1019

Kalau kengkawan jadi pB , pilihan mana satukah yang kawan-kawan akan pilih ?



Pilihan Pertama

Jarak rumah ke pejabat : 15km (Puchong - Cyberjaya)(Tak jem , dlm masa 20 minit dah boleh sampai umah . Pagi pagi boleh pecut 120km/jam)
Tol sehari : Rm 3.20
Bidang kerja : Ada call masuk , baru ada kerja. Tak ada call masuk , surf internet.
Bank berhampiran : Cuma ada Maybank dan CIMB Bank.
Keselesaan lain : Keluar masuk , tiada siapa yang monitor. (Kalau kena tangkap , pandai-pandai jawab). Tapi kat CyberJaya nie , kedai makan tak banyak. Shopping compleks pun tak ada. Asyik asyik , jumaat pergi Pasar Tani kat PutraJaya



Pilihan KeDua

Jarak rumah ke pejabat : 7 km (Puchong - Kinrara)(Dekat tapi jalan agak sesak terutama sekali sebelah pagi)
Tol Sehari : Tiada
Bidang Kerja : Agak sibuk / Anda seorang perempuan di seksyen tersebut (tapi dlm pejabat , ramai staff perempuan lain). Tapi dlm sibuk , masih ada lagi ruang untuk surf internet.
Bank Berhampiran : Semua bank ada , kemudahan lain pun banyak. IOI Mall ,ada . Tempat makan berlambak. Susah susah balik umah , makan.
Keselesaan lain : Keluar masuk , kira oklah ...Tak lah ketat sangat.





Yang mana yang anda pilih ....????

Comments

Irfa said…
suka banyak keje atau suka takde keje?jawapan ada disitu :)
Kella said…
errrr.. macam saya, saya pilih je no 2..keje byk mencabar sikit.. dekat.. kalo jem tu.. kuar awal sikit ok kot..
heh..

=) salam kenal..
e.l.i.s.s.m.i.e said…
kerja mcm sedap di cyebrjaya :P tapi gaji sama ker lain?
KhaiRin said…
tol amat alergi buat sy jd sy plh yg no 2! sesak tu blkg kira!
Rai said…
jawapannya senang je...

nak kerja ke nak mudah..

kalau nak mudah..ambik kerja yg conditionnya mudah bagi kita.. nak kerja utk kerja ke nak duk rilek.. nak kerja nak bekerja ke tunggu waktu luang boleh pergi cuci mata, makan angin..

kalau nak kerja..apa pun masalahnya pilih kerja yg kena dengan minat yg ada..

good luck..whatever your choice.. make sure you dont regret later.
Yunus Badawi said…
Saya pilih kerja di rumah aje ... hehehe


pB bincanglah dgn aBear.
~ yus ~ said…
sama mcm irfa. kalau suka banyak kerja pilih no 2, kalau suka tak banyak kerja pilih no 1.

No 1 tu walau ada tol, tempat hiburan kuran kan, jadi possibility nak kuar duit pun mungkin kurang...

tp terpulanglah, the choice is yours
miss scofield said…
tuh lagu apo ek?? tajuk....
jiwang aaaa lagu tuh...
lagu 80s??
Rumah Kuning said…
solat istiqarah. hehe
AuntieYan said…
Salam pB,

Susah jugak nak pilih antara dua, dua-dua ada kelebihan...

TAPI, yang best macam Auntie saja, dok kat rumah, relax memanjang...:-)
kinna said…
keje cyber la..sy br pindah sini..lom rs bosan lg..

em, kalo sy tgk gaji kot (tak kira sesak atau tak, dkt rumah atau tak..)
risanur said…
kak pB nak bertukar lagi ke???
dua2 pilihan best tapi keputusan di tangan anda...hehe..

Popular Posts