871

Salam





aBear ada outing dengan geng photographer kat Banting.

Tok Ma ke Cheras , ada pembelajaran di sana.

Kakak dan Kak Ngah ke Bangi (rumah anak2 yatim) program sekolah.

Dan Kak Lang ke Port Dickson , ada kem motiasi anjuran sekolah.

So , sekarang tinggal Nurin dengan pB jer kat umah.

Lepak lepak , rehat rehat.

Nak masak pun rasa macam tak ada mood jer , so tengah hari kita makan maggie jer lah.



Yesterday , sorang kawan bertanya pada pB :





Katakan lah , dulu , u pernah bagitau ur best fren yang u sedang dalam usaha mengorat sorang pakwe ni. Dan masa u bgtau ur fren tu , u dpt tahu yang ur fren ni tak suka dengan pakwe tu. Tapi u mcm tak kesah , sebab u memang dah aim nakkan pakwe tu.



Setelah sekian lama u cuba akhirnya dapat jugak lah mengurat pakwe tu dan pakwe tu dah pun jadi milik u.Ur best fren tu tak tau lagi yg u dah jadi couple. Sekarang persoalannya , patutkah u bgtau best fren u tu...



Kalau u tak bgtau , satu hari dia akan tahu jugak pasal pakwe tu. Tentu dia tak gembira sebab u tak bgtau dia masa u mula mula dapat. Sedangkan selama ini , apa apa rahsia u share dengan ur best fren nie.



Tapi , kalau u bagitau tentang palwe tu awal awal , kemungkinan besar ur best fren tu mesti sedih dan tak happy. Dan besar kemungkinan u dengan ur best fren tu akan jadi renggang.

Ur best fren ni tak suka pakwe tu bukan sebab dia ada hati atau apa dengan pakwe tu. Dia sendiri dah ada balak . Mungkin ur best fren tu ada sikit jeles.



Wat wud u do ??



U akan cerita atau u akan sembunyi dulu sehingga perkara itu tidak dapat disembunyikan lagi.

Comments

relevan said…
Cerita kan terus saja..

Popular Posts