28 March, 2007

CONVERSATION

Mengeluh panjang pagi nie.
Cordinator tinggal seorang sahaja.
pBlah tu...
Akka V cuti terkejut...
Telefon ada tiga, berdering setiap lima minit.
Kadang kadang dua telefon berdering serentak..
Kena masa tak cantik, tiga tiga menjerit minta diangkat..

Semuanya nak urgent.
Semunya nak pantas.

Masalah muncul bila report timbul di Shah Alam side.
Technical staff cuma ada sorang sahaja pagi ni.
Dua lagi sibuk berbaris di tengah padang.
Persiapan untuk Moklut Nabi Sabtu ini.

Yang tersepit pBlah.
Yang tenshen pBlah.

Bos pulak cuti...
kah kah..padan muka pB hari ni..
Nampak gaya rancangan nak keluar makan sebelah seksyen 11 terpaksa ditunda.
Sebabnya sekarang ni pun pB dah rasa semput

Ni baru lega, sebab tu terus ambik kesempatan update blog tersayang ini.

**************************

Ini cerita semalam.
Cerita perbualan suami isteri.
Dalam perjalanan nak jual semula tiket bas Transnasional.

Si isteri : B .. oh B ... C tu apa?
(tak habis habis lagi tu isu B n C)

Si suami : B tu apa ?

Si isteri : Laaa tak tahu lagi ker? B tu untuk BEAR , BAH ( panggilan manja hujung hujung untuk ABE , kdg kdg ABAH)..

Si suami : O OOOOO

Si isteri : C tu ..??

Si suami : C tu macam A lah... Tapi C tu lebih bagus dari A, sebab C mesti duduk belakang B. Baru betul... Baru ada tanda hormat

Si isteri : Termenung sekejab...

Ngeh .. ngeh .... betul lah jugak kan , apa apa pun suami kena duduk depan, didahulu kan, dihormati, dikasihi...

Memang betul kata PO'CHIK , B ni memang romentik komedi....

*************

Perbualan kedua

pB, tak tahu kenapa sejak dua menjak ni, bila berada disamping B , perasaan sayang tu membuak buak rasanya.
Rasa macam tak cukup cukup pB dok menatap wajah B tu.
Kalau naik kereta , tu, mesti nak suruh B pegang pegang tangan.
Kalau dia tak pegang, at least tangan pB mesti letak atas peha B.
Tidur pun gitu gak, mesti nak suruh B peluk jer..

Kemaruk ker??

Rasa risau lah pulak, dah nak mati ke pB nie..??

So semalam, masa dlm kereta odw hantar budak budak ngaji

pB : Bear, kalau lah pB mati, Bear nak tanam pB kat mana?

B : Dalam kubur lah...

pB : Bear..betul betul lah...nak tanam sini ker nak tanam sana?

B : Hishh (nada marah), doh doh, tok soh dok kecek hal ngarut ngarut nie...

pB terus diam......

26 comments:

Pa'chik said...

hahah...

cuba tanya, D ada tak? hahaha...

pB said...

PO'CHIK

B4 tanyo tu, pB keno carik dulu maksud D, baru buleh..

kalau tidok , jenuh nok explain ko B ..

eiz said...

a'kum..salam prkenalan..

pB said...

EIZ
Waalaikum mus sallam...

salam perkenalan...

terima kasih sebab singgah ...

oren said...

hihihi..romantik tuh, tanda nak dapat adik baru la ek....kan abe ada bagi hints, nak ada baby time dia konvo nanti...

pB said...

OREN
Romentik orghe tuo...

Nak adik..??

Mlm semalam dah tanya.. aBe kata tunggu bulan Oktober 2007..

tunggguuuuuuuu

Alex Lacey said...

ish...k.we pun dok ppikir bendo hok samo nga Oren kato hehehe....

pB said...

KAK WEAR
Amboi amboi amboi..

sor pa'lo la pulok kak wear dengan Cik Oren kito nie..

Kalau ado rezki tu, mesti pB war warkan...

INDERA KENCANA said...

Uwaaa... komen panjang-panjang dah ilang.

Apa yang ingin saya sampaikan pada komen saya tadi adalah suami amat sensitif dengan pertanyaan tentang mati kerana dia sangat sayangkan isterinya.

cikdinz said...

perbualan yg selalu ada antara suami isteri...

pB said...

INDERA

Kenapa hilang...
Sayang nyer ....

Jgn jadi mcm cerita satu pakcik yang hari hari ziarah kubur dan jirus air..
ingatkan sebab rindu rupa rupa sebab nak suruh rumput tumbuh cepat, so dad dpt kawin baru..

CIKDINZ

Iyer ker??

Jgn pulak sibuk tanya
"kalau ayang mati, buleh tak abang kawin lain..."

kalau itu, nampak gaya empat hari tidur atas sofa..

umeboshi said...

kak pb ni. gelak lagi ume baca entry kak pb. baguih la... kakakkakakakhakahkah....

pB said...

UME

Janganlah gelak...
Segan lah....

Ada tokoh jadi pelawak ker kak pB nie...??

Jom kita date...

Pa'chik said...

ghaso dia buleh pehe. kalu ado b, ado c, pah tubik crito d pulok. haha... mitok takdok la deh.

Kak Lady said...

PB...takkan le tetiba rasa nak romantik tu dah rasa mcm nak mati kot...kalau camtu kak lady pun rasa takut nak romantik2 nanti...hehehehhe

KAMATO said...

Sapa la kata abe tu tak romantik ...

pB said...

PO'CHIK
Smeta lagi pB cherito pasal D..
tunggguuuuu

KAK LADY
Tulah, rasa takut pun ada...

BRO K
Rasanya romentika aBe ni nak kena dicungkil cungkil, baru nampak..
Macam permata, kena dikorek korek, dicari cari, baru jumpa...

13may said...

keh keh keh....

jgn tensen okeh!!!

pB said...

13 MAY
Alhamdulillah, setakat tiga minggu ni, dah tak tenshen tenshen lagi.. belajar utk tidak terlalu sensitif dan berkira dengan family..

KAK OO said...

RASO HOK TUBIK KEKGI "DOUBLE B" - BABY BARU..AMEEEEEN

umeboshi said...

kak pb. sebelum jadi pelawak, apa kata cuba masuk pertandingan Raja Lawak tuh! ehehhe..

jom date! bila eh?

pB said...

KAK OO
DOUBLE B....BB...
Kuang kuang kuang...

Dp not worry, kalau ada, memang pB akan bagitau..
Tak kan susut susut...

UMEBOSHI
Bagilah email, nanti kak pB contact

McBudu said...

Seksyen 11 ada kedai makan yg best ka?

pB said...

MCBUDU
pB suker pergi Restoran Hartinie

Memang pure klate punya food..

Ado maso, cubo lah

Abe said...

Alhamdulillah.....

McBudu said...

Selalu gak pegi pagi Jumaat, ada Laksey, best gak.... Klu t/hari, gulai kawah tu ngam..!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...