09 April, 2007

ISNIN

Salam Isnin semua....

Berupdate jugaklah blog pB hari ni..
Ingatkan akan pencen buat dua tiga hari nie..
Tapi dah nama lagi blogger tahap tegar, mesti nak kena jugak, baru buleh dok diam

Mula mula pB nak cerita tentang aktiviti hujung minggu.
Alhamdulillah orang yang ditunggu sampai tepat jam 330 petang.
Bawak dari umah serba mak neka barang.
Macam lah kat umah pB tu tak der barang barang yang diperlukan.
Bukan apa, hari tu pB dah tersalah sebut pada si Mr X tu, yang pB nak makan mee kungfu..
Tu yang dia datang dan masak masak mee kung fu kat umah.

Boleh tahan jugaklah masakan Mr X ni.
Kami bertiga kat dapur, Mr X, Madam X dan pB...
Hi hi hi..harmoni gituk...
aBear tak der sebab dia ada kelas sabtu petang tu.

Selesai makan makan, Mr X and the family terpaksa ke Bukit Jelutong.
Menurut isterinya, since dia nak ke Bahrain ni, banyak pulak jemputan.
Yelah, member nak gie jauh, mestilah dijamu jamu dulu.
Jumpa member member kamcing dan member golf.
Insyaallah , malam Jumaat ni dia akan terbang ke Bahrain.
Transit 2 jam di Dubai..
ABE ID ... buleh tolong kelih kelih ko... Mr X pB nie...??

Ahad tak kemana mana.
Lepak dirumah aja.
Gosok baju sekolah anak anak.
Layan tengok tv ...

Dan hari ni, jam 6 pagi dah bangun. Kalau tidak, 630 pagi baru dok mengeliat atas katil lagi.
Jam 650 pagi, dah keluar rumah.
Mula mula ingat nak lalu jalan Sg Besi terus ke Tun Razak, tapi bila keluar je dari Bukit Jalil (ASTRO) depan Petronas dah tersangkut sangkut.
Terus masuk MRR2 dan nasib baik, tidaklah teruk sangat sesaknyer.
Sampai Jalan Semarak tepat jam 8 pagi.
Ketar lutut jugak sebab dah lama tak drive ke sini.

Sonok sakan, bila masuk kelas.
Ada PC dan kemudahan internet.
Apa lagi, pB suker sakan ler....

Instructor kat depan dok mengajar, pB kat belakang ni macam macam blog pB kunjungi.
Last last, pB lost lah sebentar.

Nak komplen sikit pasal sistem yang sedang pB belajar ni.
Bukannya menyenangkan.
Tapi makin menyusahkan.
Tak user frendly langsung...
Tak tahulah , 23hb ni dah nak implement kepada semua kawasan.
Harap harap tak derlah masalah besar yang akan timbul.

Sejuk giler dalam kelas ...
Rasa macam dok dalam peti sejuk jer...
Beku jari jari ku ....

kalau ikut jadual, hari ni, jam 6 baru boleh balik.
Ohhh tidak...
Time tu jalan tengah jem giler nie...

Bra Z, tak der jalan alternatif lain ker???


Ooo lupa makan pun diberi, tau.
Sarapan
Lunch
Tea pun ada...
Tambah lagi berat badan nampaknyer....

12 comments:

oren said...

hoho..itu le yg bestnya kalo gi kursus..makan2 mesti complete set punyalah..

pB said...

oren

Bab makan, tanggung beresss...

Hujan lebat ni sekarang, nanti balik mesti JEM TERUK..

hi hi , baru kul 3, dah fikir nak balik.....

Pa'chik said...

mr x tu ado kaikte nga sabong cak X dok?

pB said...

PO'CHIK
Ado ko sabung cap X..??

Sabung cak BOM ador lar...

achik said...

"Instructor kat depan dok mengajar, pB kat belakang ni macam macam blog pB kunjungi."


siap sempat updet lagi... cayalah!!! ;)

maklang said...

bab tambah berat badan ni yang suspense ni!

Pa'chik said...

la, tu dok ngepeng sokmo sabung cak x tuh. tokke tok rajing tengok...

weh weh.. ceghito pasal gewe lamo pase lagu hati lebur jadi debu nih.. haha.. lamo ke jadi drama pulok.. heheh..

MULAN said...

canggih mr. x, terer masok... takpo eh, make-make tu keno laa, nanti sakit susoh jugok..

KAMATO said...

boleh bagi resepi macamana buat mee kungfu tu...

Abe said...

apa jadi hari ni, arifah?

*fizzy* said...

Terrer laa kakok kito soghe nih..
Tgh² kursus pon buleh update..
Hehehehe..
Fiz pon ajeng jugok, gi kursus IT, sempat download 2-3 lagu.. =D

pB said...

ACHIK
kelas yg gini gini ni, biasanyer bila dlm keadaan sebenar baru nampak, kalau setakat dummy, tu yg malas nak konsentrate

POCHIK
Nok keno prati ni bilo ngepeng

MULAN
Kater dia, cooking adalah satu cara dia release tension...

BRO K
pB tengok dier campak campak jer .... hik hik hik

AD
aBear hantar...

FIZZY
Laaaaaarrr, adik Fizzy tok tahu lagi kor, kak pB ni memang terrorRIST...kah kah kah

Boring weh....

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...