24 August, 2009

661

Bila mendapat jemputan berbuka puasa , kita jangan tolak.
Tak baik , tau.

Dan kalau pergi kerumah orang yang menjemput kita tu , kita jangan lupa bawak lah buah tangan. Kuih ker , buah buahan ker , atau pun air . Paling sedap air tebu ...

Dan juga , kalau ke rumah orang yang menjemput kita tu , jangan lah sampai kat rumah tu , elok elok tiba masa berbuka. At least biorlah sampai awal awal sikit. Tolong apa apa yang patut.

Memang seronok berbuka di rumah orang nie, sebab nya kita tak perlu susah susah masak untuk hari tu.


Tapi







Bila time sahur , tu yang tak best tu.
SEBABNYA TIADA MAKANAN .
Nak tak nak , kena bangun awal sikit dari hari hari biasa.
Kena masak.

Hu hu hu ....

11 comments:

Tuan Rumah said...
This comment has been removed by the author.
TokNabe said...

kalau kat kelate majlis berbuka puasa selalu orang jemput kat rumah2 mereka. Kat sini hehe... tak dok la.

Kak Nora said...

Itu yang sedapnya....takkan jemput sahur sekali.

pB said...


CIKGU PANJI
Aikss

tadi ada komen dari cikgu , sekarang dah tak ada...

bakpo tu ???

pB said...


KAK NORA
Kalau tido kat situ , barulah boleh bersahur kat situ jugak

hi hi hi

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mintak laa sket lauk ngan tuan rumah buat balik :)
dasar femalas :P

tchersally said...

ye..begitulah lazimnya..kalau p buka posa d rumah org..balik kena singgah mana2 tapau utk lauk sahur..hehe

Ayohwang said...

Pok buke pose makang ape ade je lah. Gitu jugok sahor. Kalu ade oghang kapong buat majlis buke pose, mesti die jemput pok, memang dok miss. Maklumlah pok dok soghang.

yginsaf4 said...

salam ramadhan akak pB ittewww.. masak pulut bakar jerrr

zino said...

senang je bisik dengan tuan rumah boleh tapau tak? hehe

Sha said...

salam:)
tang jemput makan mmg seronok tp kenapa tak dibekalkan sekali utk sahur. Klu dibekalkan, 2 kali seronok. hahaha

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...