03 March, 2010

814

Salam

Hari ni kan , bos kita orang tak ada kat pejabat kan.
They all ada mesyuarat kat Cheras kan.
Jadiknya , bila bos tak ada kan , anak anak buah naik toncang lar kan.
He he he ....






Kebetulan bekalan biskut kering kat pejabat ni dah habis.
Jadiknya , apa lagiiii.
Jom MeNgUlOrrrrr lerrr.

Lagipun pB ada hal di bandar Baru Bukit Raja.
Kira sambil menyelam , kita minum air.

Kita orang mEnGuLoR ke Jalan Meru.
Ada sebuah kedai menjual biskut biskut nie.
Kedainya betul betul depan TM Point Bukit Raja.




Macam macam biskut , makanan ringan ada kat sini.
Rambang biji mata.
Semua rasa nak beli.
Tapi , disebabkan duit tak berapa nak ada banyak dalam purse,
kenalah berjimat cermat.




Pada sesiapa yang berniaga jajan jajan nie,
datang lah ke kedai nie.
Memang berbaloi baloi menghabiskan wang anda di sini.






Dalam berjimat cermat tu ,
habis jugak tiga puluh tiga ringgit mesia.




Kenapa tak ada kedai begini yang kepunyaan orang MELAYU??

7 comments:

shafarina said...

Berpinar biji mata Kak, apa lagilah akak yang pergi sendiri.

Boleh pi tiap2 hujung bulan ni, beli stok.

achik said...

kat area saya ada gak kedai lebih kurang camtu.. dah lama x pegi..

CikguZue said...

Teringat masa balik M'sia baru2 ni, masa beli kuih2 raya dan ada jugak jajan2. Kat Rengit, Batu Pahat, org melayu punya.Tapi rasanya kalau kat bandar2 mmg susah nk jumpa kedai Melayu,kan.

~akuni~ said...

Dekat area dpn psr bsr tu pun ada 3-4 buah kedai yg mcm ni, sy biasa beli brg utk family day company punya.

Mungkin PB boleh bukak kedai borong gak, maka adalah kedai melayu dlm senarai....

Zareda Norman said...

nak bukak kedai macam ni, kena modal besar dan ada beberapa partner, sebab nak beli berkontena utk dapatkan harga murah kan... org melayu kalau berniaga susah nak berpartner.. PHD tu ada jer.. tak semualah tapi kebanyakannya lah

qaseh um masyitah said...

PB,wah buanyaknya jajannnnnn....kalu bawak budak-budak mesti masing2 menjinjing jajan pilihan.
erm, takde org Melayu yang wat,maybe, maslah modal atau mungkin maslah supplier ke..
erm,orang Melayu takde ke yang buat jajan cam ni...

MOKCIK AZWA said...

uikss...rasa nak beli sajork terus kedai tu...hahaha

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...