25 May, 2012

1051

Smeta jah lonni maso gerok.
Sero baghu jah kemaring masuk bulae satu.
Tapi kalu kelih kalenda , haghi ni 25 haribulae doh.

4 Rejab doh.
Poso ado 2 haghi lagi tok ghati-ghati.
Bilo sikit lagu tu lah , jadik malah la pulok.

Yak kemaring lagi , hati dok dup dak duk dak.
Rusing ko gapo dio pun tok tahu.
Rusing pitih , gaji masuk doh.
Rusing Adam demae , alhamdulillah molek doh dio pagi nie.
Cumo batuk jah tok ok ok lagi.

Rusing hal skoloh kak lang hok nok tukar tu , dok jugok.
Sebab dapak dok tempak di sekoloh di Puchong nie.
Buat semetaro waktu ni , bia jah lah dio sekoloh situ.
Tahun depae , baghu carik sekoloh bawoh Jais.
Dok ke'nae sekoloh menengoh agamo bandar salok tinggi tu.
Gie tengok doh , minggu lepah.
Besar sungguh , skoloh tu.

Rasonyo , duk dak duk dak tu sebab pagi esok nok jalae jauh.
Pagi pagi sepei lagi nok tolok kelik koto bharu.
Harap - harap semuonyo molek blako.

Adam tok bro'na dalae kreto.
Jalae tok sesok.
Makae minum mudoh.
Kreto tok buat hal tengoh jalae.


Dok di KB sapa pagi rabu jah.
Malae tu , aBear keno krijo.


Sero balik ni nik gie alah kor Jerteh.
Royak doh kor aBear.
Dio kato "buleh" , tapi lepah subuh keno tolok gie doh.
Sekso sungguh jalae dengae orghe hok takut kor jalae jem nie.


Tengoh hari ni , nok gie KLIA.
Ha'ta Tok Ma. Dio pun nok kelik KB jugok.
Tapi , adik sponsor tiket kapatubae Mas.


Irfa , kak pB ado dek nung dalae pukul 1tengoh hari.
Kalu sero nok jupo gak , sms lah hp kak pB , ok.


So .... akhir kato

Selamat bercuti semuo.
Hok mano nok jalae jauh tu , molek molek dalae perjalanae.
Kito jupo lagi minggu depae , insyaallah.

12 comments:

bujal X said...

saya cuba guna google translate~~tapi tak boleh~keh keh~~

pB said...

he he ...tak leh ek...

kalau baca slow-selow , boleh faham , insyaallah

naniasda said...

Insya Allah selamat sapa tuh ko KB esok. Bawok keto koho-koho jangae duk loghak. Pahtu nok jjupo nga pB guano eh, ado maso ko, napok pesen banyok program tyme balik ssini. Insya Allah one day we will meet :). I say, google xleh translate dih loghat kelatae...that is a priceless info huhu.

Daddy Ziyyad said...

ahahaha...ada part yg saya dah baca slow slow pun, tetap tak faham! :)

makchaq said...

Wah... mencabar baca ...
Tapi tau la pB nak balik KB.. selamat bercuti...

Irfa said...

masuk opis tadi tgk tajuk tapi bz sikit so tak sempat baca
kalu baca awal mesti dah tahu kakpb nak maghi klia.huhu
mujolah kak pb kol..kalu tidok,takdok rezki nak kenal TokMa.

apa2 tq sudi jumpa ngan saya dan belanja makan kepci ;)
lain kali jgn serik deh maghi call la

zino said...
This comment has been removed by the author.
zino said...

selamat berhujung minggu .. nak baca posting tak paham hehe

MOKCIK AZWA said...

Selamat bercuti PB..hati2 di perjalanan..

Prettywrite said...

kak sapa kelik dah ker?selamat bercuti2 malaysia..:)

m.u.l.a.n said...

lama dok kecek kelatae... belik2 jugok lidoh ni..

mai la singgah sini kalu kelik kb tu..

Kakzakie said...

Heeee... kakak kalau baca dialek pB boleh tergeliat lidah. Ada juga yg kakak tak dpt catch-up. kelik tu kakak tahu - balik.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...