1018

Apasal lar cikgu bahasa Arab bagi Nurin kerja sekolah ??


Kalau mak dan abahnya terror Arab , tak apa lah jugak ...


Kesian Nurin



Nampak gaya jab lagi kena call kak lang , bertanyakan apa jawapan
untuk semua semua soklan nie.....


5 soklan jer , tapi yang pB dapat jawab 2 jer.


3 lagi , memang tak ada clue langsung.


Dah jenuh godek goggle cari translation arab ke BM.


Esok kena gie cari kamus

Comments

Rohaniah said…
k.wear pun dok reti jugoks kalu bahasa Arab nih..hmmm...jom kita amik course nak?
zino said…
google bahasa arab hehe
Insan Marhaen said…
Semalam, cucu saudara IM pun datang jumpa IM tanyakan homework Bahasa Arab dia kat IM.

IM garu kepala juga. Dah 20 tahun tinggalkan hal-hal homework sekolah budak-budak ni...
kakpah said…
cari kamus..
kat kedai buku pun banyak ada buku arab yang simpel untuk kanak2.
pB said…

KAK PAH
Insyaallah , tengah hari ni nak keluar gie beli.
pB said…

I.M
At least I.M pernah belajar. pB langsung tak pernah belajar. Hu hu hu ......



Last last , semalam memang call K.Lang(anak no 3) yang sedang belajar kat Kota Bharu. Tanya-tanyakan apa yang patut....




Alahaiiiiii
pB said…

BRO ZINO
Dah cuba goggle , tapi tak jumpa jumpa. Lagi pening adalarrrrr
pB said…

KAK WEAR
Dok terfikir jugak tu. UM ado buat course pendek untuk bahaso arab nie. Kalu tok silap kelas lepas waktu kerja... Siap ado perekso perekso lagi tu
apa soklannye kak pb ...? meh ana cuba tgk, kot2 ana bulih jawab...tp ana skoloh Ma'ahad dulu sapa form 3 jah,hehehe.
kakLuna said…
alhamdulillah sy dulu ada asas bahasa arab,insyaAllah homework bahasa arab luqman boleh lah sy tlg explain kan.kalo dkt leh acik tlg nurin wat homework...

Popular Posts