
yg tak tau mana satu nak pilih..F/M?
yg dua alam tiga alam
yg eksiden putus urat
yg kena kunci


iskkkk...macam macam laaaa

SEKS mmg ubat JIWA MINDA TENAGA yg paling mujarab
NIKMATILAH IANYA SEKARANG SBELUM NIKMATNYA DITARIK BALIK

tapi JGN TAMAK JGN SOMBONG

betul tak Kak PB ?

he he he

uishhhh..panjang plak komen
larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

FaRrA DeeN said...

Well akak... Hmm... Farrah bukan laki, tapi nak komen gak.. Hmm.., Aler, selagi terdaya, nikmatilah sumer tu.. Salah satu rahmat dan rahmat dari Tuhan.. Ye tak?? Lagipun, seks jugak adalah salah satu cara nak hilangkan stress... Ubat psikologi.. Psstt!~ Tapi bukan ubat gile tau... Sape stuju?? :p

FaRrA DeeN said...

Opss,, silap taip.., salah satu rahmat dan nikmat dari Tuhan...

shafarina said...

Huhuhu ini panjangan emel tu ek? :)

HappyIrfa said...

saya nak baca komen je boleh tak?
tp seks buleh hilangkan sakit kepala.hehe

mother of two said...

em..em.... PB komen dulu:)

MULAN said...

ha ah pb.. ni lanjutan dari email tu hari ke.. adus...!!! berpada2 la.. jangan ikut nafsu & kepentingan diri.. hormatilah pasangan anda wahai suami, wahai isteri..!! masing2 ada tanggungjawab, bukan tu je kejenya..

tasikmerah said...

oooo... gitu ke.

tak terkomen juga aku nampaknya. hehehehe...



.

catz_mafia said...

pB,
cuma membaca komen..heheh..

ada positif ada negatif..

Neeza Shahril said...

errkkk!!! sungguh kor ni??
kalu lagu ni.. sungguh bahaya...
bakpo bahaya??
hehehh.. ado laarrrrr... ;)

hani@debumelukut said...

no komen la..iyer kut!!

joegrimjow said...

waaa
xsabo ku nak kawen camni
ri ri akan ku seks
lalaal~

AZANI said...

Bismillahi,allahumma jannibisysyaitan.., alamak terdoalah pulak

Nong said...

Good sex life relates to healthy relationship... The needs for sex should be mutual.

jamri said...

betul tu..... Angkat tangan setuju..

Zaki said...

Errr....tunggu komen cikgu man dulu.

manlaksam said...

PB,
Pok Mae tanya Tok Mudim, dia kata berpada-pada lah dalam segala hal.
Zaki, giliran demo pula komen.

pB said...

POK MAE

Betul kato Tok Mudin tu. Biarlah bersederhano dalae skalo segi termasuklah 'projek' dalamae.

Zakiiii ....
komennnnnnn mano ??

pB said...

ZAKI

Pok Mae jawab doh tu ...
Zaki bilo lagi ???

pB said...

JAMRI

Satu tangan atau dua tangan tu ???

pB said...

KAK NONGBetul tu Kak Nong ....
pB sokongggggggggggggg

pB said...

AZANI

Tiap tiap malam ker , baca ???

pB said...

JOE

Selamat selamat ....

pB said...

HANI

Rasanya betul apa yang dikata ...

Zaki said...

nak kena komen jugak ke..
eh malam jumaat ni,
komen lain kali lah, nak hafal doa yang azani bagi tu...

adanz said...

hmmmmm susah ar mau cakap... mende ni agak subjektif ikut tafsiran pale masing2.

org laki kata seks tu bukan setakat hubungan kelamin, org pompuan lak kata kehidupan suami isteri tu bukan setakat berkisar seks semata2...

habis sapa nak jadi hakim... terpulang la pada masing2.. tepuk dada tanya selera.
bg aku seks adalah kehidupan ia bukan setakat pertemuan antara dua 'alat' ia lebih kepada hubungan perasaan yg saling memberi dan menerima antara dua insan yang disulami perasaan cinta....
huhuhuhu sori terkomen terpanjang la pulop!!!!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...