21 April, 2011

1010

Hari isnin , dia ke Gunung Ledang.
Katanya dari Gunung Ledang dia nak ke Gunung Kledang (Ipoh).
Tapi , ada masalah di Gunung Ledang.
Cuba setelkan hingga lewat petang.
Last-last dia kena balik ke KL untuk ambik kad di pejabatnya.
Malam tu pukul 11 lebih , baru sampai umah.


Pagi pagi Selasa , dia ke pejabatnya.
Ambil kad dan terus ke Gunung Ledang semula.
Masalah tak setel hingga terpaksa tidur di Gunung Ledang.
Alhamdulillah , pagi tu , masalah dapat di selesaikan.


Dari Gunung Ledang , dia terus shuut ke Ipoh.
Kerja di Lower Kledang pula.
Itu pagi rabu.
Selesai kerja di Lower Kledang , dia patah balik ke Puchong.
Alhamdulillah , sampai Puchong petang.


Dan pagi tadi , dia ke Kuantan pulak.
Esok petang , insyaallah dia balik Puchong.

Semua perjalanan ni , dia drive.

Harap harap hari sabtu ni , tak adalah kerja wiring.
Kalau tidak , nampak gaya malam jer lah baru kita berjumpa semula.



Sibuknya mengalahkan Ketua Jabatan Kerajaan.

14 comments:

Ummi said...

hehehehe, sabar ye PB, pekerja cemerlang tahun 2011 :)

Anonymous said...

Takpe pB...abear keje ada masyuukkk...cukup bulan payday ajak abear datinggg...:-)-IP-

azani said...

demi tugas pB...suami cemerlang, keluarga terbilang

Mak Su said...

mak aii.... penatnya , ke hulu ke hilir

Zareda Norman said...

pB

busy kerja tak apa? untuk family jugak... sabar ye

lupekanje said...

Gunung ledang? errr...acik tingin la nk panjat Gng Ledang...tp anak acik tanak bawak.
Pastu acik tingin gak panjat Gng Kinabalu, lagi la anak acik tanak bawak....
Bukit Broga yg dekat ni pun diowang tanak bawak...huhu..
ehhh...abear PB gi gunung2 tu sbb kije ke...? huhu..oklah tu..carik jeki.

tasekM said...

salam kak.

nk air kopi...

:p






z146

KAMATO said...

tak pa sibuk ada hasil he he...

Hamizah said...

cik abe ko tuh?dah lama kita xkena tggal..

Shidah said...

cari duit.. tanggung anak bini.. biasa lah

sya said...

Sian PB.. rindu Cik Abe le ni ek?

MULAN said...

biasa tu pb.. sama la kita...

MOKCIK AZWA said...

Kesian abear tu yer...doakan keselamatan dia. Takper PB...dia gi kerja, bila dia free, bleh la together2 dgn family..

abanglong said...

pB - uishh sibuk sungguh cik abe demo hehe

anyway - sangat lama tak singgah sini. banyak nk kena baca ni hihihi

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...