31 January, 2016

1291

Bismillah .....



Assalamualaikum .....

Lamo benar tok update bloq ni.
Kalau bendo hidup , lamo doh mati.....


Bukae tok ingat kor blog ni , tapi masya-Allah , maso supo tok cukup sari sari.
Sibuk sungguh dengae ka'ro duniawi ni.
Harap harap hok dok buat ni , ado lah pahalo walau pun sikit.
Jangae dok buleh dosa jah hari hari.

Hari ni 31 hb doh.
Smeta jah nok habis bulae satu.

Bulae satu 2016 , macae macae jadi.
Semuo nyo makae pitih.
Nok wak lagu mano .....
Trimo jah lah ....
Mungkin adolah tu pitih hok tok brapo nok bersih.


Kisoh anok anok ....

Hok sulung , dok praktikal di Hotel Four Season by Sheraton.
Area Puchong ni jah,
Senae nok g ata , nok ambik.
In shaa Allah , bulae 4 ni habis .
N masuk ngaji semula.

Hok no dua , semester 4.

Hok no 3 , dok ngaji di Maahad Johor lonni.
Nok ambik pereksa STAM sambil2 tunggu result SPM.

Hok no 3 , dok ngaji di Sek Men Keb Seksyen 18,
Alhamdulillah , upsr buleh 5A , psra buleh Mumtaz.
Tapi nasib dio tok brapo molek,
Sekolah asrama penuh tok buleh.
Sekolah agama pun tok buleh.
Tok tahu lah .....
Dok asrama lah tu lonni....

Adam ....
Tadika 6 tahun ...
Ata ngaji Pasti ...
Harap harap akhir tahun ni buleh lah baco , nulih , ngiro.
Rusing lah weh .....
Main sajo ....

Tu jah lah buat maso ni.
Kalu dea , pB update lagi

15 comments:

naniasda said...

rajin jugok pB update blog..kak yah lasung dok update, sekat pecen ni koho malas nok nulih...eh..naip ssini. Mace2 cerito nok oyak tapi duk dalae otok jah lah. Besar-besar doh anok2 pB...pejae celik pejae celik pejae celik anok bongsu kak yah 21 years old doh awal januari baru ni..kito pon koho tuo..gitu lah

oren said...

Tahniah utk Nurin..dapat 5A..

Mira cuma dapat 2A saja..tapi alhamdulillah, dapat join KAA di sek pekab baru..takde hostel..hihi..

hok Adam tu, takpa kak..hujung thn ni, sure dah boleh baca..

manakan sama anak lelaki dan anak pompuan..hihihi

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

m.u.l.a.n said...

besor dah adam ya..

Anonymous said...

Assalam, lamo bonar pb x update blog...alhamdulillah semua anok2 pb
dah bosa blako...tahniah buat Nurin dpt 5A...utk Adam semoga cepat pandai...blh baco, nulih & ngiro...:-))-Life Must Move On...IP

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ayah said...


Salam. Selamat Hari Guru..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Kakzakie Purvit said...

Anak-anak kian membesar, kita pun semakin diinjak usia

Terima kasih doakan bapak kakak yg telah pergi.

Azlinda.I Ismail said...

dah besar anak-anak akak.
lama juga saya tak tinggalkan jejak, dekat 4 tahun dah.
Semoga akak sekeluarga sihat sentiasa ya

McBudu said...

Lama betul tak update, dah berapa org cahyamata...?

McBudu said...

Lama betul tak update, dah berapa org cahyamata...?