14 May, 2007

HAPPY MOTHER'S DAY

Mama mama , dah naik ke atas?

Lom, kenapa (dlm hati dah terdetik , ni mesti ada apa apa)

Kakak, mama lom naik ler

Mama , jangan naik, bilik mama ku'be ku'be

Itu pada jam 11 pagi
Hari ahad biasanya, pB sibuk dibawah sahaja.
Tolong tokma apa yang patut dan layan tibi.
Dalam pukul 2 lebih, baru ada kesempatan untuk naik ke bilik sendiri

Berbunga hati bila masuk ..
Senyum manjang jer lepas itu ..
Nak tahu kenapa ...

Inilah ....
Kejutan konon konon nyer..
Idea siapalah antara 3 anak dara ...



Ini kad dari kakak.
Ditempeknyer kat tibi.

Mama, kakak tak akan membuat jahat lagi.
Mama, kakak minta maaf.
Mama, kakak sayang mama.
Mama, kakak akan membaca buku bersugguh sungguh.
Kakak, kak ngah , Nurin dan kak lang minta maaf , mama.
Bye mama dan Happy Mother's Day.
I LOVE YOU

Ini pula dari Kak Ngah
Diletakkan diatas meja bedak

Happy Mother's Day
"You Are My Best Mom"
I love You Forever

Ini dari kak lang
Dilekatkan kat cermin meja bedak

I LOVE YOU , MOM

Mama, kak lang nak minta maaf kalau kak lang
pereksa tak dapat no 1 hingga 5.
Kalau 1 - 5 dapat hadiah tak?
Kalau kak lang dapat nombor 6 - 42 ,
mama nak buat apa dekat kak lang??

******************

Petang, dalam jam 4 lebih, pB saja jer hantas sms pada aBear

"Terima kasih diatas kek happy mother's day. Love You"

Ingatkan, bila dpt sms yg macam tu, bila dia balik dari kelas, adalah surprise kek.
Tapi.... bila pulang , pB tengok tangan kosong jer...

Memang tak faham lah tu.....

37 comments:

Pa'chik said...

yo wi doh hok pak oghe tu etek.. kalu takdok hok tu, tokleh sambuk hari mok nih... heheh..

pB said...

PO'CHIK
Ado la... keno baco duo tigo kali baru pe'he.

Panda laarr po'chik nie

Pa'chik said...

piBI, kalu takdok mek pak oghe tu, takdok kek takpo... haha..

~adeQ~ said...

seronok la kak pb anak dah besar2 n memahami, walau kengkadang tu buat mama dia naik angin. mesti semalam senyum jek kan...Sofea kecik lagi...tapi nyanyi gak lagu ibu masa bebudak AF nyanyi lagu tu kat Diary malam semalam

pB said...
This comment has been removed by the author.
pB said...

PO'CHIK
Yo'lah tu

ADEQ
Memang, kdg kdg naik angin tahap ribut taufan.

Oklah tu kan, ada jugak nyanyian dari anak tersayang

Alex Lacey said...

PB, k.we pung tulih pasal kad jugok...hehehe..maso nih la nok bulih bendo2 gini pung dih?
abe JD pung tok bui gappo2 jugok...dio wak sibuk ggitu...dekki kot? hehehehe

pB said...

KAK WEAR
Sudah baca n sudah faham

Orghe jate ni susoh bab bab lagu ni , kali.

Mak Su said...

amboi... anak dara semua ingat ya? sejuk perut ibu mengandung.... lagi sejuk tapak tangan sebab nak kena beli present untuk kak lang awak tu..... hehehehe

pB said...

MAK SU
Tu lar, anak dara dah besar.

Hi hi..tak fikir lagi . Tapi yg pB ingat hadiah tu untuk final exam hujung tahun, bukannyer pertengahan ..

Budak budak , macam macam .

oren said...

hoho..kira ok la dpt kad dan bunga..

lenkali, jgn berbasa basi ngan abe..cakap jek direct, saya nak kek sempena hari ibu..

Miann'z said...

Selamat hari Ibu....
best nye dapat kad sama bunga

Mummy Rizq said...

bestnya dapat kad dr anak.. rizq kecit lagi. tak paham mender...

pB said...

OREN
Konon konon la nak suruh dia paham.
Tapi jenis susah faham,,,last last kak pB jugak yang kempunan nak makan kek

kah kah kah

MIANN'Z
Oklah kan..
May be next year dapat coklat..

kik kik kik

M.R
Insyaallah, lepas ni giliran mummy pulak. Jangan risau...

izinni said...

Kakak tulis:
"Mama, kakak tak akan membuat jahat lagi.
Mama, kakak minta maaf.
Mama, kakak sayang mama.
Mama, kakak akan membaca buku bersugguh sungguh.
Kakak, kak ngah , Nurin dan kak lang minta maaf , mama.
Bye mama dan Happy Mother's Day.
I LOVE YOU"
- bahasa buku dan "bye" tu mesti tak lekang dari tulisan anak2. hehehhe

Kak Ngah tulis:
"Happy Mother's Day
"You Are My Best Mom"
I love You Forever"
- hmmm tertarik part "You Are My Best Mom". errrr dia ada mama lain ke? ekekekkeke

Kak Lang tulis:
"LOVE YOU , MOM

Mama, kak lang nak minta maaf kalau kak lang
pereksa tak dapat no 1 hingga 5.
Kalau 1 - 5 dapat hadiah tak?
Kalau kak lang dapat nombor 6 - 42 ,
mama nak buat apa dekat kak lang??"
- fuiyoooo ... daring gitu. hahaha siap tanya nak buat apa lagi kat dia kalau tak dapat nombor yang sepatutnya. hahahahah .. soo sweet. lurus.

tapi kan pB, lepas tu nanti2 mesti nakal balik kan? hehehehhee

aBear pB tu lurus tiang sungguh laa .. haahhaa

happyirfa said...

hai kak pb..
irfa pun dapat kad dr kakak.
tp abe tak wish pun,saja je irfa tanya'dah wish mama?(maksudnya MIL)..dia kata belum..maknanya dia tahu hari tu mothers day tp tak wish irfa pun..tahulah irfa ni bukan mak dia...anggaplah dia tak nak wish irfa sbb irfa bini dia bukan maknya......

Pa'chik said...

piBI beli dok kek ko tok ma? hehe...

pB said...

IZZINI
Tu lar, lepas baca tu senyum manjang jer.
Tapi lepas tu, bila mereka buat hal, pB ulang tayang apa yg mereka tulis..
Senyap kejab.

Hi hi...lurus tiang..??
Tiang apa tu..??
Tiang TNB ke atau tiang TMB ..??

IRFA
Kang kalu dia anggap irfa "MAK", kan jadi benda lain pulak

PO'CHIK
pB beli kain wak baju kurung rayo ..
Oklah kan..

Ordinary Superhero said...

So mama nak wat apa kalu Kak Lang dapat no. 42? heh he he ..... na'uzubillah.

pB said...

O.S.H

Tok fikir la lagi..
Mi'tok jauh lar ...

Rasonyor kalau buleh no ghubak lagu tu, NO MORE ASTRO ....

Zareda said...

PB
Kalau gitu kena cakap direk jer.. hheheh. Tapi bes kan dapat kad dari anak. Selalunya anak perempuan memangemosional dan sensitif benda benda cam ni... hehhehe

13may said...

hehhe...

selamat hari IBU!

minnie said...

Kak PB,
wah.. syoknya... terharu kan rasanya..

pB said...

ZAREDA
Memang kena cakap direct to the face . Tapi kalau buat gitu, hilang lah keromtikaan nyer

13 May

he he he

Terima kasih

MINNIE
Memang seronok.
Baiknyer kejab aja.
Lepas tu, 'berperang' semula

Sastri said...

Selamat Hari Ibu kak... best nyer anak2 kasik kad dan bunga... kek tu mintak abear belikan hari ni laa kak... :p

maklang said...

pB..kena buat kek sendirilah gamaknya...

Anyway...tahniah dapat anak2 yang baik2

Happy Mothers' Day

pB said...

SASTRI
Sekali sekala dapat bunga, suker gak.

Kek??
Nampak nyer kak pB beli bila besday aBear jelah bulan depan

MAK LANG
Hi hi... lom ambik kelas buat kek lagi la Mak Lang.
Takut, kang malatup ..

Alhamdulillah..

Mak Lang pun best gak, dapat coklat gitu

cm said...

cm lagi teruk ingatkan mother's day hari sabtu...dah sibuk usha anak2, hok 2 kecik tuh pong wak tubikle kad dan wish segala, yg sulung buat dunno sampai hubby tanya cm gaduh ke dgn kakak,rupanya pagi ahad bangun tidur ada kad & bunga terselit kat handbag...so sweet wpun kad & bunga tepi jalan aje. cm tarik tangan hubby masuk secret recipe dptle makan kek...kalau tidak tinggal mimpi je la.

Kak Lady said...

Bestnya dpt banyak kad dari anak2...hehehe...

Orang laki ni kadang tak paham bahasa tersirat2 ni...kene cakap terus terang...hehehhe

*fizzy* said...

Kak pB...
Comei nyo anok² dara sekalian..
Hehehehehe..
Hok paling cute ayat Kak Lang tu..
Kihkihkih...sincere sungguh soalan...

Fiz ppon 2-3 kali baco ayak po'chik hok mulo² tu..
Baghu pehe.. ☻

Kak pB, Happy Belated Mother's Day deh..
Kalu balik kelate maghi fiz blanjo kek..hehehehehehe..
[siye nyo che aBear tok pehe.. ko buak² tok pehe tu??]

pB said...

CM
Ado jugok kek...
Best tu ...

KAK LADY
3 org anak dara, 3 kad.
Patutnya aBear pun kena bagi gak , kan??

Memang jenis lurus bendul

FIZZY
Hok no 3 tu meme kaki auta.Mulut pun jenis mulut murai. Kalau dio ado dhumoh, meme ge'ge ghe'gok. Ba'loh adik bradik

Kak pB nok make nasi air kat mok su nab, boleh ??

kasutVincci said...

alahai... terharunya!! Kv pun dok ternanti nanti kan saat itu. Hang nadim masih tak paham apa. Yg dia tau mintak mainan jek. Hahahaha
Err... org lelaki ni kak, mcm2 jenis. Rasanya aBear tu bukan tak paham, tp saje jer buat tak paham. malah nak berenyoh org klate kato. Hahaha

*fizzy* said...

Nasi air Mok Su Nab??
Beghehhhh..~ ☻

Ayaq masak said...

Hoh payah betui nak baca dalam loghat kelantan...huhu sampai bila pun tak paham kekeke.

Tapi suwit lahhhhhhh pat orang anak dara tu..hhehe.

achik said...

sweetnya anak2 kak PB.. :D

pB said...

KV
Lepaih ni, biler dia dah besar , dia akan tahu buat semua ini.

Sajo jah nok hint hint , tapi dio wak toh reti

FIZZY
Ok..set

AYAQ MASAK
Kube kube tu maknanyer sepah sepah.
Hi hi suwit macam mama

ACHIK
Terima kasih ...

pB said...

KV
Lepaih ni, biler dia dah besar , dia akan tahu buat semua ini.

Sajo jah nok hint hint , tapi dio wak toh reti

FIZZY
Ok..set

AYAQ MASAK
Kube kube tu maknanyer sepah sepah.
Hi hi suwit macam mama

ACHIK
Terima kasih ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...