15 February, 2013

1234



Sejak kebelakangan ini , sakit pinggang menjadi-jadi.
Tak boleh duduk lama sikit , terus datang sakit tu.

Kadang kala , kalau dicubit-cubit kawasan belakang area pinggang
tak rasa apa apa.
Macam dah kebas ...


Risau nie ....
Adakah epidural penyebab sakit pinggang ini
semakin menjadi -jadi.

Baru masuk 41 tahun , dah sakit pinggang ....


Hu hu hu 

15 comments:

Kakcik Nur said...

Eloklah dapatkan pemeriksaan dan rawatan sebelum ianya melarat.

Cantik nombor catatan ini 1234 :)

Ummi said...

Pb, ummi pun sakit gak, agaknya kan, sbb ummi pun ada ambik gak epidural

Selalunya bila sakit pinggang ni ummi akan kurangkan aktiviti mengangkat benda berat, elak duduk lama-lama dan dah lama tak pakai kasut high heel

Yang paling tragis dah banyak elakkan makanan yang sejuk-sejuk :)

Dan cuba kurangkan berat badan, pernah dulu sakit lutut, then doctor cakap cuba kurangkan sikit berat bdan, then ummi pun dietlah, memang dah tak sakit dah after tu

Daddy Ziyyad said...

Secara faktanya, suntikan epidural memang tidak akan menyebabkan BACKPAIN.

Tapi secara jujurnya, saya telah jumpa terlalu ramai patient saya, baik di hospital, mahupun di klinik, yang mengadu 'sakit pinggang/belakang' setelah menjalani prosedur epidural ini.

Kakzakie said...

Masuk aje 40 biasalah kakak pun sama tapi biasa kakak bila bangun pagi. Sejak ambil gamogen kakak rasa macam dah hilang pulak...

Kesuma Angsana said...

baik pergi check cepat ni !

Mia Kassim said...

Salam kenal dan follow sini.... :-)

Zareda Norman said...

epidural tu memang bagi kesan sakit pinggang. doktor akan bagi advise sebelum amik epidural ni sbb tu ramai ibu ibu takmmahu amik epidural. zar amik sekali sebab operation perut 6tahun lepas.. masa injek tu pun sakit giler..

Bonda Ryan said...

saya nih pun sakit pinggang kak, walau baru 28 tahun.bukan sebab epidural kot pasal tak pnah amik epidural pom..tapi sebab bersalin every year..hehe. sakit pgang biasa bagi ibu yang pernah melahirkan, cepat atau lambat jer kesannya :)

naniasda said...

tak pernah kena epidural masa beranok dulu-dulu tp sakit pingge jugok de usia masuk senja ni...ubatnyo senae jah gi Klinik Dr. Balkis, cocok sejarum hilae slaluh :)

Irfa said...

try fisio dulu
mana tahu ada kesan

oghe x penah ambik epidural..so x tahu mcm mana rasa

MulutPayau said...

Saya tak pernah ambik epidural tapi selalu jgk sakit pinggang.....

al -lavendari said...

Assalamualaikum.

Terima kasih kerana sudi singgah dan mengucapkan selamat hari lahir kepada saya.

m.u.l.a.n said...

tak amik epidural tapi sakit jgk pinggang & belakang ni kenkadang..

Daddy Ziyyad said...

Tengok..ada tak simptom sampingan macam:
- kebas2 pada kaki
-lenguh2 pada kaki
- selalu sakit pinggang especially masa nak bangun tidur

Just kena make sure it is not slipped disc( PID)

makchaq said...

Makchaq pun sakit jugak pinggang tapi tak la la sampai kebas2 tu..
Elok la pi check kot(sebab kebas2 tu)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...