24 April, 2007

BERCELARU

Hari ini

pB sedih

pB keliru

pB cemburu

pB dengki

pB hairan

pB marah

pB letih

pB tak tenteram

pB rasa stress yang amat amat sangat

pB rasa nak menangis

pB rasa nak lari

pB rasa nak menjerit



kesimpulannya emosi pB bercelaru , semuanya negatif tentang pB hari ini ......

~ puncanya .... dari seorang blogger
~ rasa mcm nak cubit cubit blogger ni
~ pB rasa macam dah tak nak baca blog dia itu

Tapi .... blogger tu tak tahu pun yang pB rasa macam nie...
Dan pB rasa blogger ni pun dah lama tak jenguk rumah nie ....

Entah apa apa lah pB hari nie....

23 comments:

Alex Lacey said...

hah? blogger manakah iteww?

pB said...

KAK WEAR
Blogger tu orghe kito jugok..
Sor kapal ...

NZNM said...

Alamak! teruk penangan blogger nih!siapa diaaa??? ;)

Mummy Rizq said...

jgn biar emosi menguasai diri... COOL.....

oren said...

hohoho..nak period ka???

pB said...

NIK
Tok leh royak...
Namo glamer la pulok dio tu

MR
Dah cuba nak COOL..
tapi tak COOL COOK pun

INDERA KENCANA said...

Kak pB cakap kat saya, sapa Blogger tu..

Biar saya cubit-cubiiiiitttt dia.. Hahahahahaha...

pB said...

OREN
Dah lepas dah minggu lepas.
So bukan sebab itu lah ....

INDERA
Kalau blogger tu dekat, tak per.
Kak pB sendiri boleh pergi cubit cubit dia..

Tapi blogger ni jauh..
Kener naik ka pa tu bear ....

INDERA KENCANA said...

Sapa Kak pB..??
Abe Id ke..??
Kalau Abe Id, saya tak berani nak cubit.. (Nanti Kak LiL marah. Hi hi hi)

Banyak bersabar je lah Kak pB, nak buat macam mana..!!

*fizzy* said...

Salam Kak pB..

Dari pagi jenguk rumah Kak pB ni..
Ingat pagi² dh ada n3..

Aduiiii, sapo laa yg buat Kak pB maghoh ni..
Takuk terkeno bate hidong fiz jah..
Mitok² buke...

Saba Kak pB deh..
Fiz pon br jah lepas jemur budok² hok tok siap homework.
Doh laa hari ni panas, siye pulok..
Hehehehehe..

pB said...

INDERA
Kah kah kah...

Apasal la pulak nama dia yang naik tiba tiba nie...??

Ni mesti kes sebab kak pB bagi hint dio orghe klate jugok ....
Dan nak kene naik ka pa tu bear...

Indera....
Indera ....
Telah menceriakan kak pB tengah tengah hari gini ....

Gelak sakan, nasib baik tak jatuh kerusi ...

Tau dek Abe Id dan Kak Lil, tak cukup tanak kak pB nak lari nanti

pB said...

FIZZY
Oooo hhhhh tidakkk
Kejam nyer cikgu nie...

Budok budok ni kade kade keno maghoh jugok, keno dendo jugok.
Jange la lepah ni Fizzy masuk surak kaba Kosmo...

Pagi tadi ingat nok boh doh n3
lepah tu, keh ni pulok jha'di.
Terus hi'le mood nok tulis...

Pa'chik said...

haha..

piBI, 5 entri,
so dok suko kokghe,
so ge'ghe,
so oke,
so maghoh-maghoh,
hari ni... capor-capor, ado blako...

cepak jadi tuwo tau piBI

~ahni~ said...

PB, kalau nak 'cubit-cubit' tu kan... cubit-cubit manja ke... Kalau marah tu, rasa macam nak 'sepak terajang' bukan nak cubit-cubit lagi... heheheh

pB said...

PO'CHIK
Serbo serbi ado..
pB manusia biasa ...
penuh dgn emosi ....

kdg kdg terluka ...
kdg kdg melukai ....


AHNI
Sayang sebab tu berani cubit jer..

Kalau benci, lain ceriter ..

Kah kah kah

tupai2 said...

Jangan di simpan perasaan yang berunsur negatif tu, nanti takut memudaratkan perasaan dan jiwa raga, manalah tau takut2 nanti sakit jiwa plak so senyum2 lah selalu moga hari2 mu akan ceria slalu.:-))

pB said...

TUPAI2
pB manusia
penuh dgn perasaan

tak simpan
tapi terasa rasa dlm hati

membara perasaan yang terpendam
membuah perasaan yang tersirat

kan dah merapu rapu jawab komen

wah...gelap nyer shah alam
4 sure hujan lebat nie..
jgn la banjir ...

umeboshi said...

kak pb..alahai.tgh geram lagi la ni ek? sabo bebyk ek. kalo ume yg bikin kak pb jadi geram, mohon ampun ye,buk! ekekkee..

pB said...

ume
Jgn risau, kak pB geram BUKAN pada UME...

Ume bukan orang klate pun ...

Abe said...

pb oi pb jangan simpan dalam hati perasan macam tu ...bahaya...cuba cerita siapa yang buat pb jadi macam ni, mungkin abe boleh tolong...

pB said...

AD
Tak der saper2 buleh tolong termasuklah AD

kakLuna said...

kak PB nak bagi ilang tension senang je..

gi amik tukul...runtuhkan dinding..buh TV..kah kah kah

cm said...

nak nasihat tak reti...tapi harap retail therapy tu berjaya sejukkan hati pb...ha..ha

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...