15 March, 2010

821

Salam hari Isnin , semua .
Apa khabar semua ?
How's you all punya hujung minggu?
Happy?
Gundah gulana?
Harap semuanya telah menikmati hujung minggu yang bahagia.


What did pB buat pada hari sabtu ....??
Jom , kita tengok gambarrrrrr



Sabtu lepas , pB ke sini.
Kilang Ajinomoto.
Attend kelas memasak.
Free Of Charge , tau .


Pengajarnya Puan Norzailina Nordin .
Seorang blogger.
Seorang penulis novel yang terkenal.



Menu yang kami belajar pada hari tersebut ialah

1) Ikan percik Seri Aji
2) Sweet Sour Pilau
3) Thai Style Prawn Fritter
3) Avocado Ice Cream

Actually ini adalah first time pB join kelas memasak.
Biasanya just tengok kat television jer.
Dan pB ingatkan ,
pB akan just tengok Puan NorZailina memasak ,
tapi rupa rupanya kita dibahagi mengikut kumpulan
dan kita memasak dengan kumpulan kita.
Setiap kumpulan diberi bahan bahannya dan juga kitchen station.

Suka suka sangat dengan aktiviti ini.



Ini lah hidangan yang kumpulan kami masak.
Prawn Fritters tu sedap sangat sangat.
Percik tu lain dari percik kelantan.
Sweet sour Pilau tu , macam nasi beriani.
Es krim avokado , no komen.



pB dengan ahli kumpulan.
Kumpulan kami Kumpulan Tumix.

10 comments:

risanur said...

mesti sonok join kelas memasak ni kan...mcmane kak pB boleh join yea??

xiiinam said...

Norzailina Nordin.....hebat!


Syabas pB...

hazila said...

Dah belajar masak tu, bila nak jamu kengkawan ni....

KAMATO said...

lepas ni boleh jemput kawan2 maka he he....

OO said...

bakpo ice cream avocado - no comment??

Kak Elle said...

wah nanti masuk tv tak?

al-mankaraqi said...

wawawah sonok yer puan.....

idahani said...

salam pB,

pB gemuk tang mana eh? x nampak pun gemuknya...

pB said...


IDAHANI
Salam Ida

Gemuk dari pinggang ke bawah .... macam carrot ....

pB said...


MAN
Sonok , memang seronok ...





KAK ELLE
Tak pun , kak elle ... Bukan rancangan tv pun.





KAK WANI
Raso dio supa , kito blend brokoli pah tu campur dengan eskrim susu. Muko perit perit belako maso makae tu.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...