25 November, 2011

1093

Ada member pagi pagi dah hantar sms ,
bertanyakan pengalaman menonton wayang bersama Adam n the geng ...



Selepas solay isyak , we all ke Alamanda.
Sampai around 910 pm.
Parking was terible (over la pulak).
Sibuk sebab masa tu , ramai yang dah nak keluar dari Alamanda tu.


Tak risau pasal tiket sebab dah beli online.
2 Adult dan 4 kids (bohong sunat).
Total Rm 49.00


Sempat masuk Habib Jewels.
Lawa lawa beb , design baru baru.
Harga mas ada turun sikit semalam.

Teringin nak trade in (tukar gelang)
This story , kita citer lain hari, kay.


950 am , Hall 8 dibuka.

By 10 am , everybody dah seated cantik cantik.
Adam , good boy.
Macam tergamam tengok gambar so big kat depan mata.

Tapi , baiknya tak sampai 10 minit.
Dah nama lagi budak lelaki , mana nak duduk diam.

Start crawling ...
Naik tangga , turun tangga.
Kalau seat belakang sekali , tak kisah sangat.
Ini tak , belakang seat kita orang , ada couple.

20 minit pertama , pB dah dok dukung dukung dia , kat belakang.
Space kat belakang tu luas , so tak lah nganggu orang sangat.
Sumetime , just let go Adam , dan dia merangkak rangkak .....

Bila dah boring merangkak dan kena dukung, Adam mula keluarkan suara.
By this time , tak leh lar nak dok dalam hall tu lagi.
Have to go out lar....

Makanya , duduklah pB dengan si Adam di luar hall 8 tu.
Just let him loose.
Sib baik karpet tu baru jer dia orang vacum , so nampak bersih jer.


pB rasa  , pB miss 1 hour punya story.

Bila Adam dah mula mengantuk , kita orang masuk , but still duduk at the back.
Siap duduk berSILA tu ....
Selesa giler ....
View pun memang ok jer.
Direct to the screen.

After a while , tertidur jugak si Adam .
And pB boleh tengok cerita tu sampai ke penghujungnya .....




Kesimpulana: Citer Puss In Boots tak se'gah' cerita "Shrek".
Shrek lagi mantap dan superb.


But , all the kids, have fun.
Itu yang penting, kan.

11 comments:

Yunus Badawi said...

Inilah cabaran bawa budak kecil ke panggung.

HappyIrfa said...

akhirnya..spt dijangka.
tak konsentret mana nak best.
takpela Adam..next time la pegi lagi :-)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss ms mula2 bawak nuha masuk panggung dulu dia terkejut bunyi bsg. terus ajak balik. dia kata nape bising sangat.bwk dia tahun ni jer baru ;p ms kecik2 tinggal dengan kakak ipar :p

hazila said...

Saya dah lebih dari 10 tahun tak tengok wayang. Tak tau la camne kecanggihan panggung wayang sekarang ni.....

kakcik said...

Begitulah pengorbanan ibu, kan? Dalam apa keadaan pun anak tetap diutamakan. :)

bujal X said...

pasni kena bawak stroller masuk sekali la jawabnya~he~~

Ibu n Abah said...

pB..
akak pernah bawak aisyah masuk panggung masa dia mula2 dikenalkan dengan panggung..
kecoh juga.. dok main kepala orang depan... sabar jer... puas minta maaf..
lama-lama dia pun dah pandai dan duduk diam walaupun taklah diam sangat pun...

aNIe said...

PB... ada orang.. bila ada mula menangis...masih lagi berada dlm hall...betul2 menganggu...

Respeklah dengan PB... after all... tak rugi kalau kita keluar...mungkin hilang beberapa scene tapi tak mendatangkan kemarahan orang lain...yg penting anak2 yang lain enjoyed the movie...

Anonymous said...

cm tak terfikir nak bawak muhammad ke panggung sbb tahap buas muhammad rasanya pada skala 9/10...aduiii mmg fikir 4blas kali kalau nak bawak keluar...Adam ni train dari awal takpe kut nnt dia biasa...so bolehlah jadikan movie as family outing...

cm

DrSinga said...

hahahahaaa!!
saya perbah bawak sikecik n geng nengok Karate Kid..
saya sempat nengok 10 menet je... dah dia menjerit satu panggung nengok haku... maluuuuu

MULAN said...

zharif & marsha masa baby kalo tengok movie depa tido.. kasi susu & tido.. hehee...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...