02 July, 2010

894

Dua hari lepas , kalau tak silap , Hot Chat pagi pagi kat Hot FM tu membincangkan tajuk BAU. Bau apa yang kita suka dan bau apa yang kita tak suka. Ramai caller perempuan yang call , bagitau mereka suka bau ketiak suami mereka.


Alahaiiii.


Sejak pB berbadan dua ni , deria bau pB menjadi amat - amat sensitif. Rasanya macam 10 kali ganda sensitifnya hidung pB sekarang ini.


Bau minyak wangi memang tak boleh. Bau losyen tak boleh. Bau minyak urut pun tak boleh. Bau sabun mandi yang wangi wangi ni memang kalah. Sib baik kat umah tu ada sabun free (sabun hotel yang aBear bawak balik) , yang tu pB boleh pakai. Kalau anak anak bersyampu , mesti pB suruh mereka dok jauh jauh dari pB.


Masa cuti lama hari tu , kalau anak anak nak ke sekolah , selalu jer kena marah. Sebab macam macam bau yang pB kena hidu. Kesian kat anak anak dara pB.


Kalau kat pejabat ni pula , kalau pagi pagi , pun ada macam macam bau minyak wangi. Kalau tak tahan sangat , terpaksalah pB pakai face mask.


Ada sorang kakak kat pejabat ni , sampai berhenti pakai minyak wangi disebabkan oleh pB. Sib baik akak ni faham apa yang pB sedang hadapi sekarang ni.


Bau durian pun pB alah. Ada sekali tu , aBear makan pulut durian. Padahal , makan kat meja makan je, pB rasa sampai ke bilik tidur baunya. Last last , pB lari tidur bilik anak anak.

14 comments:

Ibu n Abah said...

pB,
kenalah beli sabun baru untuk 8 bulan akan datang ni.....

aby said...

klu dtg umah kami lg teruk ape ..

bau taik n kencing kucing .. 9 ekor .. pasti ade mcm2 masaalah, wlu depa tu berak dalam bekas .. tp bile kami dah balik umah baru d buang .. yg pasti bile sampai umah n buka pintu,
bau2 bende tu menyelinap kt hidung dulu .. tp bg kami ... alah bise tegal biase .. hu..hu..

DrSinga said...

bila dah hokey...selalunya lepas 16 minggu ......dengan kulit2 durian pun masuk dalam bilik...

DrSam said...

saya memang sah tak mengandung, tapi bau geng yang suka makan kari tu paling tak tahan...

Yunus Badawi said...

Susah juga org mengandung ni ya. Cian pB.

sally said...

mmg mcm2 style org pregnant niii..yg x faham akan kata kita ngade2..hmmm..

fa*atip said...

dulukan, masa I pregnant anak bongsukan, rasa nak cekik orang yang pakai perfume! hehehe..

kakpah said...

antara dugaan orang mengandung. sebab tu perempuan senang nak buat pahala... kalau nak..

pB said...



KAK PAH -> Betul apa yang Kak Pah bagitau tu. Isteri ni senang jer nak masuk syurga,kan.





FA'TIP -> Hi hi ingatkan pB sorang jer yang rasa nak cekik orang. Lagi tension kalau ada yg merokok dekat dengan kita. Alahiiiiiii.




SALLY -> Tu yang paling sedih,kalau orang tak faham dan rasa kita ngada ngada., Dan yg paling haru kalau kita cerita , dia dok bagitau , dia pregnat tak pun macam tu. Hmmmm .... Reseki masing masing ,kan.




YB -> Kdg kdg fikir gak , kenapa perkara begini tak leh dishare share dengan suami. At leaast , rasa sikit cam ner seksanya, baru adil.




DrSam -> Tak tahan nak muntah , atau tak tahan nak kena pekena sama?




DrSinga -> Tak sabar rasanya nak tunggu masuk 4 bulan....




ABY -> Sib baik , tak ada jiran jiran yang pelihara kucing. Tapi macam Aby cakap , kalau lama lama , kalih jugak akhirnya.




Ibu N Abah -> Sib baik , byk simpanan sabun hotel nie.

aNIe said...

PB...banyaknya entry akak tertinggal...

First of all nak ucap...A BIG CONGRATULATIONS untuk PB...& aBear...

Seronok dengar kawan2 pregnant...

Amboi!! Pb mesti lebih seronok ye...

Jaga diri tau...yang takleh makan tu jangan makan...yang mengidam nak makan tu...pi cari sampai dapat tau....

Akak kalau pasal bau ni...suka bau petrol...macam nak seduuuuut aje bau tu...

MOKCIK AZWA said...

PB...nasib baik PB tak sensitif ngan bau abear tu...kang ada yang kena tido hotel hahaha

jiran kami dulu sampai kena tidur rumah adik dia sebab isterinya tak boleh terbau bau suaminya...kesiann

mokcik pulak...masa peknen first baby, tiba2 jadi tak suka sangat dengan bau Beautiful padahal tu ler perfume kesukaan mokcik...ketidaksukaan itu berlarutan sampai ler sekarang huhuhu

maklang said...

tahniah..tahniah...maklang baru tau...dah nak dapat baby baru..:)

pB said...



MAK LANG -> Tenkiu tenkiu Mak Lang. Dok tengah mabuk mabuk lagi nie.




AZWA -> Sib baik sangat sangat. Kalu tidak , mahu pB suruh dia out station tiap tiap hari. He he he. Minyak wangi dan bau durian , pB failedddddd....




KAK ANIE -> Tenkiu tenkiu. Dok tunggu gak ucapan dari Kak Anie.

Gembira pun ada. Takut pun ada gak. Macam macam fikir. 7 tahun jauh sungguh jarak tuuu.

Semua benda nak kena beli baru. Akak tak der nak sponsor apa apa ker? He he he

Bau minyak petrol pun pB tak leh bauuuuu. Hari tu suruh bagla tu yg tologn isikan dan pB dok jauh jauh.

Anonymous said...

semalam baru celebrate birthday dgn baby muhammad...best sbb same birth date kan... seharian asyik terkenang pengalaman mengandung kali terakhir tu... rasa begitu seronok sekali...mcm nak repeat tapi yg terakhir tetap terakhir... so pb do enjoy your pregnancy to the fullest and it sure will bring you total joys wpun mcm2 yg terpaksa ditempuh dan dirasa dan tentunya lebih byk moments indah untuk bulan2 mendatang sehingga saat kelahiran Insya Allah.. muhammad masih berair mulut sbb mummy dia masih tak makan nasi arab huwaaaa

kalau muda lagi memang nak pregnant lagi best tau... part mengada2 tu yg paling best kan

cm

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...