30 January, 2014

1270



Malam semalam , ambik TokMa dari sini



Dah lebih dari sebulan , Tok Ma duduk di sini.
Seronok katanya.
Ada macam macam pengajian dan kuliah.
Dan semua pengajarnya hebat hebat .


Pagi tadi , bawak Tok Ma ke

Area Bandar Puteri jer.
Dekat sangat dengan pejabat pB.
Jam 850 pagi dah berpacak depan pintu.
Kira first customer.
He he he ...

Tok Ma nak beli almari plastik ...
Ohh... lupa nak bgtau , 
Tok Ma ditemani Nurin.
Sib baik Nurin tak sekolah pagi nie. 


Dalam jam 10 pagi , pB call.
Asyik masuk 


pB dah gabra dah.
Risau lak , hP kena curi ker.
Tok Ma ke culik ker ....


Terus keluar pejabat , pergi cari Tok Ma.



Rupa - rupanya hP Tok Ma dah KONG. 
Batery dah
.
.
.


Keluar dari Giant , terus pecut ke



Sebab nak ambik Kak Lang yang baru sampai dari

Kak Lang bercuti dari 30/1 hingga 4/2.
Bercuti mengalahkan sekolah menengah kebangsaan.



Insyaallah , sabtu ni , 
kita sekeluarga akan ke  Kuantan ..

Makan angin sikit  ....

So , kita jumpa lepas raya cina ........

Yang memandu jauh , berhati hati di jalan raya .....

13 comments:

Khai♥Rin : anies said...

pagi22 lagi da bz ya kak..selamat bercuti

Kakcik said...

Selamat bercuti pB.

Seronok pulak kakcik baca catatan bergambar ni. :)

Daddy Ziyyad said...

mmg boleh apply masuk belajar suka2/part time ke kat Yayasan Al Jenderami tu?

Aziela said...

Bestnyaaaa... Entry penceritaan bergambar. Heheehhehe. Nak pergi Kuantan? Wah...besntnya. Jangan lupa makan patin tempoyak Akob. Jangan lupa makan ikan bakar di Tanjung Lumpur.. Petang2, makan keropok lekor dan segala haiwan laut celup tepung di Tg Lumpur gak...

Tapi dok kat Swiss Garden yer... Lajak ke Kemaman pun best. Sata sedap2 di sana tu. Cari kedai yang jual akok bermacam jenis...di bakar di kedai juga.

Sayangnya saya tak balik Kuantan minggu ni. Kalau tak, boleh kita jumpa.

Anyway, kalau nak tanya apa2, call lah yer..

019-6140090

pB said...


ANies
Tular pasal. Sib baik bos ok... Cuma kena cari masa untuk ganti masa yang curi curi keluar tadi.

pB said...


KAKCIK
Selamat bercuti juga untuk KakCik n Keluarga. Kdg kdg datang idea giler giler untuk update blog.

he he he

pB said...


DADDY ZIYYAD
Kat tempat ni , ada jugak program jangka pendek. Biasa program ni berjalan dalam masa 10 hari. Kena daftar. Kalau berminat , boleh masuk website
http://aljenderami.com.my

Ibu n Abah said...

pB
Tadi baru akak lalu depan Yayasan Al Jenderami sebab nak pi BBST...

Ibu n Abah said...

Tambahan
Selamat bercuti dgn emak dan anak2 dan seisi keluarga.

ieda immi said...

selamat bercuti dik !

tq sudi singgah dah komen ;) miss tau !

Anwar Abdullah @ Kaio said...

dah balik dari raya cina jemput singgah blog ye.heheheh

http://iluvtour.com

makchaq said...

Salam pB

Dah canggih pondok sekarang.. tentu pelajar2 lebih selesa belajar kat situ..

Bila ada h/p dah jadi masalah lain pulak kan... kalau tel tak dapat/berangkat memang rasa gabra sangat..

NzA said...

saya yang baca n3 ni pun dah terasa penatnya.....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...