04 August, 2009

644






Salam ...


Pernah tak u all , nak hantar sms pada orang lain , dan TERhantar pada orang lain. Dan orang lain itu pula , ialah orang yang sedang kita marah atau geram ......



Wa pernah , wa pernah



Bila tu ??? Tadi , jam 900 malam ...


Nak tau cerita , jom kita bacaaaaaaaaaaaaa



My boss send me one sms , masa balik kerja tadi. Dah sampai umah , baru nampak. She was asking about a remark on one particular docket.


Mula mula tu , pB jawab , there is no such docket.

Then baru recall , it was docketed in a different company name.


Ok , settle.


Then she asked me again , why there is no remarks on the system.

Hmmm ...


I thought i already update the system with all the necesary remarks. Then i remember , that i only update on the docket itself , but NOT in the system.


Masa ni , pB dah rasa tak sedap hati , plus dah raya little bit annoying dengan stail my boss tu. Even small thing pun dia query.


So , I type : Menyampah Puan X (and also i attached muka merah tengah marah).


I typed it so fast , and send it without checking the number. And by the time pB tekan Ok , baru sedar , i was sending it to HER a.k.a MY BOSS ....


Rasa macam nak jatuh jantung masa tu jugak. Kalau ditoreh muka pB , rasanya tak berdarah. Dan dan tu jugak , seram sejuk semua anggota badan. Kelajuan jantung berdenyut , tak yah ceritalah. Rasanya macam dikejar hantu pocong.


A few minutes after that , she reply


'Tahu orang menyampah , tapi nak buat macam mana , KERJA"


Adus , really really rasa bersalah. Bukan bermaksud nak mengutuk atau mengeji dia. Tapi masa tu , memang tengah geram.


After reading that sms , pB immediately send sms , minta maaf .


Around 10 30 , she send me one more sms . Tis time panjang sms nyer. She accept my appologies tapi .... pB lah pulak rasa one kind jer.


pB tahu pB cuai , dan insyaallah , pB akan cuba memperbaiki kesilapan yang pB lakukan itu.


But , how am i suppose to jumpa dia esok ??? Rasa macam nak letak kepala pB ni dalam poket seluar jer .......





Moral of the story : Jangan hantar sms yang bukan bukan pada boss walaupun anda kamceng dengan boss anda. DIa adalah boss dan anda adalah orang bawahan nyer. TITIK.



AND NOW , I CANNOT CLOSE MY EYES ... MEMANG TAK MENGANTUK. RISAU PASAL ESOK

21 comments:

maiyah said...

sabau jer lah.. hehe, manyak2 baca doa

kak Azzah8 said...

khakahkahkah...pB ni buat akak gelak besau...siannn pB...

kakpah said...

hehe.. kesilapan macam ni memang berlaku. just act macam takde apa apa je la. pB cuma melawak je gitu hehe..

risanur said...

hope kak pB ready utk jumpa boss...jgn cemas sgt...semua org ada wat kesilapan...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ngerinya kalo berlaku kat eliss...
dah laa suka kutuk2 bos..hahahahahaha

Zareda Norman said...

tak pernah lah salah send sms pada boss tapi pada kengkawan adalah sebab pangkal nama sama dan mereka berdua saling mengenali.. sms jiwang pulak.. hehheh

tapi kes PB ni, Pb rasa bersalah cuai hantar sms atau cuai dalam kerja? lebih berhati hati lepas ni ok PB

redza said...

hehehehe...doa banyak2 eh sis PB..

Saya tak penah save number boss coz takot jadi mcm kes sis PB ni laa...

adanz said...

pahtu guano ari ni? muak ko muko nak masuk dale pokek tu? hehehehe sekali ingat lawak juga, tp dua kali ingat, nak mampos!

tchersally said...

alamak..

malang tak berbau kan..

huhu..

esok pi bersemuka je pB..

like u said she's d boss..

HappyIrfa said...

kah kah kah..100 kali tp
kesian pun ada.

saya penah kena tp bukan sms,ni citer xzaman bujang..bercakap dlm phn dgn silap org..last2 kantoi.
malu xleh nak citer

DrSam said...

kelakar pun ada. Rasanya boss pun mesti terkujat dan tak sangka dapat sms macam tu.

semoga hari ini semuanya berjalan lancar dan sejahtera untuk PB.

pB said...


DrSam
A ah , kelakar pun nyer. Tapi at least , dia dah tau apa yg pB dok sembunyikan selama ini.


So far so good.
Still smiling when I see her.






IRFA
Tak kena diri sendiri, memang buleh ketawa. Tapi kalau terkena, baru rasa.

Tapi tak por , kak pB ok doh dengae dio.





SALLY
Yup , she is my boss and my fren. So far , ok. Dah settle pagi tadi.






ADANZ
Hari ni paka baju kurung, so tak dok poket. Memae mulo mulo tu sero ketawo , tapi bilo fikir smula , memae menakutkannnn







REDZA
Hp Sony ni , dia atomatik , tersimpan kat dalae message outbox. Tu yang tertekan. Number yang patut kak pB send tu , dok bawah no Bos tu....

A verryyy good move not to save the number.







ZAREDA
Felling guilty more to work aspect actually. But so far , today , i am a good worker. He he he






E.L.I.S.S.M.E
Jangae kutuk ... tok baik. Royak direct , baghu dio tahu


Ada berani ker ?????






RISANUR
Ingatkan pB yang awal pagi ni , ruper rupernya dia lagi awalllll. Dah mengadap , dan dah mintak maaf. Last last dua dua nangis.

Luna said...

oo kira dh settle lah ek..Alhamdulillah..tu la, bnda ni mmg 'mesti berlaku' baru ada momentum perubahan


tu dh ngadap,siap nangis dua-dua kira ok lah tu :D

Ummi365 said...

so how did you face her

cikgu panji said...

dah nak jadi, nak buat lagu mano... sabar je la. sian pb

Ummi batrisya dan damya said...

got one time i accidentally sent sms to my supervisor, that sms suppose to be for my fren dan memang mengutuk supervisor dalam sms tu.


puncanya macam PB jugaklah, marah dan tersalah hantar

aduhai macam nak luruh jantung... tapi buat tak tau aje..

then beberapa lama dia marah dan tak cakap dengan ummi

i went to see big boss, telling what happen, actually supervisor memang suka buat hal dan cari pasal, then big bos bagi increment sebab berlaku jujur :)

she deserved to get scolded from me... heheheh

Neeza Shahril said...

bagus gak sebenarnya hantar sms cam tu kat bos.. satunya, kak pb dok ngumpat bos.. hehee.. dua nya.. sms tu napok macam maghoh tapi be frank dangae bos tu..

mesti dio sengih baco sms tu..

tapi, lagu mano haghi nih? okay kor dok?

zino said...

berhati hati di sms anda hehe..

TokNabe said...

Nak berhadapan dengan boss tu nanti yang susahnya......bukan susah tapi segan/malu giler ler.

Yunus Badawi said...

Saya setuju cakap kakpah. Chances she will have no hard feeling.

Dah lah tu pergi tidur dan jgn terlalu risau perkara yg mungkin tak akan terjadi pun.

~akuni~ said...

Eh bagus apa PB berterus terang dengan boss....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...