29 July, 2009

639

Apa kebenda lar nak cerita hari ni ...


Actually ada cerita 'nakal' yang nak dientrykan , tapi , risau pulak , ada pulak yang nak kait kaitkan dengan kehidupan pB .....


So , pB rasa pB KIV lah cerita nakal tu dulu. Bila dah reda reda , pB akan ceritakan.


Hmmmmmmm ..........


Semua orang tahu , pB ada EMPAT anak dara. Dua orang berusia 13 tahun. Sorang 11 tahun dan yang paling small tu tahun depan darjah SATU. Itulah pengarang jantung pB dan aBear.

Kalau dah ada empat orang , maka-nya , akan ada EMPAT pesen perangai. Semuanya berbeza antara satu sama lain. pB rasa tak ada satu pun yang punyai perangai yang sama. Cara pemakaian pun tak sama , inikan lagi cara percakapan dan cara membawa diri.

Yang sulong , perangainya lebih menyamai perangai aBear. Pendiam dan memang jenis serius. Memang tak reti ni nak bergurau senda dengan adik beradik. Kalau di usik , memang melenting jer jawabnya.

Yang kedua , memang jenis manja. Bercakap pun , memang tangkap leleh lar , orang kata. Slow , lembut tapi bukan mengada ngada. No wonderlah kat sekolah tu , dah ada hero yang dok ushar ushar. But pB dah warning awal - awal , jangan dok gatai gatai pie layan hero hero tu. Sekolah dulu.....

Apa kebenda yang sebenarnya pB nak cerita nie... Dah panjang meleret , rasa macam dah keluar tajuk. Kalau exam , dah dapat telur ayam nie.

Oooo pB cuma nak tulis , yang Si kakak , tak pakai pettycoat. Dia akan pakai seluar panjang bila berbaju kurung. Si kak ngah pula , pakai pettycoat , tapi , dia juga akan pakai baju putih lengan panjang bila dia berbaju kurung....

Pelik tapi benar ...


Pas ni jangan pulak ada yang cakap , cerita dalam kain pun nak cerita. Please lahhhh

21 comments:

KV said...

ore glemer baso dio doh. Jadi bahan buruan utk berita sensasi. Ekeke

adanz said...

hak hak hak baru je nak buh ayat ni, KV dah awai2 buh... hmmm biasa la tu kami yg doblas beradik pun satu pun pala tak sama...

kayteeze said...

Samalah dengan kak tie. Anak 3 orang pelbagai ragam. Dan yang kakak tu memang pakai seluar track bila nak ke sekolah, senang nak sepak orang katanya, tapi kak tie suruh pakai peticoat jenis seluar. Tak le panas...

Rohaniah said...

pb ni, cerita dalam kain pun nak cerita..
hahahahahahaha.....k.we tulis balik hok pb tulih tu...tak dok niat ggapo2 ni tau..

biasalah, lain anak lain perangai...tu belum campur perangai mak dia dan bapak dia lagi tu hehehehe...kekadang tu perangai kita sendiri pun kita buleh pening dok gitu? kekekeke....

kakLuna said...

dh lama saya x pakai petticoat..

pB said...


KAK LUNA
Kak pB pakai jugak. Tapi kadang kadang. Tengok pada tahap nifis kain itu ...






KAK WEAR
Baghu tulih , ado orghe kato doh eh ...
Hu hu hu

Kakak tu , kadae kadae pakai baju kurung tapi dalae kain , ado seluar jean...

Tok panah pedih kor???





KAK TIE
Bukan tak ada pB belikan. Ada , kak Tie. Tapi tak mau nyer dia pakai. Entah ler apasal.






ADANZ
Duo belas !!!!! Ramainyer. Mesti kalau berkumpul , seronok habis.





KV
Sapo hok glemer tu ????

risanur said...

bestnye anak2 dara dah besar2 kan...biarlah org nak kata apa kat blog kita asalkan pa yg kita nak ceta kita faham sendiri :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dulu, kalo tak pakai pettycoat rasa macam tak pakai kain..dulu laa :P

adanz said...

KV takla best sgt, best la kalu jumpa yg sekepala ngan kita, dan begitu la sebaliknya... huhuhu

redza said...

setiap anak memang ada ragam memasing..

my twins pun sama laa.. tak sekepala..Anne lebih sensitif..Edid suka layan kepala..Kaseh terlaluuuuuuuuuuuu manja...

adanz said...

hahaha silap taip lak, huh paham2 je lor!

tasikmerah said...

pening tak layan 4 kepala? he he.


.

kakpah said...

satu perut pun perangai lain-lain kan? Tu baru empat. Tak nak tambah lagi ke pB..

Mr PenyuBiru said...

nnt anak aku dah besar camne gaya la gamaknye..huhu

tchersally said...

jap..jap..no 1 & 2 umur 13?? kembar ke pB? Sorry la Sally confuse sikit nih..hehe

psstt!! 'org' tak datang plak hr ni..hikkss..

Yunus Badawi said...

eh citer pB tak habis. Baru along dan angah. yg 2 org lagi tu citerlah perangai mereka jugak. Kalau mereka baca n3 ni kecik hati pulak nanti hehehe

Min said...

bestnya anak pompuan, ni laki 2 org pun mcm nak pecah umah. heheh, anyway laki ka, pompuan ka, Allah yang amanahkan. kita la bertanggungjawab menjaga & mendidik mereka...

Min said...

bestnya anak pompuan, ni laki 2 org pun mcm nak pecah umah. heheh, anyway laki ka, pompuan ka, Allah yang amanahkan. kita la bertanggungjawab menjaga & mendidik mereka...

Kak Elle said...

byk anak byk ragam nya kan dan fesen pun lain2.

Neeza Shahril said...

anok anok Ja pun bermacae ragae..
hok nyatonyo.. hok kechek sokmo keno buli dengae kakok dio...

edyan7 said...

ooo.. namanya petticoat eh...hahah nampak sgt tak pernah pakai...

kakngah tu tak panas ke pakai baju lengan panjang dalam baju kurung? hehhe...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...