19 September, 2011

1066

Dua hari lepas , ke rumah kawan .
Open house.


Datang awal sebab lepas tu ada dua lagi umah.
Main dishes pun tak berapa nak siap lagi.

Yang syok nyer , boleh borak borak.
Sebab tetamu lain lum sampai.
Berborak kat dapur lak tu.




Yang tak syok nyer , timbul perasaan jeles lar pulak.
Kat  hati pB nie...


Jeles sebab


























Dia pakai TupperWare.
Semua benda brand Tupperware.
\Bukak peti sejuk , semua kontaner , brand Tupperware.
Gelas , cawan , pendek kata ...
semua tupperware



pB nak beli yang harga RM60 rial sebijik tu pun , fikir 40 kali

18 comments:

kucingorengemok said...

saya pun suka tupperwareeeee! pb jadi la member, dapat diskaun 20%, hehe

nickmenza said...

kat rumah sy dah macam stor tupperware. pisau, water filter pun tupperware.

barang2 tupperware lifetime warranty :)

shafarina said...

akak jadi macam saya, beli cosway. sebijik2 cam tupperware cuma takde lifetime warranty, harga mcm beli tupperware diskaun 85% :D

HappyIrfa said...

sekali beli tupperware mesti nak beli lagi..so terus jd ahli le jawabnya..hebat penangan tupperware ni

Daddy Ziyyad said...

Hahahahahhaa...

Tu lah masalah bila gi berkunjung kat rumah orang, mata melilau tgk perabot..tgk set pinggan mangkuk..kan dah jeles...ekekekekeke

Sally said...

Kumpul sikit2..mmg berbaloi guna Tupperware..

MULAN said...

rasanya berbaloi beli tupperware sbb kalo pecah buleh tukar.. jgn kena kertik tikus atau terbakar je...

sini ada ramai kawan jual Tupperware bayar bulan2..

maiyah said...

assalam..

pekaba PB :) :)

Zareda Norman said...

so apalagi.. zassss ler mulakan collection. Sekarang ni mudah nak beli.. kat fb pun ada yg jual harga lelong.. zar pun boleh dikatakan setiap bulan ada jer beli set tupperware sampai tak tahu nak letak mana dah tapi guna aje.. even hisang kuih raya dalam tupperware pun boleh.. cantik jer.

Ibu n Abah said...

pB..
5 tahun dulu.. Akak pi beraya rumah nenek sedara..dia pun guna tupperware... Akak pun rasa mcm pb.. Teringin nak beli gak...
5tahun kemudian..masih tak beli-beli pun..
Moral of th story..
Kita ni manusia... Lemah.. Mudah terpengaruh...
Bila masa berlalu.. Kita takder benda itu pun kita masih happy dan teruskan hidup mcm biasa..... Ken?

Ordinary Superhero said...

Jadi ahli, boleh beli at discount, takpun ikut ckp shafarina - beli cosway lagi murah, boleh kumpul points dan dapat diskaun lagi...

Kunang-Kunang said...

Alhamdulillah pada yang mampu. Jeles sihat tak aper.

Mak Su said...

hahhahaa... apa nak buat kan pb. keupayaan dia. kalu maksu ni, segan nak panggil orang dtg rumah. bekas tak dak jenama. hu hu hu

pB said...

MAK SU Reseki masing masing , kan Mak Su. Apa apa kita kena bersyukur. At least ada gak umah , ada gak dapur , ada gak tupperware eskrem ....

he he he

pB said...

KUNANG KUNANG
Itulah. Tak ramai yang mampu beli tupperware nie

pB said...

O.HERO
Lupa larr. Memang pB dah jadik ahli. Tapi jenis ahli yang diam / tidur nie

pB said...


IBU n ABAH
Betul tu. Kenalak kita perempuan nie. Nafsu ada 7. Tu yang macam macam hendak tu.

pB said...


ZAR
Masih dok fikir fikir lagi. Lock & Lock tu pun ok gak, kan.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...