06 February, 2011

977

Orang tua tua dulu kata :


"Kalau dalam pantang , sila jaga ibu jari kaki. Jangan tersepak apa - apa."

"Kalau tersepak , nanti elok elok darah nifas dah kering , akan datang semula".










Pantang larang itu telah terbukti benarnya hari ini ....





Alahaiiiiiiiii .........

14 comments:

Aku Cikni Ahnie said...

Mak ai... takut nyer... berhati-hati ya PB. Biasalah kita ni kan manusia yang tak reti duduk diam2, bukan robot yg boleh buat function hibernate, so take care ya PB....

a kl citizen said...

hati2 PB.....

pwincess Lov3y dOv3y said...

kak pb haty2 taw..:)

sally said...

Aishhhh...tersepak ape ni pB? Hati2 laaa..

Zareda Norman said...

take care lah... jangan kalut sangat..

risanur said...

take care kak pB..

AZANI said...

salam pB
kalau ikut peta refleksologi
ibujari tu ada kaitan dengan berbagai bahagian tubuh kita...

zino said...

elok la hati2..

MULAN said...

wey, watpe tu.. jaga diri... kita pernah bentan masa pantang.. baru tau camna rasanya.. tu pon tak teruk..

MOKCIK AZWA said...

Take care PB...

en_me said...

leh sambung cuti kanns.. ehehe

~ yus ~ said...

betul kak PB. Yus pun kena masa dalam pantang Arif dulu. Bukan tersepak, tapi terjatuh remote astro kat jari kaki tu..huhu.

Minum air kopi panas2 dan jangan lupa selimutkan badan dan pakai stokin.

Take care ye kak PB

PINATBATE said...

jaga diri pB..jgn lasak sgt..cepat sihat yer

maza said...

aduhhhh.. ngeri mendengarnya..

syukur isteri maza tak bentan masa berpantang setahun lalu.. huhuu

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...