09 March, 2010

819

Seriyes tulis ,

pB tak pernah purchase minuman dari StarBuck .
Nak masuk Starbuck tu pun takut .
Takut sebab tak reti nak order.



Masuk TGI Friday's pun tak pernah .


Kalau kat IOI Mall tu ada satu outlet.


Kalau ke IOI (new wings) , always lalu depan TGI Friday's tu .


Tapi tak pernah sepasang kaki ni nak melangkah masuk.


Ada sekali tu , dengan aBear ,


berdiri terpacak jer depan menu stand yang they all letak kat depan entrance tu.


Bila tengok harga makanan kat situ , kussss semangatttt.



Es-krem Haagen Dazs pun , tak pernah rasa.
Mahal benor harga nya .
Satu skop pun dah lima enam rial.




Mesti ada yang fikir 'apa lar pB nie?'.

Pasal makanan pun nak berkira.

Dah rasa nak makan , makan jerlah.

Bukannya tak kerja , bukannya tak ada duit.

Tapi , entah lah

Kadang kadang rasa macam membazir jer

14 comments:

risanur said...

betul kak pB...rasa cam kecik je bila berdiri kat tempat makan cam gini kan...kekadang tu rasa mahal je rega tu...ingatkan risa saje yg kedekut...sib baik ada geng...

Yunus Badawi said...

Org lain tu pun ramai yg macam tu jugak. Yg masuk tu kebanyakan org belanja atau cas kompeni hehehe

kakpah said...

sesekali masuk le. kalau tak sebulan sekali, setahun sekali kehkeh..

xiiinam said...

Masuk sebab ada wiFi je..he..he..

Zareda Norman said...

sesekali nak rasa makan aje PB.. sok sok dah sakit dah tak ada selera cam ne.. asalkan tak membazir iaitu order tapi tak habiskan atau order berlebih lebih sudahlah..

aNIe said...

PB...akak tak pernah lagi masuk starbucks...Coffee Bean...sayang rasa duit nak masuk beli kopi dia yang mahal tu...

Paling mahal restoran akak masuk ialah...Chillis & Kenny Rogers aje...hehehe...

TokNabe said...

Untuk cuba dan sekali sekala apa salahnya.

AZANI said...

salam pB
kalau ada roti canai...geren masuk...pekenadgn teh tarik ...puh.
perenah masuk pasal nak buat mlm dulu lah..memang mahal ...

Kak Nora said...

Salam pB,
Sesekali apa salahnya, give yourself a treat, you deserve it.

Che Ma said...

adik weii masuk utk try coba apa rasa kopi yg segelas berbelas RM tu ok le.. kekadang tak sesuai dgn selera kita bancuhan kopi mahal ni... mcm cm ni kureng gemor kopi cenggitu even yg kedai mamak pun tak suka... lebih suka hot nescafe yg dibancuh sendiri... sedapppp

nnt mai alamamda kita gi minum starbuck ye...

yushida03 said...

stabak?

penah lamasuk sekali. tu pun ramai2 dgn kawan.

kalu sendiri? huh, kfc n mekdi pun 'darat', inikan pulak stabak..

hazila said...

Ingatkan kita je rasa cam tu... rupa rupanya ada kawan. Kira orait la tu.

zino said...

pasal tu TT tak boleh buat tempat tu kedai mamak ok hehe

KAMATO said...

Hai zino dah sebut TT tu bila lagi agaknya kita boleh berTT

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...