06 April, 2007

JUMAAT DTG LAGI





Gambar di atas adalah gambar Masjid Terapung Puchong Perdana.
Di ambil pada waktu nak nak maghrib.....

Isnin dan Selasa depan , pB kena attend kursus kat Jalan Semarak.
Kalau ikutkan hati , malasnya.
Dah terbayang bayang pB akan tersengguk sengguk menahan ngantuk dalam kelas yang sejuk tu.
Pagi pagi kena rushing keluar dari Puchong, meredah kesesakan jalan raya kat Sg Besi tu ...
Petang sekali lagi berbaris panjang di MRR2 area Ampang hinggalah Bukit Jalil.

Rabu akan masuk kerja semula.

Then sekali lagi Khamis dan Jumaat kursus lagi..
Hmm mmmmmmm

Ni dok tengah fikir macam mana nak selesaikan masalah Arifah.
Kebetulan la pulak Selasa 10hb ni, aBear ada kerja kat Cameron Highlands.
Bermalam pulak tu....

Saper nak hantar Arifah ke sekolah..
Tak kan nak suruh dia monteng....

Ada saper boleh tolong ke...??

Tengah hari tadik, pB hantar Arifah ke rumah.
Lepas makan mee hoon yang digoreng oleh Tok Ma, pB berehat.
Dalam dok berehat, boleh terlena ...
Sedar sedar dah 230 petang...

Kelam kabut bangun.
Solat zohor (mandi pun tak dan)
Memandu macam lipas kudung
Berdesyum ... langgar had laju sungguh..

Nasib baik bila sampai pejabat, talifon tidak berdering dering.
Dan doket pun tak banyak yang masuk lagi...

Esok petang, ex BF merangkap anak angkat Tok ma nak dtg rumah.
Datang dengan anak isteri sekali.
Datang makan makan...

Dia nak ke Bahrain, bekerja di sana.
Tak tahulah bila lagi dapat bertemu dengan nya....
pB doakan dia dan keluarganya akan selamat di sana nanti.

Kepada semua, selamat bercuti....

18 comments:

INDERA KENCANA said...

Saya cadangkan pada Akak, Akak buat macam biasa. Hantar Arifah gi sekolah, memandu ala2 makan angin dan sampai lambat ke tempat kursus. Tengahari pulak keluar lagi ambil Arifah kat sekolah.

Kalau diaorang tanya/marah, Akak cakaplah itu adalah tanggungjawab saya yang paling utama. Dan kalau Akak ada berani lebih sikit la kan, Akak jawab
"Bukan saya nak pergi sangat kursus ni, diaorang yang hantar saya"

Tapi saya rasalah kan Kak, kalau Akak ikut cadangan saya yang nombor dua tu, dah sah-sah Akak dapat surat cinta dari Boss. Notis Tunjuk Sebab. Hi hi hi..

pB said...

INDERA
Pandainya adik akak ni bagi cadangan.
Mula mula tengok panjang berjela, mesti canggih punya idea...

Adoi..kalu lah akak berani, memang akak dah buat..
Tapi akak ni pekerja yang baik dan bertanggungjawab...

Harap aBear tak jadi outstation minggu depan...

itik putih said...

cadangan:
mintak abear pospong je kerja outstion pada hari lain, suruh abear crite kat Boss masalah yang dihadapi insyaallah Boss akan mengerti so PB bolih senang hati...

pB said...

ITIK PUTIH
Tak boleh postpone sebab kerja aBear tu memang kerja yang terancang dan juga dia berkait dengan ramai orang seperti RTM dan orang stesen bukit...

Suker atau tidak kena pergi jugak...

minnie said...

Wah Kak PB, siap dengan lagu hindustan... Terkenang citer lama ke??? Hm.. Cian Arifah... Cemana tu ek... Suruh ponteng ni bahaya gak.. Esok dia plak pandai nak memonteng... Akak takde jiran yg bleh minta tolong? Yg ada anak satu skolah ke?

pB said...

MINNIE
Eh eh..tak perasan lak lagu tu ada kena mengena dengan orang yang nak g Bahrain tu...

Kat area umah tu, Arifah sorang jer yang sekolah kat Seksyen 18 nie.. Budak lain sekolah kat area umah jer...

Hmm..tak per, insyaallah masalah ini dpt diatasi.
Susah susah , mintak bos hantar orang lain...

blackpurple said...

Tahniah kepada masjid terapung Puchong Perdana..

Masalah juga kan nak menghantarnya tu....

Elok la kalau masih berbaik2 dgn ex BF :)

oren said...

dulu, saya cukup suka kalo dpt pi kursus..maklumla, tensen asik duk kat opis yg byk problem tu..

tapi la nih, rasanya masih sama..tapi takmolah sampai kena bermalam..sure teringat kat anak2, plus dok risau sapa yg nak jaga depa nanti...maybe, bila Mira dah masuk skolah, saya pun akan sama runsing mcm akak..

Pa'chik said...

tok payoh motteng, biar dio tidur di skoloh teruh.. haha..

kakLuna said...

tumpangkan kat umah kwn dia, dia mau dak?

tp, mak kawan dia tu mesti kene kamceng dgn kakPB le..baru leh faham :P

wah..exBF nk keje kat bahrain...'current BF a.k.a aBear' pulak keje ada kaitan dgn stesen TV..

hebat..hebat...wanita idaman Malaya rupanya kak PB nih :)

13may said...

kawan saya umah dia betul2 tepi pagar sekolah...nak memonteng pun takleh....cikgu cuma laung ajer panggil mak dia dari tepi pagar kalau dia tak datang sekolah...hahha....

kasutVincci said...

rasanya mcm pernah tgk masjid tu.;)

Abe said...

Selamat berkursus. kursus boleh release tension. pasal arifah tu pb minta balik awal, boleh ambik arifah seperti biasa, itu cadangan saja kalau boleh pakai.....

Sastri said...

ooo... p berkursus ek hari ni... selamat berkursus dengan jayanya... :D

pB said...

BP
Masjid tu memang cantik, alhamdulillah ....

Tular,,harap eberiting will be ok..

Orghe klate kato, buleh gie maghi..

OREN
Kursus kalau sehari dua memang best..
Tapi sekarang malas dah nak g kursus sebab nanti banyak drama tv miss...kah kah kah

PO'CHIK
Kalu pochik buleh tolong te'me, tak dok ha...

KAK LUNA
Tak der jodoh dengan ex tu...nak buat cam ner...
Tapi oklah kan, sebab boleh baik sampai sekarang...
Dengan isteri dia pun ok...

13 May
Kat area tu, dah tak der umah untuk disewa atau untuk dijual...

KV
KV me'me....khe kak pB royak doh, umoh kak pB mesti dekat denge umoh hok KV maghi haghi tu...

ABE
Cadangan itu memang tidak boleh diguna pakai....

SASTRI
Ini dok balas komen kat bilik kursus lah ni...
Sonoknyer sebab kursus guna PC dan ader internet lagi...rasa nak melompat .....
Yahuuuuuuuuu

happyirfa said...

apa rasa kalau jumpa balik dgn ex bf?irfa x buleh lah .rasa muka merah menahan malu.

zino said...

tunggu tak lama lagi muncul sebuah lagi masjid tersergam di atas bukit wangsa maju..

itu hasil kerja zino dengan team lama masa di opis lama dulu..

pB said...

IRFA
Ok ok aja...
May be sebab dah biasa kot...

BRO Z
Insyaallah, akan tersergam masjid itu .....
Nanti Bro Z masukkan gambar dlm blog Bro Z pulak...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...