18 January, 2010

773

Pernah dengar tak peribahasa nie


SAYANGIlah seseorang itu dengan sekadarnya ,
kerna mungkin satu hari seseorang itu akan menjadi orang yang paling anda BENCI ....









Dulu tak percaya ,

tapi sekarang memang pB percaya 100 peratus kata kata diatas tu ....



i wish i can make dad makhluk Allah vanish from my side ..
i wish i can erase dad makhluk Allah from my memory ....


ENTRY NI TAK DOK KAITAN DENGAN ABEAR , TAUUUU ...

17 comments:

opie said...

Terasa sungguh sebap benda tu akan terjadi pada saya le pB...

Tapi kenapa tak tahu orang sanggup buat semua tu pada kita walau pun hati kita ni seikhlasnya pada seseorang tu...

Harap saya tak menggangu N3 pB.Sebenarnya banyak yang saya nak luah kan dalam N3 pB ni tapi malu le saya pun tak kenal pB.Nak sangat kenal pB..Bila agak nya boleh kita jumpa dan bercerita..maksud saya berkongsi-kongsi cerita.mana tahu boleh gak hilangkan atau redakan masalah yg rasa-rasanya macam sama je.Tapi sumpah saya tak le sampai nak delet atau pun erase terus nama org tu..cuma bagi masa kat saya.
Jom le kita jumpa pB.

Rohaniah said...

setiap perasaan, setiap sesuatu yg dicipta dimuka bumi ini adalah berkembar....mesti ada pasangannya masing-masing....kalu sayang, pasangannya adalah benci...sbb tu tak leh lebih-lebih pada satu jer...kena balance...

tchersally said...

antara kesilapan manusia yg sedang d lamun cinta adalah menyayangi si dia terlebih had..hingga mengalpakan diri kepada yg lebih berHaq kpd perhatian dan sanjungan kita ..iaitu..Allah s.w.t..

stay cool pB..dekatkan diri padaNya..

pB said...


SALLY
Bila disebut sayang tak semestinya kita bercinta baru kita sayang. Antara kawan pun boleh timbul rasa sayang tu. Tak gitu ..?

Thx for the advise. Itulah yang terbaik , sebenarnya.

pB said...


KAK WEAR
Balance . Sederhana. Itu semua penting ...

kakcikseroja said...

Samalah juga jangan keterlaluan membenci seseorang kerana mungkin satu hari nanti kita akan jatuh cinta pula kepadanya...

pB said...


KAK CIK SEROJA
Betul tu... pB sokong apa yang kak cik bagitau. Pokonya semua perlu sederhana dan balance.

pB said...


OPIE

Apa maksudnya "akan terjadi". Wah dalam proses membenci orang jugak rupanya ...

Tak pernah menganggu pun. pB alu-alukan sesiapa sahaja dalam ruangan komen pB nie.

Nak jumpa? Nanti one day pB arrange blogger gathering (mcm yang pB buat awal tahun lepas), dan kita boleh jumpa jumpa dan cerita cerita...

risanur said...

risa pun tgh benci dengan orang gak...orang seopis...mmg tensen giler..mentang2 la dia boss, boleh main arah kita je...rase cam nak menjerit je kat telinga dia...

Ummi batrisya dan damya said...

i have one human with i cant tolerate anymore in my office, that person kalau ummi boleh guna clorox dah lama ummi cuci otak ummi,

rasa rugi hidup di dunia ini sebab kenal orang itu :(

opie said...

Faham dulu apa yg tulis..mana ada nak benci orang...
Orang nak benci dan nak delet nama saya dalam fikiran dia ada le...

Maaf le masuk N3 pB ni...
Tak pe lah..

tchersally said...

alamak pB..Sally silap kes ke ni..? huhu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam....

singgah jap kat sini.

mmm..mcm2 ada kat sini kan?

jom tukar link..

http://mamaadam09.blogspot.com/

Scorpion61 said...

Hemm...rasanya sepnjg kehidupan KJ adalah pernah membenci seseorg dan sehingga hari ni pun tak bolih nak brsua muka, malah sebut je nama dia KJ dah rasa meluat n benci tahap gaban..! Ada pepatah org putih "Your Best FRIENDS are your WORST ENEMIES; and your WORST ENEMIES are your BEST FRIENDS" wallahualam bissawab...
but dat guy is trully my enemy till saat ini...-KJ-

aNIe said...

Ada jugak pepatah mengatakan...jgn membenci seseorang kelak nanti akan menjadi orang yg paling kita sayang...hehehe

maiyah said...

erm.. betul gak

en_me said...

kecikknyerr tulisann tewww.. ihiks

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...