27 February, 2007

PERLU ATAU TIDAK

Kenapa pB perlu cuba lagi..

1) Yang ada semuanya perempuan, lelaki belum ada


Kenapa pB perlu tidak cuba lagi ...

1) Tahap kesabaran pB lagi nipis dari kulit bawang merah.
- anak anak selalu jadi mangsa 'leteran' pB

2) Selepas bersalin, pB mesti kena 'rengat'.
- masyaallah, sakitnya , melebehi sakit nak bersalin. kadang kadang sakitnya berhari hari.
terpaksa pB makan berbiji biji painkiller untuk kurangkan sakit itu.

3) Semua baju baju baby , pB dah donatekan ke rumah anak yatim baru baru nie.

4) Dah tak sanggup rasanya, nak bangun malam , siapkan susu baby dan salin daipers.


Hi hi...banyaknyer alasan pB kenapa pB tidak perlu mencuba lagi untuk mengandung...

Tapi ... semalam Abe dah siap berangan...nanti dia konvo, ada baby baru..

Hmmm.... masalah masalah masalah ni...

23 comments:

oren said...

hoho..kalo gitu dengan sign MoU ngan Abe, suh dia bangun tgh malam jaga baby utk menyusu, nangis, kembung etc...

PB said...

OREN
Dulu dah sign MOU , tak nak lagi baby....

KJ said...

Masih bolih, umur muda lagi..., insyaallah kuatkan semangat dan bertawakal semoga dengan kelahiran orang baru penyakit PB akan hilang dan bab jaga malam tu biarlah abenya yang uruskan, iya ke idak kaklong..?

NZNM said...

Saya sokong abe kak PB..heh..heh..mana tau dpt ank teruna soghe..siye abe akak takdok geng..ekeke..sign MOU br la, suh dio hok jg baby br ;) Mana tau bb br ni mudoh nok jg, siye ko mama dio tu ;)

PB said...

KJ
Semangat dah hilang...cam ner nak cari balik....

NZNM
Amboi..rama nyor hok sokong Abe...mati lah kak pB kali ni...

zino said...

zino pun nak sokong ni.. ABE tak ada geng tu hehe tapi kalau nak tambah sebelum 35..

PB said...

BRO ZINO
Tahun ni umur Abe 36 tahun..so kira dah lepas sempadan lah yer...hi hi hi

INDERA KENCANA said...

Hihik... tandanya Abe akak nak sorang lagi tu..

JoKontan said...

GO FOR IT !!

GO ! GO!! GOOOO!!!

Selalunya hok yang last nii dia pandai bawok diri..Kurang nangis malam. Kurang kembong perot. Tak merengek..

MQ said...

nak bela anak dgr je dah letih, tapi kalau dah tu permintaan suami, terpaksa la kan..cuba2 la bincang lagi..biar anak yg dpt tu mmg sama2 suka nak dpt..bukan sebab terpaksa nak cukupkan kuota laki pompuan..

sebab kromosom laki yg tentukan..kena cari yg terhebat la utk dpt anak laki ni...hahaha..suh ABE mkn kurma ngan madu khaula byk2..keh keh..jgn marah kak PB yer...

maklang said...

oh...masih muda lagi, kalau maklang muda lagi nak juga tambah2...ni dah tak larat dah...cuba ajelah...

NBK466 said...

Insyallah benda nie buleh bawak bincang ngan cik abe.. And K.Long dah kena belajar jadi KAKAK utk tulung ibu sementara sibuk dgn baby boy baru nanti...hi..hi..hi..

NBK466 said...

Insyallah benda nie buleh bawak bincang ngan cik abe.. And K.Long dah kena belajar jadi KAKAK utk tulung ibu sementara sibuk dgn baby boy baru nanti...hi..hi..hi..

PB said...

INDERA
Itu adalah yang sebenar-benarnya

JO
Hmm..tengoklah macam mana...nanti

MQ
Memang letih bila masuk bab jaga baby nie... Kurma ?? Madu ?? Adoi laaa....

NBK
Kak long...dia.??? Kalau ikut sejarah, bila dpt baby jer , memang dia tak masuk dekat. Tengok adik pun ikut pintu jer...tak tahu kenapa...tapi gitulah

PB said...

MAK LANG
Tulah kan, mak lang ...manusia. Yang boleh , tak nak. Yang tak dpt, dok mintak mintak...

*fizzy* said...

Assalamualaykum, Kak pB..

Lamo nyo tok mari sini..
Alih2 bace pasal plan nak tambah org baru doh..
Alhamdulillah, go for it Kak pB!!
Takpo kot, Che Abe buleh bgn tgh2 male.

PB said...

FIZZY
Vel kam bag...tu la, demo gie mano..??

Tamboh..?? Buat maso ni hok dok bra'ge tu so pihok jah..hok tuan badan n perut, belum bagi green lite lagi...

Ya ampunnnn....

~ahni~ said...

Kalau yang family besar macam Jokontan tu memang dia support habih tapi orang yang family kecik macam saya ni pun support jugak. Slow2 lah PB, kalau hatimu belum terbuka.

umeboshi said...

salam k.pb...woh,ni tgh nak nimbang2 la ek nak nambah bil. anak? hehhe...moga dipermudahkan semua nye. GO!GO!kekkee

zino said...

pb..
umur ABE tak kisah tapi umur PB tu..

13may said...

hehhe....

pB said...

AHNI
Keluarga pB dua orang jer adik bradik.
Keluarga Abe ada 6 org adik beradik.
So kira 4 org dah ok lah kan... hihihi

UMEBOSHI
Abe yang beria ria sgt...kak pB masih dok fikir fikir lagi...

BRA ZINO
Kalau ikut sempadan umur pB , kira tahun ni lah last try...

13 MAY
Apa gelak gelak...karate baru tahu...

zino said...

sah kena try tu hehe

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...