22 May, 2007

SG KLAH

KRONOLOGI SG KLAH

5.45 am
Jam berbunyi. Terpinga pinga , apasal bangun awal benor nie.
Baru terlintas, family day laaa.
Kena awal sebab pB jadi kepala konvoy

630am
Arah anak anak dara pergi ambik kuih muih yg pB tempah dengan jiran sebelah.
Kuih apam kaler kaler makan dengan kelapa dan juga karipap isi sardin

700am
Bertolak keluar dari Puchong.

730am
Sampai di RnR Rawang.
Ingat ker dah ada keter yang tunggu, tapi 'eeleeek'

830am
Cukup korum. Bertolak keluar dari RnR Rawang.

Jumpa dengan ahli FUNSER.
MB PUTRAJAYA.

Dia nak balik ke SIK. Tengok ibu yang kurang sihat.
pB doakan agar ibu MB dah sembuh sekarang ini.
BRO Z , mungkin boleh tanyakan...

930am
Sampai di Sg Klah.
Tunggu person in charge. Tak der. Melawat villa.
Perlu masuk ikut jalan belakang.
Tak perlu pakai pun tag ditangan.

1000am
Acara memunggah barang barang keluar dari kereta.
Ada kesilapan tentang lokasi khemah yang disewa.
Mereka letak diluar kawasan air.
Apa barang .....
Bukan nyer nak berkelah di padang luas.

1030am
Acara ucapan dari bos besar MR GM.
Acara cabutan bertuah.
Memang MR GM ni bertuah, dia dpt hadiah pertama.
pB pulak dapat hadiah nombor ke 13.
Sehelai kain tuala belang belang kaler merah.

1100am
Acara sarapan pagi.
Menu nya, ala ala pot luck.
Ada mee hoon goreng, sandwich, kuih muih , ayam rendang, kek pisang , kuih kasui.

1145am
Acara bebas.
Mana mana yang nak mandi, boleh pilih kolam mana yang mereka suka.
Kebetulan kolam air panas, airnyer suam suam kuku.
Apa lagi, kanak kanak lah yang paling bahagia.

pB dan beberapa kawan lain, sibuk dok menyediakan ayam ayam yang perlu dibakar.
Urusan khemah pun selesai, nasib baik mereka nak alihkan ke tempat yang kita orang hendak.

100pm
Acara makan tengah hari.
Menu tengahari pula ialah nasi putih, ikan cencaru bakar cicah air asam, kuah sup ayam, sayur goreng campur, ulam ulaman, sambal belacan dan tidak ketinggalan ayam BBQ.

200ptg
Acara sambung mandi lagi.
Berendam hingga tak ingat nak balik anak anak pB.
pB biasa biasa aja....
Sebab ini dah kali ke tiga, so tak der la nak pulun sakan.

330ptg
Keluarga pB dah perlu bersiap siap nak pulang.
aBear ada exam jam 600 ptg kat Poli.

400 ptg
Bungkus makanan yang banyak lebih untuk dijadikan makan malam.
Terpaksa mengucapkan selamat tinggal .

550ptg.
Selamat sampai di Politeknik.
Merasa jugaklah pB memandu dari Bukit Beruntung.
aBear dah mengantuk sangat, yang tu dia bagi pB pandu.
Kalau tidak, minta maaf lah yer ....

600ptg
pB dan anak anak dara , sampai dirumah

700ptg.
Terpaksa keluar semula untuk ambil aBear di Batu Tiga dan bawa Arifah ke Klinik Suraya di Putra Perdana.

930 mlm.
Baru sampai rumah semula.
Makan malam, lauk lauk yang dibawa pulang dari Sg Klah.
Termasuklah nasi putih.

1100 mlm.
Masuk tidor. Nak bukak mata pun dah tak larat.

kesimpulannya, alhamdulillah semua staff telah bergumbira.
Tempat cantik.Kemudahan semuanya bagus dan dijaga dgn elok.
Surau pun besar. Tempat mandi salin baju pun bersih.

Yang ralat sikit, kalau pB tahu, pB tak akan sewa khemah 20 x 20 tu.
Bazir sahaja. Tak guna langsung.
Dan juga, mungkin pB akan bohong sunat tentang jumlah kumpulan kami.
Mereka tak kita pun berapa jumlah yang betul.....

N now...enjoy the gambar .....
Maaf tak mengikut susunan ...



ACARA BAKAR AYAM

aBear N ANAK2 DI KHEMAH SENDIRI

TOK MA DAN CUCU CUCU POMPUAN

DI KOLAM AIR SEJUK . ADA SOTONG BESAR

ACARA MAKAN PAGI

DI KOLAM AIR PANAS

DI KOLAM IKAN KAP

SALAH SATU MATA AIR, AIR PANAS

ACARA MEMUNGGAH BARANG DARI KERETA

MASIH DI KOLAM AIR PANAS

UNTUK KENGKAWAN YANG TERINGIN NAK BERCUTI , MANDI MANDA KAT SINI , SILA-SILALAH...MEMANG BERBALOI


BAYARAN MASUK CUMA LAPAN RINGGIT UNTUK DEWASA (DUA DUA KOLAM)


KALAU NAK TENGOK DULU , BOLEH MASUK WEBSITE INI

45 comments:

oren said...

laaa..

bos kedekut pait tu dapt 1st prize?? memang murah rezeki betui laa....

Arena said...

Kak,

dekat mana tuh? macam menarik jek tempatnya..kasi sikit direction boleh?

pB said...

OREN
Tular...
Nasib baik kak pB tak tercekik masa nama dia naik ...

Reseki dia....
Yang best tu , untuk hadiah cabutan bertuah ni dia yang sponsor. Tapi untuk 1st price, ada staff yang gaji kucik yang sponsor. May b duit yang dia bagi tu, tak cukup ... hihihi

ARENA
Tempat ini memang happening.

Kolam Air Panas Sg Klah , Sungkai.

Kalau guna PLUS, exit di Sungkai. Keluar dari exit Sungkai, belok ke kiri. Tak susah untuk cari, sebab banyak papan tanda untuk ke Felda Sg Klah ini ....

McBudu said...

pB dah lupa nak ambil gambar signboard amaran di pintu utama. Tapi kerana pB masuk ikut pintu belakang, saya maafkan...:-)

Pa'chik said...

masok ko dok telur B tuh? hhehehe...

pB said...

Mc B
Bukan lupa, tapi dah masuk kot pintu depan.

Tapi dok kat tempat beli tiket tu, pB dok ushar ushar jugak apa yang pelik.

Mungkin kelam kabut masa tu, so tak terjumpa pulak apa yang lain dari yang lain.

Maaf kan pB .....

pB said...

PO'CHIK
Kah kah kah ....

Tok tahu la pulok ...

MULAN said...

syok la mai sini pb... thanx for the info..

pB said...

MULAN
Bila Mulan nak balik Mesia nie??

NezJoe said...

wah...family day..
reingat masa darjah empat dulu.
Fanily day BSN - mama suruh masuk ptndingan melukis.
Masuk - lukis ninja turtle, karakter Michaelangelo.
Dapat no 1.
Suka gila!

pB said...

NERD

Tak der acara untuk kanak kanak pun ...
Just makan makan dan mandi
Tak cukup budget laaa ...

Sokmo ko BSN buat family Day?

NBK466 said...

Ish..tak releventnya boss besar yg dapat hadiah besar... Dia yg cabut sendiri ker? Musti dia dah siap2 pegang no dia kat tangan... hu..hu..hu.. Kalau den jadi GM tuh segan siot nak terima...

pB said...

NBK
Memang dia lah GM.
Dan memang dia terima hadiah tu ...

Budak muda lagi, so tak fikir dalam dalam kot ...

Kalau baca entry dulu, lagi tahu ttg perangai dia....

happyirfa said...

kakpb..
irfa baru khatam 'blog'tu..jd lepas ni back to normal.buleh melawat blog yg lain..

dlm e3 sg kelah ni satu benda kureng..mana gambar kak pb?menyorok ker?

Indera Kencana said...

Mr GM akak menang first prize???. Saya ingatkan dia menang towel color pink dengan tanda "love" banyak-banyak warna merah hati.

Baru dia tahu kalau dapat hadiah cam tu :P

pB said...

IRFA
Kak pB tak cun...
Takut kalau ada gambar, lari member

Nak kenal, jom jumper

INDERA
MR GM tu dpt kipas berdiri.

Mug love love banyak banyak kak pB yang dapat.
Itu n3 esok ...

Jie said...

uikkkkkkkkkk...g Sg Klah tu..lalu kat Serendah..patut kena bayo tol kt org Serendah ...sekor ayam golek ke...issshhh..kena double tax nnt

pB...kakjie nk link ye...mintak izin. bagi ke idak...dh nk link
he he he

pB said...

JIE
Lalu ker??
Tak perasan la pulak. Maap nyer

Nak link..
Boleh , tak der salahnyer

Nanti pB pun linkkan Jie punya dlm rumah pB nie yer ...

13may said...

huiii...best betoi...

lama tak mandi celah celah batu nih...

pB said...

13 MAY
So, bila lagi nak mandi manda?

Tak kan kerja aja..
Ambiklah cuti..
Bersantai..
Rehatkan minda
Rehatkan badan

♥fizzy♥ said...

Wahhhh..bestnyo...
Baca n3 ni terasa lamo sangak tok bercuti..
Mr G buleh kipas??
Wah wah wah.. bukan die ke yg sponsor hadiah?
Mmg dh plan kot tu..
Hahahahaahah..
[jahatnya pikir..dah laa x kenal org tu..] ;)

kak lady said...

Bestnya Pb...ingatkan bermalam disana bila sebut kemah...rupanya balik ye...ade chalet kat sana ke?

pB said...

FIZZY
MR GM tu memang sponsor,duo ratuh rial..
Tapi yg hadiah pertama tu, member kak pB sponsor...
N member tu hanyalah Technical Assistant biasa....

KAK LADY
Memang best akak...

Tak bermalam. Balik hari.

Ada villa yang boleh disewa. Kalau rasa villa tu mahal sangat, akak boleh bawak khemah dan sewa tapak ...

Pergilah akak , cuti sekolah nie ..

budd said...

bestnye mandi air panas... tak masak ke nanti teluq aku? hehehehe... kalu kat kelate ni kita org gi ke Kg Lar. tapi lokasinye terletak dlm negeri Teganu - Jertih. Kira ok gak la...

pB said...

BUDD
Pakailah protection tebal tebal.

Kg Lar... Mano tu?
Jauh ko??
Dekat area area Kapung Rajo ko?

Alex Lacey said...

best...best...tempat dio pun comei...seronok weh...

pB said...

KAK WEAR
Me'me sonok ...
Ajok la Abe JD g minggu de'pe

kakLuna said...

kakPb..start a.m sampai mlm ye..hehehe

mano kak PB hok come2 tuh...sokmo takmo tunjuk ghupo..huhuhu..

tahniah atas kenaikan 5.5 cola..(ada gak naik,kan) buleh blanja saya minum coca cola..:P

pB said...

K.LUNA
Tu laar, berjalan sakan.
Mandi manda sakan...

Kak pB??
Ada ....
Cuba cuba lah cari

Elaun COLA cuma rm50 sahaja, Luna.
Nak minum Coco Cola, boleh...
Mai le Shah Alam

Kaklong said...

salam,

awal2 lagi saya dah gelak besar baca entri akak ni. mana taknya boleh tak ingat nape kena bangun awal pagi haha..(err..jgn mare kak ya).

cayalah, cik abe akak tu boleh nak p piknik walhal ada exam petangnya tu. kalau saya, hi hi bye bye la ngan piknik tu huhu.

menariklah tempat ni. ada rezeki leh pergi.

achik said...

wah2 cam best je tempat tu.. :)

ADIEJIN said...

kolam air panas tuh saya tak leh mandi..takut telur masak.

pB said...

ACHIK
Memang Best.
Kak pB gerenti youuu

ABE ADIE
Telor gapo hok masok???
Masok penuh atau masok separuh??

itik putih said...

Nice place, how to get there? Dari highway ke utara keluar tol mana? Macam best je tempat ni... cuti school ni bolih gi kot...?!

itik putih said...

Sori PB, tak baca comment member yang kat atas so direction PB dah jelaskan so maybe cuti sekolah ni bolih bawak budak2 ke sana, insyaallah, thks.

pB said...

KAK LONG
Salam ...

Betul Ikin, Kak pB bangun hari tu , mcm blur je masa tutup alarm .
Kat limer minit jugak la dok mamai. Lepas tu baru sedar. Yelah kan, mana la pernah pernah hari sabtu bangun lime pagi

aBear pergi gak sebab dia tak harap kak pB bawak kereta dari Puchong hingga ke Sungkai dengan anak anak aja..
Jenuh jugak lah pujuk , yg sebenarnya hihihi

I.P
Hah..tulah tak scroll habis habisan ..

So, jadik ker pergi cuti nie..

Gaji pun dah naik tu ...

Mek Maryam said...

isk.. bestnya! nak gi jugak.. nak gi jugak... :D

saya singgah. :)

pB said...

MEK
Pergi lah ....

Singah , jangan tak singgah

maklang said...

best nampaknya enjoy sakan...

tak pe orang kerajaan enjoy sakan naik gaji...

orang swasta enjoy family day pun dah Alhamdulillah..

Mak Su said...

bestnyerrrr gi sg klah, mak su teringin ler nak gi gak.

zareda said...

uihh sakan pi family day... orang swasta naik sikit sebab starting gaji dah tinggi, orang kerajaan starting gaji ciput je tapi Alhamdulillah tu semua rezeki kan

Anonymous said...

It really is rubber outsole what's more presents the most important quantity of traction force and durability. These outfits unquestionably are feminine, sporty and cozy. Its content material is man-made buff overlays because of strategic support. Among these, the most popular theme even now, is the simple digital audio player. http://ludwikishafen.de/wiki/index.php?title=Benutzer:JohannaCo

Anonymous said...

Jean Patou released the perfume "Normandie" through
1935. Sites that appear always on every page of a a website
could be known as site-wide links. One particular 1920's brought a good era to perfume. 45-year-old star Nicole Kidman combined her ensemble from Fred Leighton treasures for the the dark. http://lj-asendorf.com/wiki/index.php?title=Benutzer:MirtaTDX

Anonymous said...

Time think outside from the regular fashion carton and use your actual imagination.
Drycleaning need to take spot higher the subsequent four-24 hours.
Dilute the Cleaner & Strengthener with equal size.
An additional great way which will make your ugg boots seasonal is for you to wear light
colors. http://www.linkstranslation.com/user.php?login=elmoestep

Here is my site - uggs boots

Anonymous said...

By the mid 70's the punk appear had been delivered and the rhinestone was revitalized. One designer who constructed full skirts was actually chanel. Cologne is 100% fragrance-oil based, and seriously concentrated. Often the diamonds were foiled on the back what increased their splendour. http://www.dialogopace.it/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=NikiLinvi