04 January, 2010

757

So far so good.
Cuaca pun redup jer.
Langsung tak panas.
Tapi risau lak , takut petang nanti hujan lebat.

(yg tak best , keter Savvy dah tercalar bumper depan).
(pB terlajak parking , terkena simen di kaki lima).
{Bear tak tau lagi nie ... :( }

Pagi tadi , pB hantar Nurin ke sekolah agama.
Sekolah kecik jer, satu kelas satu darjah.
Tapi ramai gak pelajar tahun satu.
Lebih 35 orang , kalau tak silap.

Yuran sekolah agama aja dah kena RM148.90
Itu tak termasuk buku kerja lagi tu.

Petang ni pulak , giliran Arifah.
Yuran hampir hampir RM180.

Malam esok , kelas tambahan untuk UPSR.
Semuanya RM150 + RM 160 + RM 30.
Hmmm ....

Yuran sekolah menengah , belum masuk lagi tu.

Petang ni lepas hantar Nurin ke sekolah , pB akan ke Hospital Serdang.
Tok Ma dah sebulan batuk , tak elok elok.
Macam macam ubat dah dicuba.
Ubat hospital , ubat tradisional semua dah makan.
Tapi , tak ada reseki nak sembuh lagi.

harap harap , petang ni ada lah penawarnya.

13 comments:

Zareda Norman said...

PB

Zar hari ni aje dah cecah RM670... *pitam*

e.l.i.s.s.m.i.e said...

moga tok ma baik2 saja..

seb baik me baru 250 sebulan.hehehe

Yunus Badawi said...

awal tahun ni siapkan ajelah duitnya huhuhu

Yunus Badawi said...

Bila tukar savvy? tak tahu pun

kakcikseroja said...

Semoga tok ma sembuh segera.

Aduhai.. apa saja yang tak perlukan duit, ya?

(baru perasan.. entri 755 ada dua)

achik said...

Nurin dah darjah 1 ek? :)

risanur said...

mak aii...byknye duit kena kuar utk anak2 yg bersekolah...semoga segala jasa dan pengorbanan yg dibuat oleh kak pB akan berbayar melihat kejayaan anak2 akak...insya'allah...

Webmaster@Echam said...

pB,
Saya belum lagi rase anak2 masuk sekolah. I'allah lagi 2 tahun akan rase...

maiyah said...

bz ngan anak2.. moga tokma cpt smbuh

AZANI said...

salam pB,
semoga Tok Ma pulih cepat....tak cuba Asmakur keluaran Era Edar, saya dan anak anak yang lelah , batuk cukup rasi dengan ubat ,Izin Allah.

KAMATO said...

Saya pun dah tak terkira RM yang terkeluar......

CikguZue said...

awal2 tahun ni, memang byk ongkos nak kena sediakan,kan.
moga tok ma cepat sembuh.

MOKCIK AZWA said...

skang nie ok sikit sebab buku teks semua dah layak dapat kan...kurang sikit beban.

tapi bila kira2 semua2 perbelanjaan masuk sekolah huhuhu...bankrap mokcik..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...