3/4/2013

Napok gayo lonni , mood nok update blog ni maghi seminggu sekali jah.
Koho lamo koho pa'rok ...
Jangae sapa tok update terus sudoh lah.

Sebenar banyok cerito hok nok cerito.
Sapa tok tahu hok mano nok mulo dulu.

Tapi , masih ado lagi kor hok baco blog pB nie?
Musykil nie ....

Kito crito pasal ka'ro hok jadi hari ni je'lah.
Senae ...

Sejok duo minggu kebelakae'ngae nie, gusi pB asyik dok daroh.
Tok semeno-meno , sero masin dalae mulut.
Bukae sebab gosok gigi kor gapo.
Mulo mulo tu sero sero masin jah dalae mulut.
Lamo lamo , kelih kelih bilo ludoh , tubek banyok kak'loh.
Nok kato tok rusing , na'wok la ...
Sapa aBear pun suruh gie check.

Jadiknyo , pagi tadi gie lar Klinik Pergigian PutraJaya Precint 9 tu ...

Mulo - mulo tu ingat nok gie PPUM. Tapi bilo mikir kor jem-jem di Pedera HaiWay tu , malah larrrrr. So , baik gie PutraJaya jah.

Sapa situ dalae pukul 730 pagi. Alhamdulillah , senae buleh parking. Tunggu no gilirae pun tok lah lamo mano pung. Doktor nya doktor laki-laki. Mudo trang tang tang lagi tu. Comei lar jugok.

"Masalah apa , puan?"
"Gusi saya ni , berdarah. Sering berdarah. Tak semena mena , berdarah".
"Gigi mana yang sering berdarah tu?"
"Tak ingat lar doktor , sebab bukan satu dua tempat. Atas bawah kiri kanan".
"Macam mana gosok gigi?"
"Cara biasa tu , cara bulat-bulat".
"Jangan guna berus gigi yang hard  , guna yang soft"
"Memang saya guna yang Soft jer".

"Ok , gusi saya pun sering gak berdarah".
Alahaiiiiiiii...

"Kita buat temujanji untuk scalling dulu. Nanti pada tarih tu , doktor akan tengok sama ada buat scalling biasa dan deep scalling. Kalau deep scalling , kita ada bius dulu".

"Ok"

"Nanti ambik tarikh temujanji , nyer"


Tengok tarikh , terus rasa nak pitam. Kalau panjang umur , berjumpalah semula dengan doktor gigi di Klinik Pergigian Putrajaya ni , pada ....... 13 NOVEMBER 2013 ....
Hambik engkoooooooo ......

Tubek dari situ , teruh gie carik sarapan. Reseki pagi ni , roti canai  + kopi O beng segelah.




Maso ambik roti ni , pB mitok lar gulo . Sebab pB memae suko makae rati cha-na panah panah dengae gulo.
Nok tahu gapo kato orghe hok buat roti tu

" Ini mesti Orang Kelantan ...."


Keh keh keh ....
Trademark deh orghe klatae makae roti cha-na dengae GULO .

Comments

cheqna said…
serupo...cheqna kalu make roti canai memey nok gulo..sedak weh...
pah lagu mano gusi gigi tu??tunggu bule 11 jugok ko??ko nok g swasta??
Irfa said…
lama lagi la nunggu nak tahu apa mslh ngan gusi tu ye..
jumaat lepas gi ppum melawat member yang kena breast cancer..jalan situ mmg jem dan spital tu nak parking pun penuh.kalau ada parking pun jauh menapak

skalo make roti canai cicah kari tapi kari buh gula sikit..baru nyakut ;)
naniasda said…
beso jgk gusi berdarah tp xgi pun jupo dentist, dio ile gitu jah. 13 Nov 2013...ado ssini doh ko time tu?
mak oiii lama lg tu nk jumpa...hehehhe
Kakcik said…
Kalau mengandung, sempat bersalin nak tunggu tarikh tu! ;-)
Daddy Ziyyad said…
dekat 5 minit nak pahamkan intro cerita...hahaha


lama gila appointment! haha
Rumah Kuning said…
kalu kuah kari pun, campur jgk dengae gulo.baru sedap cicah nga roti cana. hehehe
Ummi said…
hehehe.. lamanya, jenuh tunggu

kalau cicah dengan susu pekat manis pun sedap gak kan...

lapar hujan hujan ni
MystoryPic said…
Oyak la ko org yg bg tarikh tu.... kalu org yg ada sakit kronik mati dulu pun tok sapa lg tarikh tu ....

Kak Da gi Muar je la jumpa Moksu Aiman
Zareda Norman said…
org kelate mmg suka manis manis...:-)
azieazah said…
Klinik kerajaan? Memang la lamaaaaaa appointment nya.
MOKCIK AZWA said…
mak oiii..kerja dorang nie bagi appointment ja ker?? dorang tak buleh buat there and then? kalau nak tampal gigi pun sama jugak ker kesnya hehehe...aduhaii..
m.u.l.a.n said…
roti canai + gula mmg sedap..!!
Juhariah Johari said…
Salam

hehe mama pun ada apptnt doktor gigi bulan 6 ni. lama betul dr th lepas rasanya( tak ingat dah) jgn terlepas sudahlah)
nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/
insan marhaen said…
Tapii IM, kalau tak menulis sehari rasa tak lengkap kehidupan ini!
Eliss Mie said…
nasib baik klinik gigi uitm walk in boleh jugak scaling hr tu.appointment utk tampal pulak, tu pun next week jah..hehehe
Eliss Mie said…
oghe pun makan roti canai mitok gulo jugak. tapi sejak abah ado kecing manis, kadang2 beringat jugok dah la darah tggi doh buleh dah..
Anonymous said…
Pb, pls check kat swasta. If msh berdarah, rs letih n kerap demam go to private hosp buat full count blood test. Just to rule out blood cancer. Jgn takut, better be prepared ok. I have bld cancer. Gusi berdarah is one of the symptoms. Take care..

Popular Posts