16 November, 2006

BHASO IBUNDA

Aduuu lar, tengoh tengoh hari lagu nie, perut lapa la pulok.
Pagi tadik ma'ke roti cana sardin jah, itu pung tok abih.
Luar ofis ni, jo'ong jah.
Napok gayo, nok u'je pulok la pe'te nie.

Tadik, tepon tok ma nombor 2, klate setak u'je doh.
Rusing la jugok sebab lepah ni khe nok kelik ata anok daro tu.
Takut maso nok ata , ja'le buleh lalu.
Tapi, maso nok gie kelih demo tu, minggu minggu de'pe nyor buat ko boh besar, haa, baru sa'kuk PB denge Abe kat mano mano...
Mintok jauh la...

Abe ado di Sunga Ta'ni lagi hari ni.
Tigo hari doh dio dok wak krijo situ.
Rasonya maso PB dok tulih entry ni, dio on the way kelik doh.
De' PB pe'se suruh dio beli telo masin.
Sunga T'ni muroh,,,,,, 50 butir 22 rial.

Tok Ma nok buak ma'ke orghe sura ahad nie.
Buak sma'ye hajat sepeno tok ma n tok ayoh nok g mekoh.
Insyaallah flight demo tu, ma'le ahad 25hb November nie.

PB harap sumeer saing saing doa doa lah biar demo tu selamat gie n slamat balik.
Bia dok deknung, sihat walafiat.
Segalo uru'se dipermudohkan..
Dan segalo ibadat diterimo Allah..

Amin...

PB jupo website orghe klate lah..
Me'me kelah gitu...
So..kalu sapo sapo hok berminat nok baco buleh la ke http://shareoxy.com

Okaylah , PB bereti sini dulu.
Nok kelih Bawe putih Bawe Meroh hok tok reti reti nok habih.
Ado jah bendo hok buat cerito tu keno sambung sambung.

8 comments:

edyan7 said...

woisssh...kelah deh entry hok ni! heheh... inilah yang yan nanti2 kan... hari ni entri yan pasal org yang tak nak ngaku keturunan dia... kalau lah dia berpandangan seperti kak PB ni...mmg kelas gitu!!

hubby org republic of besut... tengah syok belajar kecek besut (dio ghoyak kecek besut tok samo kecek klate!) hehehhe.... nice one!!

kakZ said...

lagi 2,3 kali sahih akak cekap cakap kelante. :D

semoga ayahbonda pb mendapat haji yang mabrur.

dah pi blog tu tp tau tengok gambaq je, heheh...

Pisces said...

sy selalu g kelate & ghanu dulu.. abah rajin bawak kami jenjalan saner.. ramai kenal mek-mek kelate.. heeheeh.. paham la skit, tapi nak kecek samo tak seh.. ehehhe... nie pung dok tergeliat2 lidah, baca n3 nie..

babydiana said...

tergelak mama banyak n3 nie, dua tiga kali baca baru paham.. Parents Mama gi Mekah 24 Nov. semoga mereka semua selamat pergi dan kembali..dan dipermudahkan ibadah disana..

Alex Lacey said...

selamat la TOk Ma ngan Tok Abah tu...
K.We gi baco doh blog hok PB link tuh...canggih weh...siap cerito pasal etok la pulok...rinduuuu weh nok balik...
K.we ingat nak balik jugok hujung tahun ni tapi mok kata takut banjir....jadi reserve utk cuti raya cino la pulok....huhuhuhu

dlt said...

kak pb, kelah n3 ni. sayo pung saloh2 lidoh baco. hehe.
amboi! puteri2 tu nok lik dok kg ko? habih hok kecik pung ikut ko? honeymoon la ma nga abah dok?
doa saya gok untuk ma n abah pb kat mekah nanti supaya dapat haji mabrur.

zino said...

poning palo den nak translate..hehe.. kalau betol la den paham.. nak ucap

selamat berangkat ke mekah untuk ibu bapa pb.. semuga mereka dapat mengerjakan ibadat haji dengan sempurna..

PB said...

YAN
Kelah gitu...Yan pun terror doh kecek klate tu. besut dgn klate tu kiro adik bradik lah...kak pb pung ado member klate, dok ngaji skali maso kat poli tu, tapi loni jadi exekutif kat syarikat ni...kecek LU AWWW tu... Hmm kak pb dok kisoh, kak pb kecek klate jugok dgn dio....

KAK Z
Terima kasih diatas doa itu...Tular, PB pun ingat lepas ni nak tulis guna dailek klatan jerlah so that semua yg masuk blog Pb pandai ...

PISCES
Mula mula jer tergeliat, lepas ni, oklah tu...gerenti beres...

BD
Kak PB pun doakan agar ibubapa BD sihat walafiat disana...macam mana masalah anak...dah selesai ker?

KAK WE
Suko baco blog tu...tergeliat jugok lidoh skali skalo tu. Hok paling PB rindu..tu dio...putu halbo tu...nampok gayo kelik ni bok suruh Abe g carik.

DLT
Aii....tok khe la orghe klate pun tergeliat jugok....hi hi
Hari ahad depe nok ata demo tu kelik. Loni pun raso smace jah bilo tengok anok hok kecik tu, sedih jah raso...honeymoon...buleh siap main bram bak bram bak lagi tu....the house is our's....ha ha ha

ZINO
Jangan la pening....saja nak perkenalkan bahasa di dalam blog ini....terima kasih....PB pun doakan kepada semua bakal bakal haji akan dpt mengerjakan ibadat dengan sempurna dan baik...adanya...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...