20 May, 2007

ASTRO

Semalam .........

Balik dari Sg Klah .........

Mama , apasal channel 22 tak keluar gambar

Tolong angkat barang barang ni dulu gak, baru charo hal tibi....

Selepas mengurus semua urusan barang barang, pB rehat kejab. Solat asar.
Perl keluar sekali lagi, untuk pick up aBear kat Poli dan jugak bawak Arifah ke klinik.
Bahana air panas dan air sejuk, Arifah demam .

Selesai solat asar, pB telefon Astro Centre ...

No akaun saya ialah 0811 * * * *
Di bawah nama Siti Zawiah ( Nama Tok Ma)
Kenapa tak der siaran untuk semua channel??

Ooo...akaun Puan telah diblok.....

Kah kah kah
Tiga bulan tak bayar, terus kena block.
Udahlah semalam malam akhir konsert AF.
Memang miss ....
(tapi tak derlah pulak yang sakit sebab tak tengok AF)

Balik dari klinik, pB lihat anak anak pegang buku.
Kalau tidak, mesti dok mengadap kotak empat segi tu...

Bagus jugak bila tak der Astro ni.
Banyak masa lapang.

Bila pasang in door antena kat tibi tu, dapat channel tujuh NTV7 sahaja.
Remote hilang, button tukar tukar channel dah hang/rosaaaaakkkkkk.
Memang tak leh nak tukar tukar.
Tu dia... berita cina pun tengok.
Kah kah kah .....

psssttt....nasib baik ada adik FIZZY.
tahu jugak siapa menang AF semalam ...

32 comments:

minnie said...

Kak PB,
La.. Sabar je la...

Tapikan bagi mereka yang dah biasa dgn ASTRO, sekali bila tak de.. Rasa nak nangis.. Sunyi wo..

Sastri said...

Sib baik dah terbiasa takde astro kat KL nih... :D

*fizzy* said...

laaa, pasa tu ko tokleh tgk AF?
hehehehehe.. relax laa..
takde laa missed benda best pon.
final mcm konsert biasa² jah..

kat umah sewa fiz ni, kalu tok paka astro, RTM1 je laa jawabnya..

pssttt... anak dara deme lagi ko?

pB said...

MINNIE
Betul tu..
Mati kutu kejab...

Teringat kat ceriter CSI , HEROES dan jugak AMERICAN IDOL ...

SASTRI
Bagus jugak bila tak der astro ni, anak anak dah mula pegang buku
kalau tidak .....

FIZZY
Laa...kak pB ata sms royak hal astro..
Tok buleh kor??

Arifah deme lagi.
Haghi ni keno g skoloh sebab prekso ..
Si'e ko dio

Mak Su said...

cam ner tu? kena taruh reminder kat henpon ler tu baru ingat tarikh tarikh penting.

Alex Lacey said...

k.we tok teraso sangak kalu tak dok Astro...tapi anok2 bising la kot...abe JD pung lagi la...tok leh tengok Golf Channel dio tuh...

K.We miss la pulok entri hok bbowoh tu...tapi k.we sokmo lagu tuh la..kalu raso nok maroh ddo'oh, k.we die jah...tutup mulut...kalu bising2 tu, tidok nok maroh sangak la tuh...

pB said...

MAK SU
Biasa dok bayar guna maybank2U.
Entah mcm mana , boleh miss ..

Hi hi..padahal malas nak bayar

KAK WEAR
Mulo mulo, teraso jugok lah bilo tok leh tukar tukar che'na nie.
Tapi roso nyo , lepas ni oklah tu

Bayar tetap keno baya.
Tapi mungkin , tok sambung .
Tengok lagu mano ...

Anonymous said...

cm kalu takde astro payoh jugok sbb cm kaki tv... anak2 pon sama bukok mato tekan remote tv.

pB said...

CHE MA
Dhumoh tu pong lagu tu lah.
Chelik mato, teghuh bukok tibi.
Kade kade raso supo nok katok katok jah tibi tu..

tapi ...

mano buleh...tok sapa hati

kah kah kah

pB said...
This comment has been removed by the author.
kakLuna said...

ala kak PB, esuk2 kuar CD konsert akhir buleh tgk jugak :)..(ni style org takdak astro mcm saya)lagipun astro pun ada rewind kan?

pB said...

KAK LUNA
Eh.... Kak Luna pun tak der Astro ker??

Tak pernah beli CD konsert AF ..

happyirfa said...

kakpb..
dulu pernah takde astro hampir 5 bulan sbb byk sgt bil tertunggak.
selama tu jugak layan cd jer..sbb siaran tv langsung tak dapat sbb takde antena.hari2 beli cd dan dvd..lagi parah.
skrg irfa ambik alih bayar bil astro dr cik abe.so bil updated.
barulah sennag hati.ni gak kejap2 kena potong..tensen betul

pB said...

IRFA
Kak pB raso kak pB malah nok bayar.
Bia budok budok tu pakak tengok tibi che'na hok biaso biaso sudoh laaaa..

Tapi minggu depe cuti skoloh doh ..

Hmmmm.....

Pa'chik said...

haha.. takpo bo fainel eyef tu. dok blah mano pung..
err.. fainel efei tu hok peting...

pB said...

PO'CHIK
Tibi buke nyor penting sangat pun hok sebana nyor...

Fainel efei tu apo??

achik said...

seb baik dpt ntv7.. kira ok gak la tu.. kalau dpt tv1 je ish bosan gak.. huhu ;p

kasutVincci said...

awat la sampai tiga bulan lupa nak bayar bil tu??? Hahahaha

Pa'chik said...

fainel FA(FA kap ingglen Chelsi lawe Emiyu) lagi peting pado fainel AF

pB said...

ACHIK
Dah beli remote untuk tibi semalam
so dpt semua channel dah

KV
Ingat dah bayar
ruper nyer belum

PO'CHIK
Oooo bolaaaa

NezJoe said...

Teringat maso dok kapung..dulu pakso adik tengok discovery chanel and discovery travel. Suruh knowledge dia byk sikit.
hihi

MTV and Chanel V ma tak ambik sbb video mamat bling2 semua ada tino seksi. Geram betul!

INDERA KENCANA said...

Lama tak mengunjungi Tuan Rumah. Ehem.. ehem.. ehem, Assalamualaikum Kak pB.

Saya dulu pun suka juga tengok berita Mandarin ni walaupun tak paham. Bukan Mandarin je, Tamil pun saya tengok. Sampai satu hari, kawan saya hairan tengok saya buka berita Tamil. Dia pun kata, "Entah apa yang orang tu sumpah seranah engkau, engkau pun senyum je...!!

Sejak tu saya tak tengok lagi dah Berita Mandarin/Tamil ni.. Hi hi hi

P/s: Sorry, kak pB. Lama tak update blog. Bukan busy sangat pun. Cuma line je tak clear. Boss tak nak berundur-undur dari ofis. Nak buat cam mana..??

mazudi said...

Terlebih dahulu, izinkan saya gelak: Haha.

Pernah jugak dulu kena potong ASTRO, anak anak, ibu dan ayah semua jadi keluarga bahagia main dam ular sebab boring takleh tengok tivi. OK apa!

pB said...

NERD
Channel 50,51 n 52 ado jugok.
aBear suko tengok ....
Budok budok biaso lah, pah kartun kartun. Tu pun tok ambik che'na Disney. Kalau tidok, tok tahu lah

INDERA
Waalaikummussalam Indera

Lamanyer tak nampak Indera. Hari hari kak pB masuk umah Indera, tapi asyik nampak kek aja...

Kdg kdg tengok berita cina atau tamil lagi bagus sebab video tak sensored...hi hi hi

p/s : Nampak gaya kat umah sewa Indera kena pasang streamX lah

MAZUDI
Nasib baik main dam ula jah.

kalau anok ajok main dhe'chok, lagu mano...

~ahni~ said...

Sejak bila pulak PB rambut blonde nih?

Mana gambar berkelah? Cepat letak kat sini banyak2 bagi kita orang tengok.

Saya yang ada astro pun tak tengok AF... anak2 tengok kartun, saya bloghop, bapa nyer tak ada keluar jumpa kawan2 kelab...

Mr PenyuBiru said...

ekceli banyak bende yg kita dapat buat kalu kita tak tengok bende kotak pat segi tu.

pB said...

AHNI
Dok buat kuiz , last last karektor pB macam Izzie...kah kah kah

Mlm mlm pun tengok kartun ka??

Gambar, tunggguuuuuu

MR PENYU BIRU
Betul tu ....
Tapi , godaan tibi ni susah tul nak tolak

zul kapan said...

kak pb..

hari ni baru saya tahu sapa menang af..sebab saya sibuk melayan karenah malam di suatu tempat yang ramai orang leka dengan diri masing-masing.

membalas kunjungan.

pB said...

Z.K
Salam

Tak per lambat, asal tahu jugak.

Melayan diri sendiri?? Layan dengan apa??

Tiba tiba kak pB jadi konpius

Kaklong said...

salam,

kak, anak2 masih minggu exam ke? kalau ya, lega gaklah sbb astro tak de, bolehlah depa pegang buku lama2. kat rmh saya ni, naik sakit tekak duk suruh 2 yg besor tu baca buku. sudahnya dua2 kena banned tgk tv hihi.

ADIEJIN said...

guano malah update nih ?

pB said...

KAK LONG
Tak der Astro, tibi satu , dua , tiga , ntv7 , tv9 masih ada lagi ...

Jenuh melarang, tapi bukannya mereka nak dengar pun

ABE ADIE
By'khe malah, tapi tok dhe

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...