07 November, 2006

SOALAN LARIS

sorrriiiii.....kawe nok reles tensyen...
kawe nok tulih guno bahaso ibundo.
kalu tok faham...ampunnnnnnnn

Ado laaa...sakit dado PB , sakit sebab banyok krijo.
Mesti dok gelok sebab rasonyor nie lah pertamo kali PB kato PB banyok krijo.
Kalu tidak asyik dok melepok de'pe tv jah.

Sari duo ni, banyok sungguh report.
telefon pulok dok berdering dok bereti reti.
jenuh doh dok na'wok ko pelanggan.
hik hik pecoh rahsio....

kalu ke'cek betul, PB hok keno maroh.
report banyok, tapi techinal staff talk dok.
abih tu, nok buat lagu mano ... ??????

********
Mazudi tanyo PB, habih doh ko crito rayo...
ado sikit lagi lah...
raso mache keno royak jugok lah....

Gini....

Dale 4 hari PB dok ja'le umoh woreh woreh n member member, demo nie suko bena wak tubek
soa'le cepu emas nie.
Naik rimah PB , tapi talk leh nok maroh.
Cumo senyum jah lah, tapi da'le hati....Tu'he jah hok tahu.

Soalan nyer atau kenyataan yang dikeluarkan oleh mereka :

1) wah, besa doh anok daro demo....
2) lor.......pu'e belako kor?
3) nok keno tamboh lagi ni, sebab dah besa blako....
4) weh lor, ti'no blako, bilo nok anok ja'te nyor.....
5) keno tra branok lagi nie.... mana buleh ti'no blako....


Abe senyum jah....
sedak pulok tu dia gie jawab.....ko'ta ado dua lagi nie...

amboi amboi...sedap nyor mulut dio.
hok nok bowok perut, PB weh.
hok no branok, PB jugok weh..
hok nok keno pantang, PB jugok...
Buke nyor Abe......

lepas tu , kalu gemuk , panda pulok dio komplen...

Me'me lah Tu'he janji doh pahalo pahalo, ganjaran tu,
tapi, entahlah, buat maso nie, tok tebukok lagi hati nok ado baby.

Loni...kiro sedap doh ja'le , talk payoh nok bowok pampers.
Talk payoh bowok dur (buai).

Tapi tu'la, ABe masih menaruh harapan.....

Abe tu dulu dio blaja technikal, dok ambik sains bio.
sebab tu dio tak tahu , hok menentukan anok laki atau puang tu ada pada dio.
kalau dia tu ado banyok gen X, sapa sepuluh orghe pun, masih dok buleh anok puang jugok lah.

ado woreh PB, nikoh duo sebab ala'se nok anok ja'te.
tapi lepas nikoh bini baru, hmmm....masih dok buleh anok ti'no.
Loni, rasonyor dio ado la'pe anok puang....

kawan kawan semua....ada tips ker macam mana nak dpt anak lelaki nie???

12 comments:

kakZ said...

lenguh lidah akak! 2,3 x ulang baca sesatu ayat baru la paham.

nak tip? nak baby lagi la tu :D
make ikang (seafood) banyak2. tapi tak garenti tau betui ke tidak

KJ said...

Usaha lagi isyaallah dapat anak lelaki, berdoa dan perbanyakkan bacaan surah Lokman dan kami sahabat bloggers akan doakan semoga dapat apa yang dihajatkan, insyaallah...KJ.

JoKontan said...

Peebee, first thing first..

Mulo skali. Mek, Mu gi cili mulot Abe Sele tuu. Sedap sangat bercakap. :-)

Satu tip kalau nak dapat hok jjate, tuu masa bersama tuu kena masa peak subor. Jangan masa awal2. Jangan masa akhir2.

Allah jua menentukan.

Allah Maha Adil.
Allah Maha Mengetahui.

Mazudi said...

Aku ada tiga dah anak Jatte, bini pung bole bersungut nak mintak hok tinno pulok.

Petua? Rasanya kena tanya awak balik, lagu mana nak anok tinno.

MQ said...

dah ada anak 4 pon org bising bertanya mcm2 lagi ke..biasa la ramai org mulut tak de insurance dlm dunia ni...toksah pedulikan org2 yg ckp lebih2 tu..bukan dia yg nak beranak dan bela anak kita..hehehe..satu soklan lain..dah try masak pakai rempah segera yg beli hari tu?

~ahni~ said...

Apesal Abe cakap ada kuota dua lagi? Kalau ikut anak rasanya benefit sampai yang ke-5 aje kan...

Kalau PB betul2 nak kena lah jumpa doktor, rasanya memang ada banyak jugak info mengenai tips nak dapat anak lelaki atau perempuan, cuba surf the web

Alex Lacey said...

tak dok tips...bak kata kj, mintak doa banyak2...cik abe nok geng tu sbb anok daro ket gi rapat nga mok dio, dok gitu? tak po. PB mudo lagi, slow-slow la...tp kalu lamo sangat tunggu, jadi fobia pulok...

PB said...

KAK ZIE
Jangan marah...saja nak tukar angin.
C foof byk byk....ok abe, jom kita ke Bagan Lalang sekarang jugak..hi hi

JO
Bro Jo, nak gu'ne cili api ke atau cili kering....
Ye ke gitu....oooo baru tahu. Tak per nanti kita cuba praktikkan...

KJ
Thanx...aminnn

MAZUDI
Kawe lupo la , demo ado 3 ja'te. Petuo....hantam kromo aja...xcident sokmo...

MQ
Biasalah, mulut manusia ni bukan mulut botol, buleh tutup tutup. MQ mesti dah cemuih dgr soalan yg sama ttg anak kan?
Kak PB lum ada masa nak cuba lah....

AHNI
Ko'ta dia dua free lagi. Tmpt PB kerja ni, tak der benefit branak percuma . kalau masuk spital swasta, kena keluar duit sendiri. So, maknanya abe dah spare duit utk dua anak lagi lah tu...

Jumap doktor....?? Ello Bro Jo ...... ur isteri kan ker????

cm said...

kito serupo...soklan emas tu memang acak kali dengar tahan telinga je la...yg sepatutnya mereka lihat ialah kurniaan anak dari Allah kepada kita. siapa yang taknak anak berpasang kan pb...tapi cm takutle nak try teknik-teknik...cm lebih suka terima apa yg dah ditetapkan...takutttt.

sori lama x singgoh..sibokkkk, minggu depan nak coti adik ipar nak kawen...aduhhhh nak pikir persiapan perkahwinan segala ni...dahla lain budaya.

Idham said...

biasa la tu...abe nok anok jate la tu...hehe..tapi tapi kan..tak leh gerenti jate ko tinno nih...abe id pulok 5 jate..hehehe...

tak tau la kalau ado petua...

psst: ada kah saya jugak TERtanya soklan bonus itew masa jumpa ?

AA.

Arena said...

Kak PB,

mulut oghe kak. gitulah, kalo takdok anok supo arena nih, dok tanyo, bilo nok ado anok? tok gi beghubak(berubat) ko? tok gi nguruk(ngurut) ko.. Gi belako doh he.. Allah belum nok wi rezeki lagi, kito keno redho. Ada hikmah sumo tu.

Doh ado 4 oghe anok comey2 pong oghe tok gheti nok dok die jugok yo kak. Ish boring jugok gitu..

(hah, how's my kelate kak? ok dok?)

~ GAB ~ said...

No ssuko jugok baco PB tulih dale bahaso Klate. Tak po lah anok ttino pong PB sebab zame lo ni srupo jah ttino jate. Tengok kat Universiti tuh, ttino rama pado jate. Lagi pong anok ttino ni mudah mitok tulo ddapo. Hok penting skali, kita ingak, ni adolah rezeki Tuhe, keh. Apo2 hok dio buwi tu, meme yang terbaik doh.

How am I doing on the grammar and spelling? Erkk perhaps the whole structure?!!!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...