23 September, 2009

Raya pertama dan kedua

Salam Semua

Cepat jer masa ni berlalu. Pejam celik pejam celik dah masuk raya ke empat dah. Kebanyakkan perantau dah balik pun ke rumah masing masing. pB aja yang masih lagi dok kat kampung. Dah lah balik hari tu pun awal , rabu dah ada kat sini. Ini , rabu lagi satu pun masih lagi ada kat kampung lagi. He he he. Bukannya selalu pun , kan.

Raya tahun ni , macam macam tahun tahun yang lalu. Pagi raya sembahyang sunat aidilfitri. Balik solat , bergambar sakan dengan ahli keluarga. Then , berarak ke rumah saudara belah aBear di Kg Salor nie.

Rumah MIL buat nasi dagang. Ke rumah sepupu aBear yang also kerja kat KL , penuh meja. Ingatkan ada jualan pasar ramadhan. Nasi kerabu , laksa penang , laksa kelantan , nasi minyak , kuih muih. Makan sikit sikit jer , sebab nak rasa semua. Then berarak lagi ke another rumah , also nasi dagang. Kat sini , tak sempat nak merasa sebab kenyang.

Selesai di situ , barulah kita orang bergerak ke Kota Bharu , beraya dengan keluarga pB pulak. Menu sama , nasi dagang , kuzi ayam , satay ... Ayo yo yooooooo


Ini family aBear.
2 hero dan 4 heroin.

Tahun ni , pB berpeluang berjumpa dengan member yang tak pernah pernah jumpa since 1988. Lepas SPM , semua berpisah...
Syukur sangat sangat ......

8 comments:

maiyah said...

salam.. sy pun kenyang nih huhu

AZANI said...

hah...muka abear dan muka pB ada iras...muda dan bertenaga...awet muda ye...salam raya utk pB sekeluarga...

Anonymous said...

Happy nya nampak keluarga u kan pB..alhamdulillah.

Cantik pB dan keluarga dipagi raya berseri-seri betul..bertuah badan suami u kan pB..sapa nama dia?tahniah le kat dia..

tu gambar bercium tu masa pagi raya keee..hehehehe..nampak suami tu macam malu-malu kucing je..budak-budak bawah 18 thn tak leh tenguk gambar ni..18SX ni.

pB bila nak buat jamuan raya atau pun rumah terbuka..jemput-jemput le nanti ekk..gombak puchong tak jauh pun..kalau jemput mesti datangnya...

kalau sudi datang le rumah saya nanti otw balik dari kelantan nanti singgah le ekk gombak..tak jauh dah pun.call le dulu nak datang.tak kan tak ingat kawan lama..

bye pB...

seri said...

Salam Aidilfitri untuk pB sekeluarga

cikgu_math said...

meriahnya...
tak sangkut dalam traffic jam ke drp salor ke KB tu?

atty's said...

salam aidilfitri ..
nasib takdo..gambar nasi dagang..

~akuni~ said...

ayoyo... bila start keje?

zino said...

meriah nampak raya tu..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...