13 October, 2009

706


BAB 1


Tok Ma tak der 4 hari.
Ke Jakarta , I tell Youuu.
Melancong sambil shopping shopping.
Hari tu , pB tukar RM , terus Tok Ma jadi JUTAWAN.


Pagi tadi , kul 4 pagi dah bangun.
Hantar Tok Ma ke LCCT.
Flight Tok Ma jam 7 pagi.

Patutnya cuti hari ni , tapi disebabkan Tok Ayah ada , so pB batalkan cuti pB.
Aiks .. Naper lak Tok Ayah ada kat Selangor nie? Kan Tok Ayah kerja kat Kota Bharu.

Tok Ayah datang sebab semalam dia ada meeting kat HQ.
Cuti sampai khamis nie.
He he he , sanggup tu Tok Ayah cuti sebab nak jaga cucu.
Padahal cucu pompuan tu semuanya dah besar besar belaka.

Budak budak dah request Tok Ayah hari ni gorengkan nasi.
Memang , nasi goreng Tok Ayah memang speciallllll...

Esok , may be pB cuti.
Kot kot Tok Ayah nak ronda ronda Kay El.
Kesian lak kat dia , dok umah jer .


Menu esok , nasi lemak.
Itu pB yang masaklar kan.



BAB 2


Baru baru ni ,pB ada pasang niat.
Kalau ada follower yang ke 100 , pB akan beri hadiah .

So , MAMA SYAZA , sila tinggalkan email Mama dalam komen entry hari ni , nyer.
Kalau dapatkan tinggal alamat rumah , pun cantik jugak tu ....

19 comments:

Mak Su said...

maksu suka gaks kat duit seberang... penuh wallet :)

aNIe said...

PB...seronok Tok Mah dpt pi jenjalan & shopping2 ye...

Sekelip mata Tok Mah jadi jutawan ye...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kak, saya follower ker berapa?

nasi lemak makan sorang jer ke?saya x nak ajak..hihihi

Ordinary Superhero said...

Tahniah kerana ada 100 'pengikut'. Jangan jadi pengikut Hj Kahar si rasul melayu tu sudah lah ye.

I follow....

Mummy Rizq said...

Tok Ma ke jakarta dgn siapa tu????

~0~ said...

lor...xdpt adiah ke nie...sedihnya...

hahahah...

Kak Elle said...

tokma balik nnt beli banyak ole2 untuk pB dan family tu:)

indera kencana said...

Tok Ayah tak bawak rempah kerutuk ke Kak pB? Tgk gambar buah tangan yang Tok Ayah bawak tahun lepas, rasa macam tak percaya. Memang menakjubkan Tok Ayah leh bawak buah tangan gitu punya banyak. Salam buat puteri-puteri akak yang jelita tu, pada Abang, pada Tok Ayah dan pada Tok Ma. Kalau Tok Ma tepon Kak pB, cakap saya kirim salam kat Nia Ramadhani ye kak!!

-fAiZiQ- said...

Salam. Kak pB, dh lama sy x dtg jenguk ke sini... Akak ape khabar?

Achu Tra said...

pB..buke ambo ko follower ke-100..takpo laa tok leh hadioh pB..tunggu ole-ole tok ma..he..he

maiyah said...

wah dpt hadiah, meriah gitu :)

KAMATO said...

sesekali tu suruh la tok ayah tu masak gulai kawah

a kl citizen said...

assalammualaikum

lama sungguh tak menjenguk ke sini...
ishh... tak takut ke, ke jakarta?

zino said...

teringin juga nak jadi jutawan ni.. kena le melancong dulu ya hehe

oghe said...

hadiah ???? huhuuhuhuuu.... patutnya kena bagi kat ambo...

Yunus Badawi said...

Eloklah tu. Tok Ma riki dulu tempat2 shopping yg best kat Jakarta. Hujung thn pB pulak serang sana. Skrg kumpul duit bnyk2 dulu.

Tie said...

Alamak !

Kalau jadi follower ke 102 tu ada hadiah jugak ke ? Hi hi... saja nak tanya....ekekeke.....

Che Ma said...

wah tok ma pegi jakarta... mesti balik nanti ada extra bag.. cm pegi thn lepas...betul mcm yg org selalu cakap beli extra bag... shopping sampai tak tinggal belen dah..giler betul tengok kain, telekung dan baju budak...baju mak budak tak tengok sbb takde saiz ha ha ha kalau baju mak budak ada saiz mau tambah lagi 2 bag

mama syaza said...

Salam, Pb, terima kasih kerana sudi nak bg mama hadiah. Tapi mama malu gitu. Email Mama ialah marskpr@gmail.com.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...