1049

masih belum dapat mencari kesinambungan dengan kerja di tempat baru ini.

masih belum dapat keserasian dengan kerja di sini

setiap hari , sedikit demi sedikit semangat kerja hilang

kadang kala , terasa seperti hanya jasad sahaja yang berada di sini
sedangkan jiwa dan akal fikiran masih berlegar legar di tempat lama.


menyesal??
ada masanya akan terbit rasa sesalan.


Ya Allah , Engkau permudahkanlah kehidupan ku di tempat baru ini.
Ya Allah , Engkau tabahkan lah hati dan perasaan hambaMu ini.
Ya Allah , aku berserah dan pasrah dengan ketentuanMu ini ....








tuan rumah dalam mode kucar kacir ....

Comments

bujal X said…
sabarla kak~~nanti da lama sikit ok kot~~he~~
Daddy Ziyyad said…
Saya rasa sebab sekarang ni bulan puasa, tempat pun baru...so maybe rasa lain sikit...lepas Raya nanti OK lah tu....:)
kakchik said…
salam ramadhan kak pB. kakchik tok tahu pung kak pB doh tukar kijo. apapun kakchik doakae agar kak pB jjupo momentum di tmpt baghu.
Pok Li said…
sindrom ditempat baru
Rumah Kuning said…
pB,
Sedikit masa lagi OK la tu. InsyaAllah.
Anonymous said…
Salam, rasanya pB baru sebulan lebih ditempat baru, nampaknya akhir2 ini pB byk mengeluh kerana belum merasa keserasian di tmpt baru. Bersabarlah...mungkin ia akan mengambil masa utk pB merasa kebahagiaan disitu, insyaallah saya doakan yg terbaik utk pB -ip-
give it sometime...lama2 ok lah tu, mana tau tempat baru lebih membahagiakan nanti...
aleen aiden said…
ah sudah.memang org start keje kat tempat baru feeling die mcm ni ke?hu3
sabar ye..kuatkan semangat. ;)
gedek! said…
masa akan mengubati...

sabau
zue said…
masalah ni lah kzue tak nak pindah ketmpt baru takut tak dpt keserasian.

kerja lah ditmpt lama ni smpai lah pencen.

pB..byk brsabor ya...
insan_marhaen said…
IM teringat pesan Dr Fadhilah Kamsah: pertama sekali kena set minda. terima seadanya apa yang ada di depan mata.
Zareda Norman said…
apa yg menyebabkan rasa tak bes tu? cer citer cer citer

Popular Posts