21 January, 2010

778

Pernah tak ....

anda melakukan sesuatu perkara bagi tujuan untuk menyakitkan atau melukakan hati seseorang itu , sedangkan perkara yang anda lakukan itu tidak sedikit pun menyakitkan atau melukakan hati orang itu.

bahkan orang itu langsung tak ambil peduli tentang diri anda. Orang itu tak kisah pun apa yang berlaku dalam hidup anda. Orang itu sendiri sudah mempunyai kehidupannya sendiri dan terus meneruskan hidupnya tanpa mempedulikan anda ....

Dan semakin anda melakukan perkara yang anda rasa menyakitkan hati orang itu , semakin jauh orang itu dari anda ..
Dan akhirnya anda sendiri yang terus terluka dan terluka ....

Pernah ker ???

8 comments:

xiiinam said...

Berat ni PB!



Orang yang berniat menyakitkan hati orang lain tu yang sebenarnya sakit...

Tapi dia tidak sedar dia sakit...

Memaafkan itu dendam terindah...
Betul tak pB?

pB said...


ckLAH
Berat masalah bukan pB yang berat ...

Betul apa yang ckLah tu kata. Memaafkan itu ada dendam yang paling terindah ...

Hati kita begitu mudah untuk 'sakit'.Kalau kita sedar hati kita 'sakit', maka haruslah kita mencari ubatnya. Banyak-banyak berdoa kepada Allah, byk - byk memohon keampunan ...

Neeza Shahril said...

tak pernah pulak kakok...
Ado jugok sakit hati dengae oghae tapi besonyo.. bendo tu habih ggitu jah..
kalu pikir banyok2, jadi sakit hati, sakit ppalo.. nanti sakit jantung pulok...

sabar deh.. sabar itu sebahagian dari iman...

zino said...

lain kali tak perlu buat perkara tu.. takut nanti akhir nya kita sakit.. hehe

Yunus Badawi said...

saya tak pernah. Saya ni kan insan berhati mulia ecece

opie said...

Kita tunggu En MAIL jawap tapi tak jawap-jawap gak :( ...

Rohaniah said...

bakpo pulok nok sakitkan atau lukakan orang tu? Kalu dio ado sakitkan hati kito, kito maafkan ajer...meme senae royak, susoh nok buak...tapi sebenarnya, kalu kito maafkan, kito akan rasa lega dan melupakan...

k.wear pernah tulis, "I can forgive but cannot forget"...itu dulu...lloni keno buat "I can forgive and forget" baru la hidup kita sendiri aman tenteram, tok sakit ppalo pikir...buat apa fikir kat ore hok sakitkan kita, sedangkan dia sudah pun berlalu tak tau gi ke mana...so tak yah fikir hehehe...k.wear melalut ko ni PB?

Mak Su said...

ada juga, tapi lately ni, maksu pun buat yg sama, buat bodoh jer.... malas dah

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...