14 October, 2009

708

Dalam perjalanan balik , petang tadi

call aBear (dia balik awal)


"Tolong buat tubek ikae ikae ayae dalae peti."

"Ikae ayae hok mano sor?"

"Wak tubek semuo lar , senae cerito"


Sampai umah , round 630 petang.


Terus masuk dapur .....


Memang sungguhlah suami ku suami mithali ....


Dah kata keluarkan dari peti , memang dia keluarkan.


Tapi , tak direndamnya ...


Sudahnya lepas azan maghrib , baru boleh mula masak.


Nasib baik , nasi lemak tengah hari ada lagi bakinya. Boleh ler anak pB yang puasa tu buat alas perut . pB berbuka minum air jelah dulu.





Alahaiiiiiiiiii.....

Dalam hati , menangis sakan.

Mithali sungguh suami ku ni.



14 comments:

maiyah said...

ekeke.. nape tak ghoyak

~0~ said...

doh idok di kabaor camno nak buek...hahahhaha

Zareda Norman said...

PB pun bagi arahan tak jelas.. dengan orang lelaki kena straight forward.. hehehhe

Zaki said...

kalu rendam kan balik nanti kena tanya pulak kenapa rendam...kan tadi suruh keluarkan dari peti ais je...

Just me. said...

hehehe...ABear buat betol doh tu...!
PB tu dok ghoyat mmolek...hehehe.

Lain kali kalu nok buat gappo2...ghoyat mmolek deh...baghu lah berjeligho...hehehe

zino said...

nasib baik dia tak keluarkan segala macam dalam peti tu hehe..

semalam zino berbuka roti cecah sambal je.. sampai rumah 5 minit lepas tu azan hehe..

Webmaster@Echam said...

Pb,
Org lelaki ni mane paham kalau bgtau camtu. Lain kali kena bgtau pas kuarkan kena rendam...

Anonymous said...

Memang mengikut pada arahan,
abe tak salah...hehe...-IP-

pB said...


IP
Amboiiii , sakan sokong aBear nyer ...

pB said...


ECHAM
Kalau lambat lagi kak pB nak masak , kak pB tak lah kesah sangat. Ini nak cepat , tu yang berasap dalam hati tuuu.

pB said...


ZINO
Dah bagitau , keluarkan yang kat frezer. Tu yang keluar ikan dan ayam jer .... Kalau dah darurat , makan apa pun tak per.

Che Ma said...

dah habis ke posa sunat 6...he..he..saje lari topikkkkk

achik said...

hehehe.. sama je cam adik saya.. kena bagitau dgn nyata, jelas dan terang full instruction.. kalau tak jadi camtu la.. ;p

Luna said...

orang lelaki mmg kene citer abis2...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...