12 October, 2006

JELES

Abe berbuka diluar hari ini
Reseki murah dibelanja kontractor
Tinggalkan PB dan anak anak
Bertemankan tok ma dirumah

Sehari suntuk menahan perasaan
Perasaan tidak tenteram
Walau dipujuk
Walau dirayu
Namun perasaan ini tetap ada
Cemburu ada
Nak marah pun ada

Sudah terbayang
Pb akan kalut dirumah
Melayan anak anak
Abe relak dihotel
Mengadap hidangan
Pelbagai hidangan
Beratus menu

Menu dirumah hanya sejenis
Masakan mee hoon goreng
Hasil air tangan tok ma tersayang
Akan PB beli ayamas
buat lauk tambahan

Insyaallah, berbuka dengan anak anak lagi berkat.
Pujuk...hati PB

7 comments:

KJ said...

Janganlah jeles, abe cuma malan ni jer bukak kat luar, cuba bayangkan drpd 30 hari puasa hanya sehari dia berbuka kat luar. Makanan memanglah mewah tapi larat ke abe makan semuanya itu... Rasa KJ lebih baik makan kat umah dgn anak2 dan tok ma & tok ayah coz lebih selesa dan freedom.

JoKontan said...

Next time suwoh abe ajak contractor panggey satu famili.

No problem there.

Kalu nok beh lagi, pegi berdua duaan, tinggal bbudok dengan Tok Ma.

:-)


Dedulu Jo suka belanja customer dengan family skali.

Mazudi said...

memey tok patu' ar abe wat gitu. Kalu kontraktor tu nak banje, suh la banje satu famili sekali. Sian ngan awak bukak ngan mihun.

Sabor jer la yer. Nanti suh abe bawak balik lompat tikam sat lagi.

zino said...

setakat ni zino masih berjaya mengelak berbuka di luar.. memang banyak jemputan dapi masih berjaya mengelak dengan pelbagai alasan..

kalau dulu.. masuk minggu ke dua je bermula lah agenda zino berbuka kat luar.. selalunya zino syaratkan kena jemput satu keluarga kalau tak jangan jemput langsung..

PB said...

KJ
Dah banyak kali Abe berbuka diluar. Dia out station ke kelantan minggu lepas. Lagi besh, mcm mcm dia buleh makan kat sana.. lagi ler PB memendam selera. Makan mee honn pun kenyang jugak. Lps makan , PB bawa semua anak anak ke masjid, berterawih.

JO
Nak buat cam ner Jo, kontractor punya agenda begitu.Tidak boleh bawa anak isteri. Dgr cerita satu kepala rm98/- tu...
Berbuka berdua...teringin gak tapi bila fikirkan anak anak dan tokma kat umah tu , rasa kesian la pulak. Nak bawak semua makan buffet, boleh botak Abe.....

MAZUDI
Langsung Pb tak tanya Abe apa dia makan...keras hati tul PB nie... Lompat tikam..tak perlah, minggu depan dah nak balik KB, nanti PB makan sepuas puas hati...

ZINO
Banyak juga blog yang PB baca, mereka memang tak join kalau berbuka hanya untuk sorang sorang. Rasa bersalah lebih kuat kot.

Bie said...

k.PB masih marah dan jeles dgn abe lg ke tue?
next week kita pakat2 balik klate deh make semua makane hok duk teringin tu....sonoknya nk balikkkk!!!

klu Bie..bie yg rajin tinggal abe kat umah...sbb dia cikgu tk pernah dpt jemputan berbuka kat hotel kecualilah kat sekolah jea...

tp kebiasaannya klu dpt jemputan berdua pun kami takkan pegi sbb rasa susah nk rush ke hotel then lps mkn nk terawih mesti terlmbt.

oren said...

ishh..mcm sama jek perasaan kita..tapi saya bukan jeles tang bukak posa tu sbb saya tau saya lebih untung dari suami..tapi jeles bila kena jaga anak sampai tengah malam..letih..rasa mcm tak aci jek..dah la kita penat bawak perut, sakit bersalin..nih jaga anak pun kita..tapi redha sajalah..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...