23 November, 2006

BERANGAN

Semalam kami anak beranak makan diluar
tidak termasuk Abe sebab Abe belum balik lagi)
Kami ke Restoran ABC.
Suker makan roti nan kat situ, memang lembut.
Balik dari makan, wah sempat tu menonton siaran HBO.
'SHAKE TALE'.
Sonok tengok karton dengan anak anak ni.
Meriah....
Tengah dok syok syok ketawa, tengok macam ada kelibat manusia diluar.
Hi hi..Abe pB sudah pulang.

Tengahhari tadi, keluar lagi menguruskan urusan Tok Ayah.
Ke pejabat Celcom utk buat permohonan roaming.
Ada package khas untuk jemaah haji.
Tapi masa nak apply tu, kena bawa surat dari LUTH.
Surat Pengesahan.

Selesai urusan di Celcom, PB ke Kedai TM untuk beli ITalk.
Tok Ayah yang suruh.
Cuma dpt sekeping dengan harga rm30.
Dari sana, pB terus ke Giant Seksyen 18.
Belikan p*tty linear untuk Tok Ma.
Ada yang suggest supaya Tok Ma guna.

Dalam perjalanan pulang dari Seksyen 18 tu, PB sempat berangan - angan.
Bukan apa, dlm perjalanan tu pB lihat ada kedai kedai untuk disewa.
Kan seronok, kalau pB dapat behenti kerja dan buka kedai makan.
(ambooi...kalau behenti, hutang umah tu saper nak bayarrrrrr)
Meniaga nasi dagang dan nasi kerabu.

Untuk nasi dagang tu pB nak buat lauk kerutuk ayam, gulai kuning ikan tongkol dan juga kerutuk udang. Beserta dengan acar timun.
Untuk nasi kerabu, biasalah daging panggang dan keropok.
Wah...sonok berangan kan...

Kalau dapat menjadi impian,,,
akan pB jemput semua rakan rakan blogger datang ke kedai itu pada hari pembukaan.

PULUTBAKAR CAFE

SO , doa doakan lah yer....

12 comments:

~adeQ~ said...

hehehe..bagus2...teruskan usaha supaya angan2 kak pb tu jadi kenyataan...sedanya nasi kerabu..nasi dagang lagi la..nyum2...

maklang said...

Bestnya kalau dapat berenti bukak kedai makan...maklang nak bukak kedai bunga dan alat jahitan. Kita nega sebelah2...lepas makan gi beli barang kat kedai maklang....bestnya...bestnya...tulah angan2 maklang yang rasanya takkan terjadi...

Pisces said...

sy suka nasi kerabu.. kaler biru.. hehhehe.. amin.. moga dimakbulkan doa akak tue.. jgn lupa jemput sy tau..

edyan7 said...

woissshhh... yan suka makan nasi kerabu! best...best... solok lagi... ketupat sotong lagi... arrrghhh.. tension... lapar lah *drooling* smoga impian akan jadi kenyataan... boleh bawak family makan sana!

zino said...

boleh juga business tak prlu letak jawatan.. tengok linda on tu.. bertambah2 restoren nasi ayam dia sekarang dan dia masih bekerja..

Anonymous said...

Assalammualaikum...

sy suka baca blog PB..dan paling suka lagu2 yg PB pilih..best2 la.

well klu nak bukak kedai mkn sy nak tumpang jual mee special sy buleh ke?...hhehe...

Syikin said...

salam,

moga cita2 akak tu jadi impian. amin..saya mmg suka nasi kerabu n nasi dagang..cukup suka kalau nasi kerabu tu berlaukkan daging panggang..tp saya tak reti ngan budu hehe.pening kepala.

moga parent akak selamat mengerjakan ibadah haji..insyaAllah, suruh depa berdoa banyak2 kat sana minta mudah segala ibadah n kesihatan yg baik.

lagi satu, kena banyak minum air suam kat sana gak nak elakkan batuk2..ni pakcik saya amalkan, alhamdulillah tak de kena langsung batuk2..kat sana, batuk2 ni mmg biasa, tpi yg tak tahan tu batuknya tu kita rasa kering sangat tekak.

kasutVINCCI said...

jgn lupa pulut bakar sekali. Karang org masuk tanya napa nama pulut bakar cafe tp tak jual pulut bakar? Mudah mudahan, kv doakan angan2 akak tu menjadi kenyataan. Mana la tau kalau tersesat ke puchong boleh singgah makan nasik dagge. Hehehehe

weAr said...

nnti sure dpt diskaun slalu..
semoga dpt direalisasikan fantasi kak PB

ondeonde said...

ha ah, betul cakap brader zino, bukak kedai tak semestinyer kena berenti...challenging sikit jer lah...boleh kot tu, insyaAllah...plan mmolek.

Alex Lacey said...

nok join berangan ghetek buleh? kat cafe PB tu buat satu sudut ruang baco buku ko, majalah ko...tuh kiro bahagie k.we lah tuh...buleh dok? kekekkeekke....meme angan2 k.we nok bukok keda buku cum stationaries....jom kita berusaha ke arah itu memasing...

MQ said...

mula2 cari tukang masak yg berkaliber dulu..bukak restoren ni nak maintain tukang masak yg susah tu..sebab air tgn org lain2..kalau dpt yg mmg masak sedap sure ramai org dtg mkn punya..sedap tu nasik dagang..nyam nyam...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...