14 January, 2010

770

Masuk minggu ni , dah dua minggu dah budak budak bersekolah.
So far , tak ada lah masalah yang timbul dalam bab bab sekolah nie.
Kalau ada pun yang kecik-kecik.



1) Nurin masih lagi tak dpt jadual. Dah nama lagi budak , mana nak dengar kalau mak cakap. Asyik ikut cikgu jugak. Punyalah berat beg. Kesian betul. Baru jer call sekolah , minggu depan pun belum tentu dapat jadual. Apa larrrrrrrrrr. Alasannya masih terdapat pertukaran , tukar cikgulah , cikgu baru masuk lah. Macam macam.




2) Arifah bab sekolah kebangsaan , tak ada masalah pun. Bab sekolah agama yang jadi problem. Asyik cakap tak mau ke sekolah agama. Sebabnya dalam kelas dia , ada one girl dok bagitahu kat kengkawan yang dia suka pada Arifah. Naik takut anak pB. Bukannya boleh tukar kelas pun. Sebab semuanya ikut prestasi peperiksaan.



3) Setakat dua minggu sekolah , dah selai baju sekolah hangus. Kerjaan si Kak Ngah. Sib baik tahun ni , dia still pakai baju tahun lepas. So , tak lah terkilan sangat rasanya bila tau baju tu hangus. Tapi kan , baju yang hangus tu pun bulan 8 hari tu baru jahit.



4) Kalau minggu lepas , kerja ambik Nurin dari sekolah petang , kerja aBear. Tapi dua hari ni , kerja pB sebab aBear ke Gunung Ledang lagi. Tahu tak apa masalah yang timbul masa tunggu Nurin nie. Budak darjah satu ni kan alus manis. Kecik cinonet jer. Kalau tengok , macam sama jer. Ingatkan boleh lar cam kalau tengok beg sekolah. Tak boleh pakai pun idea tu sebabnya sekarang ni dah trend larrr kalau budak pompuan semua pakai beg kaler pink. Beg Barbies, Beg Princess , semua pink. Jenuh tenung , baru perasan mana satu anak kita ....



5) Bila masa pulak , ada peraturan kena balut buku tulis nie ? Menyusahkan betul. Tak tau sekolah lain. Tapi kelas kak lang memang , buku tulis kena bungkus.



Sapa ada lagi masalah , boleh ler share dengan pB kat ruangan komen , yer.

9 comments:

suhaila-ab said...

balut buku latihan dari zaman aku lagi..(zaman ais dulu).jenuh nak beli plastik yg ada corak tu...tukang bungkus kakak aku..sungguh curlass dia bab bungkus2 ni...aku tukang tgk aje..lepas bungkus..guna tak sampai 2-3 hari koyak...pastu utk jimat kos maintenance buku...kakak aku tepek salotape disetiap bucu birai buku n tgh2...baru la tahan tak koyak...

maiyah said...

hehe.. arifah ada yg minat.. jadi takut le

~0~ said...

adoi...memacam ek skolah skang....xpaham ai...

atty's said...

aaii..kena balut buku tulis...
cikgu nya arahan lor nie..
fir..buku semua cikgu amik..jadik tak berat begnya ..

oghe said...

4) Tahu tak apa masalah yang timbul masa tunggu Nurin nie. Budak darjah satu ni kan alus manis. Kecik cinonet jer. Kalau tengok , macam sama jer. Ingatkan boleh lar cam kalau tengok beg sekolah. Tak boleh pakai pun idea tu sebabnya sekarang ni dah trend larrr kalau budak pompuan semua pakai beg kaler pink. Beg Barbies, Beg Princess , semua pink. Jenuh tenung , baru perasan mana satu anak kita ....


Beli la beg doreamon kaler biru....

pB said...


ORGHE

Doreamon ???? Ado kor beg tu???

Tapi pB raso baik suruh dio paka topi bilo dio keluar kelah. Baghu senane nok 'spot'

Pssttttt:
Bakpo demo tok balas email pB ???

Ummi batrisya dan damya said...

balut buku latihan sudah menjadi satu kerja sebelum sekolah buka, beli aje yang instant, senang kerja

sekolah batrisya, isnin sampai rabu balik pukul 6.30, sampai rumah pukul 7.45, makan itu ini dah letih, pukul 9 dah tido, kesian ini tak tahu nak buat camana, tahun ini berubah waktu persekolahan

hari jumaat pukul 12 kena sampai sekolah sebab ada aktiviti, bus sekolah ambil pukul 11.30, bawa meronda sekolah itu ini, pukul 12.30 sampai sekolah, dah meraung budak tu, kena hantar ke sekolah, jumaat ummi dah pergi UPSI, jamri yang hantar, kalau jamri outstation, camna?

pening2

patutnya kena jadi suri rumah baru selesai masalah, tapi masalah duit pulak akan timbul :(

pB said...


UMMI
Lama tak nampak Ummi kat sini. Sibuk sungguh sekarang yer ...

Pasal pembalut segera tu , memang mudah. Tapi cepat benor koyak. Tu tak tahan tu....

Kesian budak budak sekarang ni, nyer. Kita dulu tak sekolah teruk macam ni , tapi berjaya jugak. Dpt gak jadi doktor , pensyarah, jururawat , pilot...

Dunia sekarangggg

Rumah Kuning said...

pelik jugak tuh.2 minggu takleh jadual lagi. sek kat kelate ni, hari pertama buleh jadual belako dah. bakpo dok kalut ngan cikgu tukka. pah ujung thn pun ado lagi cikgu tukka.kalu cikgu tukka, buat jadual baru pulak.sethn limo nan kali tukar jadual...perkara biasa.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...