996

Rupa rupanya rugi kalau lahir pada 1.1
Rugi dari segi tahun masuk sekolah .
Itulah yang bakal terjadi kepada Adam Faris.


Patutnya Adam bersekolah pada tahun 2018.
Tapi disebabkan dia lahir 1 januari , dia kena mula bersekolah pada tahun 2017.
Maknanya dialah yang paling muda dalam kelas dia ...


Kenapalah Kementerian Pendidikan buat peraturan macam nie????

Kecian Adam.

Umur 4 tahun dah kena masuk tadika .....

Comments

kayteeze said…
Rugi ke ?
Tie rasa macam beruntung lak, sebab dia lebih muda, macam pelajar pintar, langkah kelas...
Sally said…
X rugi lah pB..untung lg ye. Express ! Cepat start bljr..cepat grad..cepat keje..:)
MOKCIK AZWA said…
Best tu sebab Adam akan jadi murid paling muda dalam kelas dia..

dont wori PB...mokcik umur 5 tahun dah darjah satu..masa masuk U, mokcik muda dua tahun dari rakan sekelas. Banyak kelebihannya ...
Madam Casper said…
Anak sulung den lahir 21/12 la ni dah darjah 5 tapi umo baru 10thn...

Danish plak 14/11 la ni baru 3thn 4 bulan...next year la masuk tadika
aNIe said…
PB...untuklah camtu... dia dpt masuk sekolah pada usia lebih awal...
Rohaniah said…
serupo anok sulung k.wear lah, azwar tu...dio masuk sekoloh maso umo 6 tahun...lloni form 3 tapi dio baru 14 tahun...untung la PB...
DrSinga said…
ok apaaa..... !!
untung setahun..
maiyah said…
assalam..

dpt dia bljr dlu.. untung gak tu
DrSam said…
untung dari segi lebih matang dan cepat menerima pelajaran jika dibanding dengan budak yang lahir 31 disember tahun yang sama.
oh... ada peraturan gitu ke? ingat kan ikut tahun lahir, bukan tarikh lahir...
MULAN said…
ha aahh.. untung setahun pb.. anak kawan lahir januari pon boleh masuk sekolah tahun sebelum tu..
laa..gitu ker ? tak tahu plop saya....
tasekM said…
dia lahir 1.1.11.
patut 2018 la br sekolah, kan...?
kena masuk 2017 yek...?
tak pernah tau gitu gaya kekdahnya.



.
shilafaizz said…
PB, sy shila yg awk ade tinggalkn komen psl nk tanye hospital brsalin tu..sory baru trbace komen pb tu.anything tinggalkn komen di shoutbox sy saje yer..but can email me also..

hasilahfaizz@gmail.com

*pB, sy adalah kwn kepada isteri arwah nafaztari..trbace entry pb psl arwah.
pB said…

SHILAFAIZZ
pB pun dah lupa apa komen pB ... he he he

Sampaikan salam pB buat Mawar
pB said…

TM
Kak pB pun baru tau , dik Oiii
pB said…

JANNA
Ghama hok tok tahu , Kak pB raso


MULAN
Bila fikir fikir semula, memang ada untungnya
pB said…

AHNI
pB ingat pun ikut tahun , rupa-rupanya ada peraturan baru


DRSAM
U r right , Doc
rumah kuning said…
pB,
untung le.... bukan rugi.

Popular Posts