04 August, 2009

645












Soalan cepuemas untuk kaum isteri , kaum ibu dan juga anak - anak dara


Kiranya anda mempunyai suami yang sukarela melakukan kerja - kerja di atas ,


adakah anda semakin hari akan jadi semakin MALAS ....???


Pihak suami pun , boleh jawab jugak bagi pihak isteri anda .....

21 comments:

maiyah said...

salam.. kalau tak de suami camna.. tak kira nak gak komen huhu.. tak.. isteri tak akan malas malah semakin sayang pada suami tuh.. give and take.. beruntung badan

naDDy said...

mungkin jugak tapi akan sayang husband lebey la.

Kak Elle said...

pB saya kalau bolih pun nak yg macam ni tapi lagi bagus kalau suami /istri bekerja sama menjalankan kerja2 rumah kan?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mop lantai lepas beranak langsung saya tak penah buat...saper yang buat?my hubby ler..hahahahaha..
memang makin malas sebab ada my hubby yang rajin mop lantai..lagi satu, basuh baju dan jemur baju dah jadik mcm t/jwb my hubby lak..ahahahah

~adeQ~ said...

kak...email....

risanur said...

risa tak rasa isteri akan jadi pemalas bila dapat suami cam gitu rajinnye...tapi rase dihargai dan disayangi :)

Abang Long said...

Abang long memang jadi 'cleaner'. :)

Kekuatan, Kepuasan dan Kebahagiaan said...

Apa yang penting ... KERJA-SAMA

TokNabe said...

Haha.. kerja2 diatas selalu jugak saya buat. hehe.. kira kerjasama ler hidup berumahtangga. Berkongsi apa saja..termasuk kerja rumah. :D

adanz said...

oooh apakah komen diatas lahir dari hati yg jujur? hmmmmmm

cikMilah said...

tak dak masa nak bermalas-malas weeeiii...

sya said...

pB orang pompuan ni kalau dpt cam tu rajin tapi tak hensem pun tak pe. Tapi kekadang bila laki dah rajin kita makin malas.

zino said...

kenapa pulak nak bermalas malas sepatut nya semakin rajin hehe

kan ke rumah tangga utk di kongsi bersama..

Masy said...

tak mustahil laa bole jadik malas. tp malu2 laa kot. hehehehehhe

ini jawapan anak dara :D

Luna said...

malas tak, tapi makin sayang hehe

oren said...

taklah..rasanya takde la saya makin malas..cuma akan rasa lebih sayang sbb suami tahu nak share bebanan kan..yalah..yg kita kerja nih, duit gaji nih, bukankah untuk menapung sedikit sebanyak perbelanjaan rumah dan anak2? so, kalo dia rajin nak nolong buat kerja2 rumah, lagiii la rasa beruntung...

Pok Li said...

masa anak-anak kecil dulu aje. Dah besar ni sesekali masak nak lepas gian

Neeza Shahril said...

isteri semakin rajin beranak! huhuuuu..

husband Ja ado wak kijo2 tu.. tapi dok la selalu.. jaghae2 pon dok..
sesekali jah.. once in a blue moon hahahah!!!

pB said...


ADIK JA
Kalau gitu gak , mujurrr . Kalau tidok , lagu mano pulok???

Once in a blue moon tu lar hok mahal nyor ....





POK LI
Bakpo jadi lagu tu???





OREN
Tapi tak semua isteri akan rasa begitu. Kalau dpt isteri yang tahu berterima kasih , syukur sgt sgt , aman keluarga. Tapi kalau dpt yang semakin hari semakin malas , sakit dada tanggung sendiri larrr. Tu yang mula nak cari lain tu.





LUNA
Bahagia keluarga, kalau begitu.





MASY
MAsy , kalau dpt suami mcm ni , jangan malas malas nyer. Kesian suami andaaa





BRO ZINO
Susah senang dikongsi bersama. Baru aman duniaaa





KAK SYA
Betul betul betul ... pB sokong apa yang kak sya komen





cikMilah
Samalah kita ... akak






ADANZ
Sudah semestinya





TOKNABE
Namo lagi rumoh tanggo , perkongsian hidup. Kenolah tolong menolong






K.K.K
Betul tu.






ABANG LONG
pB sudah forwardkan email tu .... Itu sahaja yang mampu pB tolong






RISANUR
Semua orang mahu dihargai , disayangi , dikasihi...






adeQ
Nanti akak sms





E.L.I.S.M.E
Pembahagian tugas itu penting. Barulah tiada yang terasa berat sebelah.





KAK ELLE
Saya pun mau , kak elle ...





naDDY
Cukupkah dengan perasaan sayang lebih itu??





MAIYAH
Dalam apa apa , aspek kerjasama , tolong menolong memang penting.

Zareda Norman said...

akan jadi sedikit malas tapi akan bertambah sayang kat cik hubby..

Nazhatulshima Nolan said...

Salam perkenalan dan mengunjung balas.

Malas? Mungkin tidak. Semakin produktif dalam tugas seharian dan rasa dihargai.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...