18 January, 2007

BEZA

APA BEZANYA CINTA DAN SAYANG...???

8 comments:

dlt said...

Bagi saya la, cinta tu pada pasangan kita and pada Allah dan Rasul. Ianya lebih dari sayang, siap ada sparkle2 lagi,lip-lap, lip-lap, indahnya dunia. hehe!
Sayang tu, satu perasaan caring and loving pada keluarga, anak2, teman2 dan juga harta benda.
Camne nak explain tapi bagi saya cinta dan sayang dua benda berbeza. Kita boleh cakap "Saya sayang awak" pada pasangan kita or "Saya cinta awak", tapi kalu pada keluarga or harta benda, takkan kita nak kata "Saya cinta mama", or "Saya cinta kereta saya". Wakakaka!kelakar lak jadinya.
paham ker ah? saya lak yg pening. huhu!

Ayu said...

Hmm susah yer nak jawab...

saya tak tau nak jwb mcm mana kak.. tapi yg pasti perasaan cinta itu akak membuatkan kite nak sentiasa dekat dgn org tuh, ambik berat pasal dia dan kite pon nak yg sama drp org tu..

sayang pulak.. mungkin lebih kepada kawan2 rapat atau keluarga rapat kite..

tapi bila combine cinta dgn sayang heheh maka nya perasaan itu lebih kuat lagi la pada pasangan kite tu..

betul ke ek?entah le kak..

RaFFLeSiA MeRaH said...

aku pun sokong ngan kata2 pengomen pertama dan kedua tuuu...sebenarnya x pandai nak explain, hehehehe...yg pasti bila dah ader rasa cinta dan syg, maka berputiklah pulak rasa rinduuuuu bila lame x bersua... boleh yerk...alaa, try dengar lagu ramlah ram tu...antara syg antara cinta...haaa, penah dgr x?

zino said...

memang payah nak jawab ni hehe

~adeQ~ said...

susahnya soalan kak PB ni......macam mana nak jawab..tolong.....but kesimpulannya cinta tu adalah satu perasaan yang lebih kuat dari sayang.....

Kaklong said...

salam,

setuju ngan pendapat org lain..cinta lebih kuat drp sayang..

Alex Lacey said...

Laaa..tukar layout lagi...hehehehe...
tang cinta ngan sayang ni akak tanak komen lebih2, sebab yg pasti cinta dan sayang dari manusia tu tak leh dipercayai...hanya cinta dan sayang pada Allah dan RasulNya yg kekal abadi...

PB, k.we dah aktif balik dah bisnes...sikit lagi nak naik pangkat nih....doakan k.we buleh naik pangkat bulan ni ek?

Am said...

cinta perlu ada dengan sayang sekali

TAPI

Sayang tak semestinya perlu ada cinta

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...