28 May, 2007

HUJUNG MINGGU

Assalamualaikum dan selamat pagi wahai networking networking pB
(kah kah kah , mentang mentang la kursus Fundementel Nek Wo King)
Tu dia.....

Kat sini hujan baru seriat.
Lebat betul, risau gak kalau kalau banjir.

Hebat sungguh kelas ni, hebat dari segi peserta.
Kah kah kah cuma ada 9 orang jer anak murid tua...
(pB yang paling muder lah..perasan perasan perasan)

Keluar umah jam 645 pagi.
Keadaan kereta pB masih demam deman lagi.
Hari ni makin teruk demamnya.
Langsung lampu kereta n signal macam segan jer nak bersinar.
Last last pB tinggalkan kereta tu kat Stesen Sri Petaling.
Naik kereta member pB.
Harap harap petang ni, kereta tu tak demam lagi.
Kalau tidak, kenalah minta tolong adik pB ambik pB kat situ.
Nak minta aBear, aBear kerja luar lagi minggu ni.

Frust anak anak kat rumah.
Nak bercuti pun tak boleh.
Abah sibuk dengan kerja dan sibuk dengan nak periksa.
Abah habis periksa, anak dah bukak sekolah.

pB dengan aBear dah ok.
Biasalah kan, merajuk.
Tapi kan, kita isteri ni tak baik merajuk tau.
Kalau merajuk pada suami, malaikat rahmat lari dari rumah kita.
Dan kalau kita mati dalam keadaan merajuk pada suami, kita masuk neraka.
Ohhh....tidak kkkkkkkkkkkkkkkkkk

(sebab tu dalam neraka, ramai perempuan.)
(Suami mati dulu tanpa redho pada isteri)

(isteri mati dulu tanpa sempat mintak maaf dari suami)
(maka, sebelum kita tidur, minta maaf siap siap)
(mana lah tahu, kita dulu mati, atau dia dulu yang meninggal)
(nasihat ni.....silah ikut ...)

Hari sabtu baru baru ni, alaaa sabtu semalam tulah,
pB hadiri ceramah atau kursus yang dianjurkan oleh Dato' Hj Fadzilah Kamsah.
Bertempat di Dewan Sekolah P.Perdana
(Ateh...ateh join tak?)

Dua hari pulak tu.
Makan minum ditanggung.
Dapat buku doa , free.
Dapat cd , free lagi tu.
Nanti bila ada masa, pB akan tulis semua ilmu yang pB dapat termasuklah doa pengasih.
(Nak suruh suami sayang kiter).

Balik dari seminar, tu pula, dapatlah jugak pB ajak aBear ke Kajang.
Makan satay kajang kat Restoran Hj Samuri tu.
Masyaallah, orang punyalaaaah ramai.
Macam Hj Samuri tu bagi satay percuma.
Sampai kan ada makanan yang pB order tak sampai sampai.

(harga satay dah naik dari 50sen ke 60sen)

Excelli ke Kajang tu pun ada sebabnya.
Bukan sekadar nak makan satay.
Member Funser dari Johor datang bertandang.
Ambik kesempatan ni untuk berjumpa dengan BraDer Aiman.
Ada jugak member baru (tapi dia ni bawak keter InoBa).
Orang johor jugak.
(nak boh gambar tapi cabel USB tu lupa bawak daaaaaaa)

(ingatkan Bro Kamato dan Bro Zino ada)
Kemanakah jejaka jejaka ini....??????

pB respek lah pada member baru ni.
Muda lagi , baru 34 tahun (isteri) sudah ada anak ENAM orang.
Paling besar 12 tahun dan paling muda tadika 5 tahun.
Orang gaji tak der kat rumah.
Tapi tiap malam, sempat lagi dia bersenam aeroBIK.

Pukul 5 dah bangun.
Siapkan sarapan ringkas untuk anak-anak.
Pukul 630 pagi dah keluar rumah , sebab dia dia kerja kat PJ.
Balik rumah, sediakan makan malam yang simple simple jugak.
Pukul 930 mlm, semua anak anak dah masuk tidur.
Lepas tu, lah dia bersenam AeroBik .....

Memang pB tabik la dia ni.
pB respek pada semua ibu ibu yang bekerja dan mampu untuk masak , mampu utk luangkan masa untuk diri sendiri, mampu pastikan kerja sekolah anak anak selesai dan juga mampu suruh anak tidur jam 930 MALAM.

pB respek Mak Lang, Kak OO, Kak Wear , Kak Sya, Kak Lady , IV dan ramai lagi.
So , pada anak anak dara yang belum kawin ni, ambik contoh mereka mereka ni.
Dah lah cantik, rajin pulak tu..


Haiii...manalah cikgu ni.?
Dah pukul 11 pagi, cikgu keluar minum tak balik balik lagi.
Kalau macam ni lah, petang ni pB nak mintak balik pukul 4 petang..

Yahuuuuu ..........

31 comments:

kasutVincci said...

hadoi...kv yg anak sorang ni pun tak menang tangan dibuatnya. Nak nak pulak time peknen ni, badan asyik lemah dan letih semacam jek.;)Kagum la dgn ibu2 yg superwoman ni.

Sastri said...

Err... dalam berkursus sempat lagi updet... best2... :D

sate... alahai... rasa cam lama tak pekena sate samuri ni... jumaat lepas beli sikit kat pasar malam... tak best arrr...

pB said...

KV
Gha'ma cha'ro gha'ma
Soghe cha'ro soghe ...

SASTRI
Kalau tak update, nanti ada pulak yang pengsan..
Kah kah perasaaaaan sungguh

Satay Hj tu memang sedap ...
Nanti ajak BP pergi, ok.
Dekat jer

oren said...

ekekeke...yer jek cakap tak bleh update (ppsstt..saya pun sama cam akak..)

ha'ah..respek tul kat supermom2 nih..depa makan tongkat apa sampai bertenaga begitew???

pB said...

OREN
Oyen...oyen update ker??
Nanti kak pB singgah ...

Dah kat lab ni ada kemudahan internet, so apa lagi.....

Mengantuk kelas nie..
Mata dah berair nie...

Alex Lacey said...

wei...kelah networking ngatuk jugok ko? meh sini k.we ajar huahuahua...haruh semo tido sapa pagi esok kakkakaka....

happyirfa said...

eh pelik.gi kursus buleh apdet blog nih.maahlah hajat nok sms tp bateri kong pulok.charger tak bawak .tensen betul.
selamat berkursus.

13may said...

chewah chewah.....sempat lagi updet.

Tahniah:))

NZNM said...

Yes! Ado jgk n3 dr kak PB. Sedih dok kak PB nok berehat sbb kusus tu. Maklumla hr2 jenguk blog akak ni ;)

p/s: Segho mudo pulok kak pb buh link 'adik' nik ha tu..he..he..Makasih

Kak Jie said...

lor..........ingat ke entry seblm ni yg last utk minggu ni..hiks!

huhuhu.......rasa rendah diri le pulak lepak dgn ibu² berkerjaya nie

pB said...

KAK WEAR
Kalu kak wear ngaja , anok murid mamae tok tido, sebab cikgu comel lot'te

IRFA
Balik ni jangae lupo charge bateri hp, tau ....

TQ

13 MAY
Hi hi

Dah nama lagi blogger tegar

NIK
Betu'le dale bilik ni ada internet n pc.
Kak pB ni mano buleh kelih pC. Mesti ado jah crito.

Nik khe memae mudo teng teng

NBK466 said...

Mentang2 ler I nie tak CANTIK....

tehbunga said...

PB
satay haji Shamuri dah lama naik rege ke 0.60 sen.
sebut satay..hmm tingin la plak...(sambil ngesat air liur yg dah meleleh)..hiiihii

pB said...

NBK
Hi hi hi...
nbk tak cantik, tapi nbk chomel

TEHBUNGA
Ye ker...??
Dah lama tak beli satay...

Balik kerja boleh lah cari @ beli

Pa'chik said...

hari tu, baco dmano tok ingak, ore ni mati, dia tinggal wasiak, harto seghemo wi ko anok-anok.. ko bini dio tinggal protong sbutir, dan kemaaf'fe... sebab selamo ni bining dio tok ghajing car'ro ko dio, tubik ikok suko, suruh mas'sok tok sir, anok besar nga jago'e bibik jah...

pB said...

PO'CHIK
pB rajing baco crito tu...

kemaafe dari suami tu lagi mahal dari harto bendo ....

cm said...

cm doh raso jadi superwomen masa kat jepung dulu...memae payoh tapi buleh nok idup...pagi tadi pos anak2 & bibik balik ke'doh, dok rasa dapur tak nyalo doh baju pon dobi..he he

alamak pB citer pasal jgn maroh dgn hubby, pagi tadi jah cm dok emo dgn hubby, musim kut pB wei, cm pulak jenis kalu tok suka memae pok pek... pah tu hubby ckp bo la byk doh tu...terus cm berenti pok pek, hubby pon kato habis doh hok tok puah hati tu... kiro tak sampai 10 menet setel...

achik said...

kawan saya org kajang tp x suka langsung makan sate.. huhu ;p

Pa'chik said...

tapi rasonyo.. bining dio koho maroh ko tok lak'ki.. hehe..

ADIEJIN said...

ore hantar suruh ngaji netwok..nyo dok karae blog..ish

Yatie said...

kak pB,

haah laa .. dah lama satay tuh naik rega .. tak silap drpd hujung tahun lepas lagi .. sbbnya kan saya nieh setgh tahun sekali baru balik Msia .. tuh yg perasan masa balik end of last year ... skang nieh sume pun naik rega ..

pB said...

CM
Ado anok anok, bule tehe main brambak la dalae ghumoh tu ...

Selamat Main Kejar Kejrar

ACHIK
Biasanya macam tu lah Achik.
Kalau benda tu ada selalu depan mata, tak der nyer endak.
Tapi kalau benda tu dah hilang , baru la dok tercari carik.

ABE ADIE
Eh eh...pB kena gak jaga networking pB. Nanti kan, lari, susah pB

Lecturer sporting giler.
Tu yang best tu .....

YATIE
Barangkali kak pB tak ambik kesah kot dulu..
Sekarang bila semua brg dah naik , baru nak tengok tengok dengan teliti

pB said...

CM..

sorry...

tak dok anok anok buleh main bram'bak

zareda said...

pb
satay dah naik rege... blom naik gaji gomen .. sate dah naik rege ek..

tapi kan PB tak bes kan merajuk lelama.. nanti kita buat lawak tak de sapa nak ketawa.. hehhehhehe

pB said...

ZAR
Mungkin sebab dah lama tak beli, tu yang tak perasan tu...

Hmmm...aBear bukan kaki ketawa. Kalau kita buat lawak, dia setakat senyum jer .....

Sadisssss nyerrr

Mummy Rizq said...

ceman dia bleh manage tu? aku had yg anak soghang, ada oghang gaji pun tak sempat nak bersenam robik!

pB said...

MR
Tulah kan, kalau dah ramai tu, pandai la pulak arange masa.

Harap harap kita ni bukanlah termasuk dalam golongan orang yang suka membazir masa ...

Amin ....

kak OO said...

hahaha..kak OO tok leh masuk dalae list contoh tuh..dok ppeghae sokmo nga anok2..tok leh nok imagine 6 anok, tak dok bibik pah mmasok sedighi, khijo pulok, buleh wak aerobik lagi, kalu kak OO wak aeroback buleh lah lagu..teletae atah katil sebab letih doh tu nga macae khijo!

hai, bukae senae jadi mok2 oghe ni..pah jadi bini oghe pulok.

pB said...

KAK OO
Rasonyo, jadi mok orghe ok lagi.
jadi bini orghe tu hok payoh sikit tu...

umi ameer said...

Saya turut sama kagum. Nak praktik gitu, memang saya tak larat!
Cemanapun, saya tabik wanita bekerjaya dan berumahtangga!

umi ameer said...

Saya turut sama kagum. Nak praktik gitu, memang saya tak larat!
Cemanapun, saya tabik wanita bekerjaya dan berumahtangga!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...