15 December, 2009

750

Antara 4 anak dara pB , anak sulung pB berkulit cerah.
Lagi cerah dari pB , sebenarnya.
Dah lah lebih cerah , lebih tinggi pulak tu.
Actually masa mengandungkan dia , pB memang makan sebiji epal sehari.
Dan juga minum air soya.
Mungkin itu yang menyumbang 'kecerahan' pada kulitnya.

Anak dara pB yang lain , tak lah gelap mana pun.
Berkulit sawo matang .
Walau pun tak cerah , tapi manisnya tetap ada.

pB suka sangat usik si kecik tu.
Terutama bila dia selesai mandi.

"Apasal laaarrr anak mama yang sorang ni 'gelap'"
"Tak putih macam mama"
(alahaiiii susah dapat mak perasan putih nie).

"Mana ada .... kak ngah , kak lang pun 'gelap' jugak".




Semalam ..........








Hahhh !!!!!!
Tu diaaaaaa
Disapunya muka dengan bedak sejuk.
Memang putih sakan larrr

15 comments:

maiyah said...

hehe.. raja kapooorrr :D

tulipurple said...

anak sy yg no 2 pun 'garing' gak masa baby...dah besar skit cerahlah skit.

naz ilyn said...

salam...hehehe...nak putehkan muka ker...mmg puteh pun terlebih puteh...abis bedak sejuk mama dia...

HappyIrfa said...

KAKPB..
lama x masuk sini.tp nak komen psl carta baby tu,kena sgt ngan irfa dan 2 anak sblm ni.yg ni pun kalu ikut carta maybe baby girl as per planning.kalau betul kira carta tu mmg serasi lah..cubalah mana tau jadi dgn izin Allah

zino said...

mama nak putih .. nah ambik putih hehe

kakcikseroja said...

kalo kata tak putih gak, tak tahu la... :)

tchersally said...

kompom putih..ahakkss..

pB said...


SALLY
Orghe klate kato "PUTIH LUIH".

pB said...


KAKCIKSEROJA
Putih melepak





ZINO
Anak yang baik , ikut semua kata Mama , hihi

pB said...


IRFA
Tunggu panggilan dari Kak pB. Byk nak bincang nie.

pB said...


NAZ_ILYN
Salam kembali. Bedak sejuk Tok Ma punya.





TULIPURPLE
Kecik kecik ni,they all tak ada lah kisah sangat.

pB said...


MAIYAH
Macam Hantu Kampung Pisang pun yer gak. He he he

yuka said...

PB maa mengandung anak pertama bergelen-gelen yuka minum air soya tp bila kuar gelap jugak...pastu pegnen anak ke 2 suka minum kopi tp bila kuar cerah la pulak...tpkan kalau kita minum air soya walaupun kulit tak cerah tp halus

~0~ said...

da cam tepung komak...bak kata P.Ramlee

tasekM said...

hahaha... kretip. kretip.

:)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...