29 January, 2013

1229

Tiap kali balik kampung , bersarapan di Kopitiam Kita adalah
satu acara wajib. At least sekali pun , tak apa lah. 
Janji wajib datang dan makan .

Kopitiam Kita ini teletak di 4357-A, Taman Desa Jaya, 
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu.
Agak tersembunyi sedikit sebenarnya Kopitiam Kita nie.
Harus masuk celah lorong untuk berjumpa dengan Kopitiam Kita ini.



Ini gambar yang pB ambil dari blog www.uzairothman.com.
Ambik dulu baru bagitau.
Kalau nak tengok gambar gambar yang lagi superb , 
silalah berkunjung ke blog Uzair nie.


Suasana di dalam Kopitiam Kita.
Sentiasa penuh dengan pengunjung yang lapar ...

Di sini , dikumpulkan semua makanan pagi yang terkenal .
Nasi berlauk , nasi dagang , nasi tumpang dari serata tempat.
Kiranya kalau  nasi berlauk ada lima enam tuan yang membuatnya.
Kita cuma pilih sahaja kita nak makan yang mana satu.
Ada dari Air Dingin , Pasir Mas dan macam macam lagi lah.

Ini adalah juga salah satu makanan yang wajib dimakan
apabila mengunjungi Kopitiam Kita nie.
Roti Titab ....
Rasanya 'out of this world'.

7 comments:

Irfa said...

jauh la dr kg kito :(
nok jugak try..

shafarina said...

nampak sedap roti tuuu

gadisBunga™ said...

adakah rasanya seperti makan di bulan? ;D

Kakzakie said...

Hui kalau sampai out of this world macam manalah sedapnya tak dapat kakak bayangkan:)

kinna said...

kak pb, saya blk baru ni pon pegi jugak. 1st time pegi situ. sedapnye nasik berlauk dia... akak gi hari ape? mmg ramai gile, kitorg mkn kat belakanggggg skali...

naniasda said...

mmg ssohor kopitiam ni di KB, kak yah pun baru sekali menjijak kaki ke sini abt two weeks ago. Padae pun ssohor sbb hok gi mkn ssini pun org2 ssohor jugok mcm Siti Nurhaliza, gambar dio besar terpampang ssitu....like its a gimmick to attract customers there.

Granny Hani said...

aik, saya yg duk sini pun tak pernah cuba makan kat sini...Jap, kul 8.30 nanti nak ajak hubby gi breakfast kat sini..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...