14 April, 2011

1004


Sebelum pregnant , kalau tak silap pB , berat badan pB 59kg.


Bulan terakhir pregnant, berat naik sampai 67kg.


Habis pantang , berat tu turun 63kg.


Disebabkan oleh kuantiti susu asyik turun naik , pB decide untuk makan tanpa nak kontrol kontrol sangat.


Semalam timbang, berat sekarang 65.9 kg ...



hu hu hu


YANG TAK SYOK NYER , BERAT aBear DARI MULA MULA KAWIN HINGGA SEKARANG TETAP SAMA JER .... 56KG...DAN DIA PAKAI SELUAR SAIZ 27 ~ 28 SAHAJA.

22 comments:

AZANI said...

ibu sihat ,anak sihat,,makan yang berzat,mana yang berkabotu ganti dgn alternatif..

rasanya amalkan pemakanan yang bezzat dan sihat lebih perlu dari diet,pB.
kita segeng, kot, metabolisma sloww.

Ordinary Superhero said...

Sama la ambo denga che abear tu...sluar saih 27-28 dari dulu jugok. Baju gumbae nikoh dulu pong buleh paka lagi.

Anonymous said...

Salam pB, sya plak terbalik, bini tak naik2 cam tu jugak tapi sya bagai di pam2 hemm...:-( -IP-

wahida said...

ala...rilek la kak...saya suka berat badan akak mcm tu sbb saya ada geng!! yeeehaaa!!

aNIe said...

Hehehe... PB...akak dengan cik abang tu seimbang... masa belum kawin... slim je... lepas beranak 4 dua2 naik... pastu bila terasa dah gemok... mula diet... akak turun berat badan... dia pun turun... ni tak tau lagik...akak rasa berat akak dah bertambah dah... lom timbang lagik

MOKCIK AZWA said...

PB, dont feel bad... kita serupaa... hahaha...

Kunang-Kunang said...

Akak dah takut nak timbang sekarang. tiap kali jumpa doktor untuk 6 bulan sekali cek diabetes, doktor mesti berleter.

Dah cuba tapi nampaknya masih belum berhasil.

Mak Su said...

sy pun ikut bersedih.... hu hu hu (sebab masalah yg sama)

Uncle Lee said...

Hi PB, not to worry, I'm sure you still looking good.
Would you believe the day I left Malaysia 25 years ago, I weighed myself at Subang airport, I was 140 pounds.

Today? 202 pounds! Ha ha....nasib baik all spread out evenly or else macham pregnant pulak, ha ha.
You stay young, and keep a song in your heart.
Lee.

Zabs said...

Salam pB,

Abear tu underweight ke? Bagilah sikit kat dia berat tu...boleh?

pB said...


UNCLE ZABS
Salam Uncle
Kalau bagi , dah lama dah pB bagi. Dapat sedekah 5kg pun kira ok dah tu.

pB said...


UNCLE LEE

202 pounds!! Kalau Uncle orangnya tinggi , no problem rasanya.

Asalkan sihat pun kira ok lah ...

pB said...


MAK SU

Kita satu geng , yahooooooo

pB said...


KUNANG KUNANG

Akak, akak ada kencing manis ker?? Wah itu lagi lah kena pantang makan.

pB said...


M.AZWA

Tapi Mokcik Azwa fit. Tak macam pB. Buat kerja berat sikit dah nak pancit .. HU HU HU

pB said...


KAK ANIE

Kita orang berdua memang tak balance. Dah lah muka dia tu macam awet muda. Dah 40 tapi tak nampak 40 pun.

Kena rajinkan diri untuk berlari atas treadmill mulai sekaranggggg

pB said...


WAHEDA

Hom , kita buka club. Club Over 60's

pB said...


ITIK PUTIH

I know YOUUUUUU

pB said...


O.HERO

Wah demo buleh masuk geng dengae che aBear pB. Baju kumbae' dio hok wak akad nikoh buleh paka pah ko hari nie....

pB said...


AZANI

Jeles sangat sangat pada orang yang jenis metabolisma tinggi . Makan gajah rimau pun tetap slim.....

maza said...

wakakaka...

isteri maza pun sama, lepas menyusukan anak, last2 dia lak tak leh nak kontrol makan.. dulu2 makan belasah jerk, sbb demi anak. yg tu maza setuju.. tapi bila dah lepas menyusukan anak, makan dipam-pam lak. .hehehhe

sudahnya dia gi gym.. hmmm..
antar duit ajelah tiap2 bulan.. huhuhu
perginya sebulan sekali jerk.. aderkkkkkk

eny said...

eh pB,samalah kite...nombor yg sama ...sebelum pregnant,akhir pregnant n selepas pregnant...skrg ni dah tak mau timbang..tapi yg bab suami,tak sama, coz..mmg sama² naik.Cuma dia naik tang perut aje.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...