23 April, 2007

MACAM MACAM ADA HARI NI

aBear out station lagi hari ni.
Kali ni ke utara lagi.
S'bere Jayo ...
Sapa ha'ghi Jumaat , kater dia lah.
Kot kot, petang khamis dah ada depan pintu pejabat pB...

Hari ni ...
Macam macam ada ....

pB kena marah ...
pB marah teknikal staff ...

pB marah bos pB ..
nasib baik bos tak marah pB ..

kalau idak, harus pB ambik urgent leave dan pergi tengok wayang kat JJ Bukit Raja.

Nasib baik , ada yang memahami pB...
Ahni ajak jumpa, makan makan nasi Sup Utara kat Seksyen 18 belakang Restoran BOB.

Oklah, jari jari dah ketar ketar tahan lapar.
Padahal tadik dah makan roti canai pisang dengan aBear ....

Esok, insyaallah, pB cerita lagi....

POCHIK , pB paka kasut baghu ha'ghi nie....

Untuk panjang n3 ni, pB sertakan gambar untuk sama sama kita gelak....

Bye...





22 comments:

Pa'chik said...

khijo'e sapo tibi tuh?

paka kasuk baru gi ja'le gak.. make tumik la.. hehe..

*fizzy* said...

Meme gelak pon tgk tv tu..
Hehehheh

Petua to'se wi sakit kaki bilo pakai kasut baru, keno kekoh dulu sblm pakai.
Tp kalu de pakai dulu toksoh kekoh laa..
Tok jadi do la..
Hehehehehe

umeboshi said...

kak pb, apesal leh jadi gitu? tv kan tu? ish ish... sabo kak pb. sabo bebyk deh!cool! tunjuk sini gambo kasut baru kak pb tu? ehehhe

pB said...

PA'CHIK

Geligo sungguh tu'e tibi tu..
Ponok rga'noh dinding ....

me' me...
sakit doh nie..

FIZZY
Kak pB mulo mulo, kelih, ngi'ling pa'lo

Rajin dengar petuo tu...
Moso dok ghe'ghoh tu , aBear g tegur.
Lah las sbeloh jah dhe...

Tha'pi khe, me'me loni ni, phe'dih sbe'loh ...

UME
Ume..

kasut BATA jer...
39 hinggit 90 sen...
murah jer...

malu lah nak tunjuk...

Alex Lacey said...

tv sapo tu? bakpo sapa gitumo sekali?

tok kesoh la kasut muroh ko maha, janji comei....tunjuk laaa....

pB said...

KAK WEAR
Tibi Po'chik kot..

Kah kah keh keh...

Tok tahulah sapo tu'e punyo tibi nie...
Tlajok nok plat screenn...
Jadilah lagu nie...

Kasut tu ma'ke tumit doh la kak wear...
Lepas ma'ke tadik, teruh tuka slipar...

oren said...

awat tak amik gambaq kasut???

pB said...

OREN
Malu ler pB...

kasut kaler hitam jer ...

McBudu said...

Tengok drp depan, sejibik mcm plasma TV. he he...

pB said...

McBudu
Tuu ...
lar kan...

Sekali tengok memang kena tipu...

Dua kali tengok, nak pengsan sebab terkejut apa dah jadi pada dinding tu..

Kalau Mc, sanggup ke ??

INDERA KENCANA said...

Alamak, power nya Kak pB fire boss. Kalau lah saya pun seberani kak pB mem-fire boss saya, kan best. :P

Zareda said...

PB
Zar pun teringin nak beli kasut baru, dah berkenan satu kat The Mines tapi buat masa ni zar kena pakai kasut flat ajer... uwaaa.. sedihnya

pB said...

INDERA
Bukan marah dengan suara
Tapi dengan pandangan mata..

hi hi langsung tak tengok kat dia masa dia bercakap dengan akak..

dan bercakap yg penting jer ..

Kesian dia...

Petang dah ok...


ZAREDA
Kalau teringin, beli dulu.
Bila dah sihat 100%, baru Zar guna...

McBudu said...

Sanggup, sbb itu menaikkan gaya rumah kita, rumahku syurga ku...!

Abe said...

marah kena marah tu perkara biasa ...tengok mood
tv.. kelakar...ha..haa.

pB said...

MCBUDU
Cayalah .....

Nanti bila Mc dah buat, jemputlah pB jalan jalan umah Mc...
pB nak tengok hasilnya


AD
Biasa pB marah..
Tak pernah kena marah..
Yang tu buat lagi hati bertambah marah ....

ummibatrisya said...

salam,

kelakar bila tgk tv tu. punah dinding sbb kononnya nak bergaya punya pasal. :)

org tua pesan kalau pakai kasut baru gigit dulu depannya supaya dia tak gigit kaki tuan pemakai.:)

boleh caya ke?

pB said...

UMMI
Tu lar kan..
Sebab nak ikut trend
Tapi nak berjimat
Maka dindinglah jadik mangsanyer

Besar sungguh pengorbanan tuan rumah tu ....

Gigit kasut..
Memang dah gigit...
Tapi sebelah jer...
Maka, kaki pB sebelah jer yang sakit semalam..

Hari ni, pakai seliper
Kasut ada dlm kereta

zino said...

gelak dulu..hahaha...

pintu sebelah TB tu perlu di seal..nanti kemek TB asyik kena langgar hehe

~ahni~ said...

PB,
Thanks for the lunch, dah 2x PB belanja saya ni....

Awat semalam tak tunjukkan kasut baru tu kat ahni?

pB said...

BRO Z
Dia dah sendal dengan bangku kayu yang comel tu ....

AHNI
Welcome welcome
SOnok jumpa ahni semalam.
Release tenshen pB

Nanti kita jumpa lagi kat area sebelah sana pulak...

Tunjuk kasut...
Hi hi .... alahai kasut hitam jer

kakLuna said...

wah sangat keji la itu wolang buat tv itu macam..haiyaaaa...

'bial tinting luntuh asalkan mendapat tv plet skilin'

(biar dinding runtuh asalkan dapat tv flet skrin)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...